maanantai 29. heinäkuuta 2013

Takaisin loma-arkeen

Meinasin ensin kirjoittaa "takaisin arkeen", mutta se olisi ollut vähän liioittelua, onhan lomaa sentään vielä viikko jäljellä. Mutta ihana loma-arki kotona jatkuu Pärnun reissun jälkeen. Omalla tavallaan tykkään tyhjentää matkalaukkuja, pestä pyykkejä ja järjestellä tavaroita... Heti näkee, mitä konkreettista on saanut aikaan.

Loman jälkeen jääkaappi on luonnollisesti melko tyhjä. Lounastarvikkeet löytyivät onneksi kasvimaalta ja kaappien kätköistä, kun emme tytön kanssa jaksaneet heti lähteä kauppaan.


Harvensin kasvimaalta pikkuporkkanoita pois, jotta jäljelle jäävät saavat lisää tilaa kasvaa. Jääsalaatti ja muut olivat onneksi selvinneet viikonlopun helteistä. Paistelin pikkuporkkanat nopeasti oliiviöljyssä ja heitin joukkoon timjamia. Halloumia ja pestoa on lähes aina jääkaapissa, ja tortillalevyjäkin sattui löytymään kuiva-ainekaapista! :) Oikein maistuvat tortillat sain aikaan, lapsikin syö mitä vain, missä on pestoa tai halloumia.


Päiväunien jälkeen oli kuitenkin pakko lähteä kauppaan. Minä lähdin ihan teepparilla ja farkuilla, mutta hiuksia en jaksanut kummemmin laittaa. Sen sijaan tytölle väkersin "kalanruotoletin" samalla, kun hän unenpöpperöisenä kuunteli sylissä kirjaa. Hän tykkää aina unien jälkeen tulla syliin lueskelemaan, ja silloin on paras hetki harjata hiukset. Hyvässä lykyssä myös kampauksen teko onnistuu! 

Ruoan jälkeen mies pyysi minua poistumaan olkkariin lueskelemaan ja toi cappuccinokupillisen perässä, kun heillä on kuulemma salaisia puuhia keittiössä. Villi veikkaukseni on, että nämä puuhat liittyvät jotenkin huomiseen syntymäpäivääni. Mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää, kun välillä kuuluu pohdintaa, kuten "Kuinkakohan monta ruokalusikallista on puoltoista desiä?". Äsken näin miehen kädessä Oboy-kaakaojauhetta ja oli pakko vinkata, että yleensä leivonnassa käytetään sitä tummaa kaakaojauhetta... No hyvä olisi varmaan tullut ilman kommentointianikin. Mies on ahkera tekemään ruokaa, mutta kyllä leivonta on aika harmaata aluetta. (Nyt meni kuivat aineet uusiksi, kun oli kuulemma vahingossa kipannut munien kanssa vatkattavan sokerin jauhojen ym. joukkoon... Arvostan! <3 Ja pikku apukokki sekoittaa mielellään ainekset uudelleen.)

Täällä sataa vihdoin! Ihanaa, että maa saa kunnolla vettä. Kivaa alkavaa viikkoa!

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig