keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Harmaiden päivien puuhia

Heippa! Harmaata ja märkää on ollut monta päivää, joten olemme lähinnä touhuilleet sisällä. Toisaalta tällainen leuto ja kostea ilma on varmaan aika hyvä vauvan ulkoilmaan totuttelun kannalta. Meillä on myös käynyt vauvantuoksuttelijoita ja viikonlopuksikin saamme kivoja vieraita!


Maalasimme vauvan hoitopöydän yläpuolelle värikkäitä kuvia, ja perinteiseen hymynaamaan minunkin luovuuteni riitti. Minulla ei valitettavasti ole hitustakaan luovuutta saati taitoa piirtää, askarrella, eikä maalata, joten yleensä vain annan E:lle kasan askartelutarvikkeita tai maalaustarvikkeet, ja hän sitten leikkelee, liimailee ja sotkee miten sattuu! :D Kateeksi käy niitä lapsia, jotka saavat harjoittaa taiteilijantaitojaan ikätasoon sopivien, pedagogisesti mietittyjen askartelujen parissa...


Jälleen ollaan köllötelty ja mutjuiltu. Isosisko rakastaa ja hellii niin kovasti! <3 Isompi ikäero on tässä kohtaa ehkä hyvä. E ymmärtää, miten vauvaa käsitellään, ja auttaa mielellään pienissä puuhissa. Mustasukkaisuus on näkynyt lähinnä siten, että E tulee mielellään viereen syöttäessäni vauvaa, ja haluaa samalla lukea tai värittää (se sopii minun luovuudelleni - ei tarvitse ajatella mitään, riittää kun kynä liikkuu!). Paitsi kun meinaan torkahtaa ja kynä pysähtyy, saan välittömästi huomautuksen. :D

täydellinen pannukakku, safkaa, maailman paras pannukakku, safkaa2, safkaa maanantaista torstaihin

Ja viimeisimpänä, mutta ei lainkaan vähäisimpänä ilon aiheena - täydellinen pannukakku. Nyt se on löytynyt! Tältä pannukakun kuuluu minusta näyttää (ja maistua). Tähän asti olen joka kerta tehnyt pannukakun eri ohjeella, koska täydellistä en vaan ole onnistunut tekemään. Pannari on muuten aika symppis ja niin helppo tarjottava, kun ei tarvitse mitään kovin juhlavaa olla. Ohje on uudesta Safkaa maanantaista sunnuntaihin -kirjasta, jota voisin hehkuttaa mielin määrin. Sen ohjeella on kokattu jo kaalilaatikkoakin, seuraavaksi kokeiluun menee porkkana-inkiväärikeitto. Normaalisti nyrpistän nenää kaalilaatikolle, mutta tätä otin jopa lisää! Tiedä sitten, johtuiko siitä että oli miehen tekemää, vai oluesta, joka toi laatikkoon kivan täyteläisen maun. Anyway - kirjassa on niin paljon hyviä perusruokia pienellä twistillä, että lainasin aiemman teoksen kirjastosta.

Miten teidän harmaat päivänne ovat kuluneet? Mukavaa loppuviikkoa! :)

Katri
SHARE:

8 kommenttia

 1. Voi krääh, mistä mä nyt saan käsiini ton kirjan ennen kesäkuuta, jolloin porukat tulevat kylään? Nyt heti stop näille hehkutuspostauksille, ettei harmita enempää! ;)

  VastaaPoista
 2. Tuota kirjaa täytyykin lähteä etsimään kirjastosta. Meillä tehtiin ruokia tuosta ekasta kirjasta ja oli kyllä hyviä! Meidän harmaisiin päiviin on mahtunut shoppailua, tuota maalailua myös ja huimia kaksivuotiaan raivokohtauksia! Viikonloppu olisi tervetullut ihan vaikka heti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huih, raivokohtaukset voivat kyllä viedä kaikki mehut! Meillä ei kunnon uhmakausia aiemmin ollutkaan, mutta nyt nelivuotiaana onkin lähtenyt oikein kunnolla! Ystäväni neuvoi, että yritä muistaa sen olevan tärkeä vaihe lapselle. No joo, onha se aika vaikaa yrittää pitää pää kylmänä. Ja aika usein ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa! :) Nyt se viikonloppu onneksi on!

   Poista
 3. Ihanaa yhteistä puuhailua teillä!! Ja suloinen vauva ja isosisko, niin hellyyttävä kuva ❤ Itse en kanssa oo kaalilaatikon ystävä mutta ehkä tuo olisi siis mullekin maistuva! :) Täällä on yritetty siivota, mutta lähes yhtä paljon on edelleen tekemättä kuin mitä alkujaan piti tehdä :D Vapaat on parhautta kun ne saa käyttää rennosti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä olen oikein astunut epämukavuusalueelle, kaalia ja lihaa! Vapaapäivien siivoilu on usein vähän sellaista tehotonta tössöttelyä > siirtelee tavaroita paikoilleen ja istahtaa vähän joka välissä lueskelemaan sieltä täältä löytyneitä lehtiä tai selaamaan puhelinta.. :) Mä ainakin olen tehokkaimmillani ihan muulloin kuin vapaapäivinä!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig