keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Pehmoista pehmoiselle iholle

Miten nämä pienten vaatteet voivat ollakaan niin somia?! Ystäväni lähetti vauvalle ihanan paketin Fred's World by Green Cottonin vaatteita postitse, kun eivät päässeetkään käymään sairastelujen vuoksi. Pikkuiset vaatteet jäävät niin harmillisen pian pieneksi. Nämä ovatkin päässeet heti käyttöön!

freds world by green cotton, luomupuuvilla lastenvaatteet

Tuo värikäs tunika on niiiin ihana! E:llä oli samanlainen joskus yksivuotiaana. Ostin sen silloin ekoipanan verkkokaupasta, mutta nyt Green Cottonia ei ole valikoimassa. (Ainakin Saapasjalkasorsan verkkokaupassa näyttää olevan kyseistä merkkiä.) Kokeilimme silloin myös muutamaa vaatetta Maxomorralta, mutta ne eivät olleet yhtä laadukkaita. Green Cottonin vaatteisiin olen ollut tosi tyytyväinen: ne säilyttävät värinsä ja pitävät muotonsa, ja saumat pysyvät siisteinä. Vaatteet ovat napakkaa, mutta todella pehmeää puuvillaa.

fred's world by green cotton, luomupuuvillaiset lastenvaatteet

Green Cottonin vaatteet on valmistettu ekologisesti ja ilman myrkyllisiä kemikaaleja. Se on tärkein syy suosia luomupuuvillaisia vaatteita. Yhä enemmän minua ahdistaa puuvillaplantaasien työolot (mm. hengenvaarallinen myrkyttäminen). Harmi vaan, kun en raaski ostaa läheskään kaikkia vaatteita luomupuuvillaisina... Minulla tulee ja menee vähän sykleittäin kulutuskriittisemmät ja höllemmät kaudet. Voisin taas yrittää panostaa siihen, että ostaisin vähemmän, mutta laadukkaampia vaatteita - niin lapsille kuin itsellenikin. Sama taktiikka toimii hyvin keittiön puolella (ei ollut vaikeaa ruokahullulle)!

Onko teillä kokemuksia luomupuuvillaisista (lasten)vaatteista?

Mukavaa loppuviikkoa! Tästä tulee niin kivaa - näen paljon ystäviä! :)

Katri
SHARE:

2 kommenttia

 1. Me ollaan tässä muutama vuosi yritetty ostaa vaatteet vaihtelevalla aktiivisuudella reiluilta merkeiltä. Meidän molempien suosikki taitaa olla Armed Angels, en tosin kyllä tiedä mahtaako niitä saada Suomesta, ja miehellä vielä Knowledge Cotton Apparel (sitä saa ainakin Suomestakin, oon nähnyt stockalla ja muissakin kaupoissa). Mekin ollaan mietitty, että niin vaatteissa kuin ruoassakin olisi parempi ostaa vähän, mutta laadukasta. Kaikkea ei ole kyllä helppoa löytää, eikä kärsivällisyys meinaa aina riittää. Joskus (usein) on vaan helpompi marssia kauppaan ja ostaa se Hilfigerin tai Marc'O Polon neuletakki tangolta roikkumasta. Mut toisaalta kyllä näissäkin jutuissa voi olla itselleen myös vähän armollinen, ei heti tarvitse kiihdyttää nollasta sataan. Jo se, että miettii mitä oikeasti tarvitsee, eikä vaan osta ostamisen ilosta, on jo aika hyvin. Ja alkaahan noita luomupuuvillaisia, reilusti tuotettuja vaatteita myös olla jatkuvasti enemmän, mikä on tosi kivaa. Niistä maksaakin mielellään hieman enemmän.

  Lasten vaatteista mulla ei olekaan vielä kokemusta, mutta samojen asioiden kanssa tässäkin tulee varmaan tasapainoiltua. Pitää etsiä uusia tuotemerkkejä ja yrittää suosia reilusti tuotettuja vaatteita - tai ostaa käytettynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, noihin merkkeihin täytyykin tutustua! Osuit naulan kantaan - usein ongelma on nimenomaan se, että on paljon helpompi ostaa perus ostosreissulta se tarvittava neule, kuin haravoida ikuisuuksia netissä, miettiä kokoa, hoitaa mahdollinen palautusruljanssi jne. ja vielä tutustua merkin taustoihin, maksaako nyt todella ekologisuudesta vai brändin kiillotuksesta, kun kerran on lähtenyt reilumpaa vaatetta etsimään.

   Mä ostin E:lle melkein kaikki vaatteet käytettyinä tosi pitkään (Turussa on hyviä lastenvaatekirpputoreja), mutta parin vuoden ikäisestä isommille se on jo tosi vaikeaa, kun vaatteet kuluvat niin paljon enemmän. Lastenvaatteissa tulee helposti sellainen moponkarkaamisilmiö. :) Välillä ahdistaa se, miten paljon omilla kulutusvalinnoilla on merkitystä, mutta en pysty mitään totaalista suunnanvaihdostakaan tekemään. Tärkeää on ehkä tehdä ainakin pieniä muutoksia, ja tosiaan hyväksi havaittu keino on ostaa vähemmän, mutta laadukkaampaa. Eräs opettajakin kerran sanoi, että "köyhän ei kannata ostaa halpaa". Minulla meni 10 vuotta sen jälkeen, että ymmärsin ja sisäistin tuon! :)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig