tiistai 30. heinäkuuta 2013

Pärnun loma

Vietimme pitkän viikonlopun Pärnussa. Viime kesänä siellä käydessämme ilmat suosivat meitä todellisella helteellä. FB-päivitysten mukaan täällä Suomessa on ollut kunnon helteet, mutta valitettavasti ne eivät yltäneet Pärnuun asti... Aurinko ilmestyi lauantai-iltana, kun sunnuntai-aamuna me lähdimme kotiin. Pärnu on siitä kurja lomakohde, että ilman rantakelejä siellä ei oikeastaan ole mitään tekemistä.


Perjantaina kävimme Tervise Paradiis -kylpylässä, ja muuten vietimme aikaa ostoksilla ja kävelimme pikkukaupungin katuja. En kuitenkaan koe Pärnun olevan paikka, johon lähtisin viettämään kaupunkilomaa, joten loma ei ihan vastannut odotuksia. (Kaiken kukkuraksi olin pakannut meille vain hellevaatteita sääennustuksen vuoksi...) Ruoka Pärnun ravintoloissa on edullista, mutta ala-arvoista. En edes muistanut, että se on noin kehnoa. Voisin verrata sitä Suomen huoltoasemien ruokaan, mutta varmaan niidenkin ruoka vetää vertoja Pärnun ravintoloille. Arvelen, että ravintoloiden ruoka on muodostunut tietynlaiseksi ihan suomalaisten kaljaturistien vuoksi. Toki siellä käy muitakin turisteja, mutta aika pitkälti terassit olivat täynnä kaljaa litkiviä suomalaisia. Ruoka-annoksissa on tyypillisesti pihvi, ranskalaisia, salaatinlehti ja pari siivua tomaattia. Ilmeisesti tämä tyydyttää turisteja riittävästi... Olisin voinut perehtyä etukäteen paremmin ravintolatarjontaan, nimittäin huomasin, että oivassa Brunssipartio -blogissa oli kirjoitettu paristakin hyvästä ravintolasta. 


Kun aurinko sunnuntaiaamuna pilkisti ikkunasta, säntäsimme heti nauttimaan siitä rannalle. Ehdimme nauttia tästä ihanuudesta vain pari tuntia, mutta se oli sen arvoista. Vaikka rantakelit eivät suosineetkaan, oli loma oikein onnistunut, sillä aika parhaan ystävän ja rakkaan perheen kanssa on luksusta.


Toivotaan Suomeenkin vielä rantakelejä, jotta päästään nauttimaan jäätelöstä lierihatun alle! :)
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig