perjantai 21. helmikuuta 2014

Salaattien keisari

Siis Caesarsalaatti tietenkin.. :) Se vaan on lyömätön, kaikessa yksinkertaisuudessaan. Ainoa vaivanpaikka on kastikkeen valmistaminen, mutta maku on sen arvoinen. Joskus vuosia sitten en voinut sietää anjovista, ja kaikessa moukkamaisuudessani kysyin kerran ravintolassa (onneksi ei ollut mikään hieno!), onko heidän caesarsalaatissaan anjovista! :D Tarjoilija meni vähän hämilleen ja vastasi sen luonnollisesti kuuluvan caesarsalaattiin... No vähän nolotti, mutta sittemmin olen tykästynytkin anjovikseen ja rakastunut caesariin.

Opin muuten sellaisenkin mielenkiintoisen jutun hiljattain uudesta Safkaa -kirjasta, että ne makeaan mausteliemeen säilötyt anjovikset eivät ole anjovista nähneetkään, vaan ovat silliä tai kilohailia. Ne oikeat, kasviöljyyn säilötyt anjovikset myydään Suomessa kuulemma sardelli-nimellä. (Löysin säilykehyllystä pienessä lasipurkissa, ja myönnettäköön, että oli niissä kyllä paljon pehmeämpi maku!) Koska tähän kastikkeeseen menee vain viisi filettä, käytin loput  tällä viikolla samaisen kirjan ohjeella tehtyyn janssoninkiusaukseen. (Ei varmaan tarvitse taas hehkuttaa ko. kirjaa?!)

katkarapucaesar, cesar, cesarsalaatti

Alkuperäisen reseptin lähdettä en nyt löytänyt, mutta tässä hieman muokattu, hyväksi havaittu versio kastikkeesta.

Caesarkastike

1 kananmuna
5 anjovisfilettä
1 valkosipulin kynsi
1/2 dl sitruunamehua
1 tl sinappia
1 tl valkoviinietikkaa
150-200 g ranskankermaa
1/4 dl öljyä
1 dl parmesaaniraastetta
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa

Keitä kananmunaa 5 minuuttia. Laita keltuainen monitoimikoneeseen. Lisää loput ainekset ja hurauta tasaiseksi. Kastiketta tulee aika paljon, mutta sehän tarkoittaa vain sitä, että seuraavinakin päivinä on hyvä syy tehdä herkkusalaatit vaikka broilerilla! 

caesar-salaatti, katkarapucaesar, katkarapusalaatti

Tein tätä caesarsalaattia viime viikonloppuna ystävänpäivävieraille. Kun on paistanut krutongit ja tehnyt kastikkeen valmiiksi, on salaattien kokoaminen nopeaa, eikä tarvitse kökkiä keittiössä. Niin simppeliä ja maukasta!

Ihanaa viikonloppua! Minä pääsen vauvan kanssa kaksin Helsingin reissuun, kun isommat lähtevät tekemään polttopuita lopputalveksi. Niiiiin rentouttavaa! :)

Katri
SHARE:

2 kommenttia

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig