sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Sunnuntain pikasafkaa

Aloittelemme leffailtaa Salama McQueenin ja kumppanien parissa, ja tulin moikkaamaan pikaheipat, kun E ja M kantavat pakollisia lisävarusteita (herkkuja) sohvan ääreen. Viikonloppu on mennyt taas aivan hujauksessa, vaikka olenkin pitänyt aika matalaa profiilia orastavan flunssan vuoksi. Eilen olisi ollut rakkaan ystäväni vauvajuhlat Helsingissä, mutta meidän täytyi viime hetkellä perua sinne lähtö flunssasäryn vuoksi. Harmitti niin hitokseen, mutta ehkä oli parempi levätä kotona. Ajattelin, etten jaksa yöheräilyjä, jos vielä tulen kunnolla kipeäksi.


Tänään(kään) emme juuri jaksaneet hääriä keittiössä, joten päivälliseksi paistettiin simppelisti turskafileet ja lisukkeeksi vihersalaatti ja voissa paistettua porkkanaa ja palsternakkaa. Jälkimmäiset saivat ihanan maun hunajasta ja timjamista. Syömme kalaa paljon, ja viikonloppuruoka onkin yleensä helppo päättää K-kaupan kalatiskillä. Opeteltuani fileoimaan on tullut syötyä esimerkiksi nieriää ja siikaakin useammin. Tuore kala on nopea valmistaa, eikä tarvitse krumeluureja rinnalleen.

Oletteko katsoneet maanantaisin tulevaa Meidän safkaa -ohjelmaa? Se on Safkaa -kirjojen tekijöiden Alexander ja Hanna Gullichsenin (avokadopastan kehittäjät) ruokaohjelma, jossa he kokkaavat uuden kirjansa ohjeilla simppeliä ruokaa. Raaka-aineet ja ruoan valmistus on pidetty yksinkertaisina, mikä sopii meidän keittiön filosofiaan. Ostan keittokirjoja tosi harvoin, koska yleensä ruokaa suunnitellessani haen netistä muutaman samantyylisen ohjeen ja sovellan niistä meille sopivan. Kirjojen ympärillä on kuitenkin hypetetty niin paljon, että (some)mainonnan uhrina menin ostamaan tämän uusimman. Pikavilkaisulla kirja vaikuttaa ehdottomasti hankinnan arvoiselta! Joukossa on paljon niin herkullisen kuuloisia liharuokaohjeita, että varmaan niitäkin tulee kokeiltua.

Nyt leffan pariin, olen jo missannut alun!

Hyvää uutta viikkoa! :)

Katri
SHARE:

4 kommenttia

  1. Viikonloput menee aina niin nopeasti! Tuore paistettu kala on kyllä ihan parhautta ❤ Ihanaista maanantaita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Meillä on välillä oikein onnenpäivä, kun saamme silloin tällöin isoisäni nostamaa kuhaa valmiiksi fileoituna, nam! Sitä ei hirveän usein raaski kaupasta ostaa..

      Poista
  2. Kiitos vinkistä. Täytyypä tutustua tuohon ruokaohjelmaan. Itse tykkään kokeilla uutta, ja suosin mielelläni helppoja ja nopeita reseptejä. Aina on haussa uusia ideoita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pari jaksoa katsoin ja sitten oli pakko ostaa tuo kirja. Tykkään niin samanlaisesta ruoasta!

      Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig