Opin muuten sellaisenkin mielenkiintoisen jutun hiljattain uudesta Safkaa -kirjasta, että ne makeaan mausteliemeen säilötyt anjovikset eivät ole anjovista nähneetkään, vaan ovat silliä tai kilohailia. Ne oikeat, kasviöljyyn säilötyt anjovikset myydään Suomessa kuulemma sardelli-nimellä. (Löysin säilykehyllystä pienessä lasipurkissa, ja myönnettäköön, että oli niissä kyllä paljon pehmeämpi maku!) Koska tähän kastikkeeseen menee vain viisi filettä, käytin loput tällä viikolla samaisen kirjan ohjeella tehtyyn janssoninkiusaukseen. (Ei varmaan tarvitse taas hehkuttaa ko. kirjaa?!)
Alkuperäisen reseptin lähdettä en nyt löytänyt, mutta tässä hieman muokattu, hyväksi havaittu versio kastikkeesta.
Caesarkastike
1 kananmuna
5 anjovisfilettä
1 valkosipulin kynsi
1/2 dl sitruunamehua
1 tl sinappia
1 tl valkoviinietikkaa
150-200 g ranskankermaa
1/4 dl öljyä
1 dl parmesaaniraastetta
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
Keitä kananmunaa 5 minuuttia. Laita keltuainen monitoimikoneeseen. Lisää loput ainekset ja hurauta tasaiseksi. Kastiketta tulee aika paljon, mutta sehän tarkoittaa vain sitä, että seuraavinakin päivinä on hyvä syy tehdä herkkusalaatit vaikka broilerilla!
Tein tätä caesarsalaattia viime viikonloppuna ystävänpäivävieraille. Kun on paistanut krutongit ja tehnyt kastikkeen valmiiksi, on salaattien kokoaminen nopeaa, eikä tarvitse kökkiä keittiössä. Niin simppeliä ja maukasta!
Ihanaa viikonloppua! Minä pääsen vauvan kanssa kaksin Helsingin reissuun, kun isommat lähtevät tekemään polttopuita lopputalveksi. Niiiiin rentouttavaa! :)
Katri
Nyt tekis kyllä mieli joku kanainen salaatti :)
VastaaPoistaSitten onkin viikonloppuherkuttelut päätetty!
Poista