perjantai 19. heinäkuuta 2013

Mustikkasmoothie, josta tuli aikamoinen sekametelisoppa

Tämän aamuinen smoothie syntyi kaappien aineksista, ja muokkasin sitä monta kertaa lisäilemällä eri aineita, kunnes meinasi mielikuvitus (ja ainekset) loppua. Mutta hyvä tuli, kerrassaan loistava!


Blenderiin pääsivät ensin lollo rosso, avokado, pätkä kurkkua ja desi mustikoita. Superfoodeista lisäsin lucumaa (tuo makeutta) ja macaa (tuo intensiivisyyttä) sekä tocotrienolsia (tuo kermaisuutta), jotka makuarvonsa lisäksi ovat mielettömiä terveyspommeja. Vettä oli pakko lisätä, jotta smoothien pystyy juomaan, mutta mausta tuli liian vetinen ja mitäänsanomaton...

Banaani olisi varmasti ratkaissut ongelman, mutta sen puutteessa laitoin omenan, ja lisäsin lucumaa ja tocoa. Laitoin myös teelusikallisen mustaherukkajauhetta, minkä uskon värjänneen juoman lähes mustaksi. Kuiva-ainekaapin kätköistä löytyy aina jotain oivalluksia, niin myös tällä kertaa - lisäsin smoothieen ananaspurkin liemen (ananakset päätyvät illalla pizzaan) ja auringonkukan siemeniä tuomaan vähän pähkinäistä makua.


Lopputulos oli erittäin hyvä, mutta smoothieta tuli aika paljon, melkein litra! Saankin siis hörppiä sitä pitkin päivää. Ehkä säästän huomisaamuksi osan.

Monet kehuvat, että smoothiet ovat niin käteviä, kun niiden avulla lapsillekin saa juotettua melkoiset vitamiinipommit, mutta ei meillä... Olen tarjonnut näitä E:lle melko usein, joskus hän on uskaltautunut maistamaankin, mutta yleensä kommentoi kohteliaasti, että "tää ei ole äiti mun lempiruokaani".


E nauttikoon siis lempiaamiaisensa - mangojugurttia. Myslin ollessa finito lempihöysteitä ovat kaurahiutaleet, auringonkukan siemenet ja mustaherukkajauhe.

Piristävää perjantaita! :)
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig