sunnuntai 30. elokuuta 2015

Terassikauden avajaiset

Saatiinpa hieno päätös elokuulle! Kelit hellivät, vaikka ensin oli ukkosen uhka ilmassa. Torstaina mies laittoi ystävämme kanssa lasit paikalleen, ja sitten saatiin kalustettuakin terassia jo vähän. Viikonloppuna korkattiin siis terassi ja sen kunniaksi myös vähän kuohujuomaa. Iso uurastus takana ja ensi viikonloppuna voidaankin juhlia tupareita terassilla oikein olan takaa. Paljusta ei vieläkään ole varmuutta, mutta eiköhän me hyvät pirskeet saada aikaan ilmankin!

terassi tee se itse, terassielämää, ulkotakka lucifer

terassi lasikaide, eri tasossa

ulkotakka lucifer, pieni ja edullinen ulkotakkaterassi tee se itse, terassielämää, lasikaide terassille, käsijohde kestopuu, terassin lasitus itse, heinäseiväsaita


Kiersin ympäriinsä ja ihmettelin, miten mies on osannutkin.. Olen kyllä kehunut niin maasta taivaisiin. <3 Muutamat jutut olivat sellaisia, joista pidin aika kovasti kiinni, ja olemme kyllä yhtä mieltä siitä, että onneksi tuli tehtyä. Halusin esimerkiksi terassista osan eri tasoon. Nyt terassi jakaantuu selkeästi eri tiloiksi, eikä tule sellaista tanssilattiafiilistä, mikä helposti voisi ehkä tulla suurehkon terassin kanssa. Toiselksi ajattelin, että olisi kiva, jos jiireillä saisi viimeisteltyjä yksityiskohtia - ja ne kyllä ovat todella kuin piste iin päälle. Kaideratkaisua mietimme aika pitkään, mutta lopulta pidimme pintamme lasin kanssa, koska emme halunneet rimoituksella peittää maisemaa.

On relattu ja palauduttu, akkuja ladattu! Iloa ja virtaa uuteen viikkoon!

FB | IG

Katri
SHARE:

27 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitti Anniina! Onhan siinä vielä vähän kaikenlaista puuhaa, mutta kyllä jo niin kelpaa istuskella!!

   Poista
 2. Upeeta! Näyttää todella hienolta!! Ehkä ensi kesänä sitten meijänkin terassi on valmis!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teillä on sellainen myös suunnitelmissa heti! Nyt tekee mieli taas jo vähän huilata, kun tämä saadaan valmiiksi.. Kiitos Saija!

   Poista
 3. Vau!! Onpas teillä vain hieno terassi! Mahtava kun on kerrostettu, eikä perusterassi. Tuo takka on niin hieno <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä tuo kerrostus tuokin aika paljon ryhtiä! Sitäkin oli tosi vaikea hahmottaa etukäteen.. Mutta onneksi nämä ajatukset ovat muotoutuneet koko ajan matkan varrella ja vieläpä onnistuneet sitten käytännössä. Kiitos kovasti!

   Poista
 4. Onpas tosi hieno, vau! Kyllä tuolla kelpaa nauttia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitti Anu! Todentotta, kyllä kelpaa nauttia! Lämpimiä iltoja on ollut, ja tänään viriteltiin terassilämmittimet ja pallovalot.. En malta odottaa viikonloppua että ehtii kunnolla nautiskella illasta ulkona!

   Poista
 5. On kyllä upea terassi ja miehesi on todella taitava. Tykkään kovasti tuosta lasituksesta ja nuo heinäseipäät <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä olet kyllä ihan oikeassa - todella taitava! Itsekin olen vähän hämmästynyt siitä, että miten taas kaikki suunnitelmat onnistuivatkin niin hyvin..Ja on mies sitä kyllä järjeillyt tosi paljon ja tehnyt hartaasti.. <3

   Poista
 6. Upea! Lasi näyttää hyvältä. Mielellään kuulisin jatkossa onko kuinka työläs pitää puhtaana, sillä itsekin joitain kaiteita vielä tarvitaan. Ja noi heinäseipäät näyttää kivalta suojalta tuolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mietin itsekin sitä puhtaanapito hommaa, mutta sitten ajattelin, että kastuvathan ikkunatkin koko ajan, eikä sekään niin haittaa. Enkä mä sisälläkään jaksa kaidetta kovin usein pestä, vaikka pienempi sitä valitettavan ahkerasti lääppii.. Ja mietin myös sitä, että ehkä kestän mieluummin vähän likaisen lasin kuin maiseman peittävän rimoituksen.

   Poista
 7. Wautsi mikä terassi! Aivan mielettömän hieno ja onnistunut lopputulos :). Mä tykkään tosi paljon, että on eri tasoissa!! Magee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti S kommentistasi! :) Terassi jäi nytkin paljon korkeammalle, kuin olisin luullut, joten hyvä, että tuli sentään tehtyä vähän alemmaksi tuo alataso. Toisaalta paljoa alemmaksi sitä ei olisi saanutkaan, koska palju on upotettu terassiin ja sen pohjan perustukset ovat maassa..

   Poista
 8. Saisiko kuvan vähän kauempaa jossa näkyisi koko komeus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentistasi! Joo, voisinkin ottaa kauempaakin! Se on sikäli vähän vaikeaa, että jos peruutan kauemmaksi, niin täytyisi saada kuva aika ylhäältä, koska maa viettää alaspäin aika paljon. Ja toisesta suunnasta kuvattuna kameran polttoväli ei mahdollista kovin laajaan kulmaa. Mutta täytyypä kokeilla mihin pystyn/yletyn ja mihin kamera taipuu! :) Ja totta, ruokailupöydän pää ei ollut nyt lainkaan kuvissa - toivottavasti ensi viikonlopun juhlista tulisi otettua joitain terassikuvia!

   Poista
 9. Uusi terassi näyttää upealta ja lasikaiteet kruunaavat kokonaisuuden.

  Viettäkäähän hauskat tuparit, tuon terassiurakan jälkeen on
  varmasti mukava päästä juhlimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Teija pitkästä aikaa ja kiitos ihanasta kommentistasi! On todellakin ihana huokaista - juuri äsken puhuttiin että ei ole onneksi enää montaa päivää tätä rutistusta. Sitten saa taas relata ja arki-illatkin ovat huomattavasti rauhallisempia.. Toivotaan, että lasit eivät ole ihan katastrofit käytössä! :)

   Poista
 10. Todella kaunis terassi ja lasitus oli ehdottomasti oikea ratkaisu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Ainakin toistaiseksi olen aivan samaa mieltä.. Toivottavasti eivät ole tosi vaikeat pitää puhtaana!

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos Anne - kyllä siellä tekee mieli käydä kurkkimassa! :)

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Kiitos Eeva! En olisi oikeasti osannut kuvitellakaan, että siitä tulee noin kiva! Monet ideat ovat syntyneet taas vähitellen.. :)

   Poista
 13. Ihan täydellinen! Onnea, vaikkakin vähän myöhässä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku, terassin kanssa nähtiin paljon vaivaa ja pikkuhiljaa se muodostui mielessäkin.. Mutta hyvä tuli, kannatti vähän sumplia eikä tehdä niin kuin olisi helpoin ollut!

   Poista
 14. Näyttää aivan superhienolta! On totta, että on kiva kun terassilla - ja pihalla muutenkin - on ikään kuin eri huoneita ja tiloja.

  VastaaPoista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig