torstai 18. heinäkuuta 2013

Nopea lounassalaatti

Rakastan salaatteja. Kertakaikkiaan, en tiedä parempaa lounasta. Yleensä teen myös töihin evääksi salaatin, tai jos en ole jaksanut tehdä illalla valmiiksi, haen läheisen K-supermarketin salaattibaarista (se vasta on taivas, uskokaa pois) annoksen. Salaatin jälkeen olo on sopivan kevyt, ajatus juoksee ja jaksan keskittyä hyvin. Pidän siitä, että salaatissa on yleensä monia makuja ja värejä. Yksitoikkoinen ruoka on tylsää katsella ja nauttia.


Yleensä salaatissani on jotain juustoa, koska en syö lihaa enkä broileria. Lohen ja katkarapujen käyttöäkin on täytynyt nyt raskausaikana vältellä, joten välillä on ollut haastavaa suunnitella ruokia... Koska pidän vaihtelevista mauista, laitan yleensä jotain hedelmää joukkoon. Ihana suolaisuus juustosta, makeus hedelmästä, avokadon kermaisuus, ja vinegretin kirpsakkuus saavat aikaan oikean makujen sinfonian! Krutongit ovat todellista luksusta, yleensä meillä on vaaleampaa leipää lähinnä viikonloppuisin. Kuvista jäi puuttumaan kurpitsan siemenet. Yleensä laitan niitä tai auringonkukansiemeniä loppusilaukseksi.


Salaattiin teen aina vinegretin, koska minusta se tuo ihanan säväyksen salaattiin. Vinegrettiin laitan oliivi- tai rypsiöljyä, sitruunamehua, puna- tai valkoviinietikkaa, ripaus suolaa ja pippuria, joskus myös hunajaa ja mausteita, esim. basilikaa.

Tämä on aika perussalaatti, mutta vastaavanlaisia makean, suolaisen ja happaman liittoja voikin sitten kokeilla mielin määrin! Salaattivinkkejä tulen varmasti jakamaan blogissa jatkossakin. Olisi myös ihanaa saada uusia ideoita lukijoilta!
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig