perjantai 28. helmikuuta 2014

Mukavuusalueen ylitystä

Pikaheipat perjantainvietosta! Minä olen nukkunut tänään niin ruhtinaallisesti, että päässä humisee (aivosolut taisivat päästä liikkeelle poteroistaan...). Vauva vetäisi kuuden tunnin yhtäjaksoiset yöunet, ja aamusyötön jälkeen jatkoin unia kymmeneen asti. Mies on viettänyt isyyslomapäivää, joten meillä on otettu varaslähtö viikonloppuun.

Tänään on tarkoitus laajentaa ruokareviiriä ja tehdä gratinoituja sinisimpukoita, saas nähdä mitä siitä tulee. Ollaan nimittäin ihan noviiseja siinä(kin) asiassa. Ohje on jälleen kerran siitä hehkuttamastani kirjasta, mutta löytyy näköjään myös Meidän Safkaa -ohjelman sivulta. Etanoita olen syönyt ja odotan hieman jännityksellä, onko simpukoiden suutuntuma samanlainen. Muistaakseni etana oli ihan hyvää, mutta ajatus niljakkaasta etanasta suussa aiheuttaa puistatusta. Eli pitäisi heittää ennakkoluulot roskiin, eikä ajatella mitä syö. Yritän skarpata ja pitää naaman peruslukemilla maistaessa, koska E:llä ei luonnollisesti ole mitään ennakkoluuloja simpukoista. Aika paljon hänen uusista makuelämyksistään on kiinni siitä, miten itse suhtaudumme uusiin ja erikoisiin makuihin. (Olen aika kaikkiruokainen, mutta sienten kanssa olen joutunut vähän teeskentelemään. Yleensä M ja E saavat herkutella niillä ihan keskenään, kun kerran tykkäävät.)


Pientä huikopalaa ruokaa valmistellessa - perjantai-illan parhautta! Mutta nyt liemen valmistukseen, jotta päästään joskus syömäänkin niitä simpukoita. Juustot sen sijaan ovat varsinaista makumukavuusaluettamme. :)

Ihanaa viikonloppua!!

Katri
SHARE:

4 kommenttia

 1. Voih, rohkeita olette, kun simpukoita teette:)! Mulla aina nuo vähänkään erikoisemmat ruuat (siis se niiden valmistaminen lähinnä) jää kokeilematta, vaikka pitäisi vaan rohkeasti tarttua toimeen! Harjoitus tekee varmasti mestarin tässä(kin) asiassa:)! Miltä simpukat maistuivat:)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin vähän yllätyin tästä miehen ehdotuksesta, mutta hyvä että tuli kokeiltua. Minä olisin varmaan vaan siirtänyt ja siirtänyt kokeilua ennakkoluuloissani. :) Ne olivat tosi hyviä, vaikea verrata mihinkään.. Keittoliemessä ja gratinointikastikkeessa oli ihanat maut, ilman niitä en välttämättä olisi yhtä haltioissani. Mutta koostumusta kun jännitin, niin se kyllä yllätti positiivisesti. Mies on syönyt monta kertaa ennenkin simpukoita (lähinnä pitsassa ja pastassa), mutta ne ovat aina olleet sitkeitä ja kamalia verrattuna näihin. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Ne olivat tosi edullisiakin (n. 8€/kg), joten ei olisi harmittanut, jos eivät olisi maistuneetkaan.

   Poista
 2. Hui!!! Komppaan Viiviä, todellakin rohkeita!! Itse oon niin huono uskaltaa maistaan mitään erikoista. Tosin sen kerran kun maistoin joesta ongittua simpukkaa ja rapua Gambian joella, niin oli hyvää. Pitäisi kuunnella sun neuvoa, uskaltaa ja olla sen enempää miettimättä! :) Ihanaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla (ehkä nimenomaan tuolla ohjeella), koska kastike oli älyttömän hyvää! Sähän olet jo ottanut ensikosketuksen. :) Minä olen aika ennakkoluuloinen merenelävien suhteen.. Esim. simpukoita ostaessani katselin kalatiskillä mustekalaa kauhuissani - sitä en todellakaan voi kuvitella syöväni ainakaan tietoisesti. (Varmaan mies kohta huijaa minut maistamaan sitä!)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig