torstai 27. helmikuuta 2014

Olohuonemietintöjä

Kevään tulo ja sisustusvimma, kulkevatko ne jotenkin käsi kädessä? Kauhea hinku uudistaa kotia, mikä varmaan osaltaan johtuu myös siitä, että kotinurkissahan me nyt pyörimme päivät pitkät. Meidän olohuone on varsinainen sillisalaatti, ja se kaipaa aika paljon raikastusta ja yhtenäistämistä. Huomasin muuten, että meillähän on varsinainen Ikea-koti. Pienen budjetin sisustus on ollut selvää, koska isompaan (pitkäaikaisempaan) kotiin muutettaessa huonekalut eivät kuitenkaan löytäisi paikkaansa.

Linssin läpi katsoessa olohuone näyttää vielä sekavammalta, joten tämä on hyvä keino itselle työstää sisustussuunnitelmia. Kuvat on otettu eri päivinä, ja koko olohuonetta on mahdoton saada linssille, mutta kuvista käy ilmi ongelmakohdat.

ikea ektorp sohva, tauluhylly, tauluseinä

hm home tyynynpäällinen, riviera maison kynttilälyhty

Ensinnäkin, olohuoneen sohvapöytä on aivan liian iso. Se on kuitenkin ollut monella tapaa meille täydellinen - riittävän korkea, välitila lehdille, siro ja ilmava ulkonäöltään. Olen etsinyt täydellistä sohvapöytää reilun vuoden tuloksetta. Kompromissipöytä on onneksi jo matkalla, joten ensimmäinen ongelma on ratkaistu. Sohvanpäällinen oli alunperin musta (kuten nojatuolikin), mutta koska olohuone näytti kovin synkältä, vaihdoin sen harmaaksi. Nyt ongelmana on se, että nojatuoliin ei voikaan vaihtaa päällistä harmaaksi. 

Tauluhyllyn olen ajatellut uudistaa uusilla, mustavalkoisilla valokuvilla ja sekaan olisi tarkoitus löytää joitain mielenkiintoisia printtejä, kuvia tai tekstejä. Sinne olisi kiva keksiä myös jotain muuta katseenvangitsijaksi.

ikea stockholm sohvapöytä, ektorp sohva


Luumun värinen villamatto oli ostohetkellä mielestäni tosi hyvä idea, koska valkoista en uskalla ottaa, ja halusin jonkun väripilkun. Nyt kuitenkin tuntuu, että värejä ja sävyjä on aivan liikaa! Vanha tammiparketti on aika hallitseva väriltään, ja riitelee pahasti erityisesti rottinkinojatuolin kanssa. Rottinkituolit (toinen makuuhuoneessa) ovat keväästä syksyyn ulkona katoksen alla terassituoleina, joten osan vuodesta olohuoneessa on sentään yksi riitelevä sävy vähemmän! :)

takka, kamiina, tinek, ikea byholma nojatuoli

ikea malm kampauspöytä, ektorp nojatuoli, tinek tyynynpäällinen

Ylimääräisenä on vielä nurkkaan ympätty kampauspöytä tuoleineen makuuhuoneesta, jotta vauvan kehto mahtuu sinne. Huoh, mistä lähtisi tekemään muutoksia? Istumapaikkoja täytyy olla, joten niistä ei valitettavasti voi karsia ja toisaalta ne vievät eniten tilaa. Raikastuisiko olohuone valkoisen, pienemmän sohvapöydän myötä? Uutta mattoa olen myös etsinyt kauan, se voisi olla harmahtava. Näyttääkö se muuten hassulta kellertävällä tammilattialla?

Sohvalta näkyy keittiöön, joka onneksi on valkoinen, eikä pomppaa niin paljoa silmään. Valkoisen sohvapöydän myötä näkymä sohvalta on siis huomattavasti rauhallisempi, kuin muuten olohuoneen kokonaisilme. Voi miten odotankaan, että voisi suunnitella ihan nollilta olohuoneen, ja toki muutkin tilat... Meillä on pientä asuntokuumetta, joten kovin isoja muutoksia emme lähde tämän olohuoneen kalustuksen kanssa enää tekemään. Jotain pientä uutta ilmettä täytyy kuitenkin saada!

Näitä täytyy vielä hautoa, mutta helpointa taitaa olla aloittaa tauluhyllystä. Ideoita olen saanut monista blogeista, mutta nyt ei tule mieleen yhtä ainuttakaan verkkokauppaa, josta voisi tilata yksinkertaisia moderneja printtejä. Olisiko vinkkejä?

Kivaa loppuviikkoa taas!

Katri

SHARE:

6 kommenttia

 1. Uskon, että valkoinen pienempi sohvapöytä ja vaaleanharmaa suuri matto sekä kivat erikokoiset taulut hyllyillä tekisivät varmasti ihmeitä olkkarissanne! Varmasti mukava face-lift näin kevät-kesäksi :)
  Oletko muuten käynyt kurkkaamassa esim. Walldesignin valikoimaa? walldesign.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo luumu on vähän syksyinen väri.. Mietin, riiteleekö harmaa matto lattian kanssa, mutta onhan tuossa harmaa sohvakin.. Kiitos julistevinkistä! Muistaakseni olen visiteerannut tuolla joskus, mutta nyt käynkin koluamassa ihan tositarkoituksella. :)

   Poista
 2. Kivalta näyttää noinkin. Mutta vaaleanharmaa iso matto olisi mun ehdotus ensi hätiin. Itse tykkään väreistä, mutta olen usean erehdyksen jälkeen kallistunut siihen suuntaan, että väriä kannattaa suosia vain ihan pienissä yksityiskohdissa. Kalusteet ja isot matot yms. haluan pitää mahdollisimman neutraalina. Arkinen epäjärjestys tuo sitten sitä väriä ihan huomaamatta ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy ehkä tosiaan alkaa mallailla vaaleanharmaata mattoa.. Olen etsinyt sopivaa jo vuodenpäivät, joten en usko täydellistä kuitenkaan löytyvän ihan hetkeen. :) Nimenomaan, sitä arkista epäjärjestystä ja värien sekamelskaa on muutenkin ihan liikaa.

   Poista
 3. Julisteista: tässä No home without you -blogin postauksessa ja siihen linkatussa toisessa kirjoituksessa on aika hyvin linkkejä:

  http://nohomewithoutyou.blogspot.de/2013/01/ihanat-julisteet.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa, kiitti tästä!! Tuossa onkin koluamista, mutta varmasti löytyy jotain!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig