lauantai 20. heinäkuuta 2013

Juustohullun valkoinen pizza

Perjantait ovat meillä usein pizzapäiviä. Pizzojen teko on mukavaa puuhaa työviikon päätteeksi, kun ei jaksa mitään erikoisempaa valmistaa. Pizzapohjaohjeellamme tulee aina kaksi isoa ohutta pohjaa, joten yleensä teemme vähintään kaksi eri versiota. Tällä kertaa teimme neljä hieman pienempää. Olen tykästynyt "valkoisiin" pizzoihin, joihin ei tule tomaattikastiketta. Pohjalle laitoin valkosipulituorejuustoa, sellaista Valion Pikkusiskoa. Punajuuri ja karamellisoidut sipulit tekevät myös kivan erilaista makua pizzaan. Ananakset ovat ehkä hieman ylimääräisiä tähän pizzaan, mutta smoothieta varten avattu purkki oli "pakko" käyttää, joten menivät nekin sekaan.

Joku voisi sanoa "pizza aikuiseen makuun", mutta myös lapsi mutusti tätä pizzaa tyytyväisenä! Ensi kerralla täytän valkoisen pizzani luultavasti punajuuren sijaan artisokan sydämillä. Mitkä muut täytteet voisivat toimia?


Onnea on isoisän tekemä leivinlauta. Leipominen on ihanan vaivatonta, kun on hyvä alusta, joka pysyy paikallaan ja on helppo puhdistaa. 


Ai niin, se täydellisen pizzapohjan ohje niille, jotka tykkäävät, että pohja on ohut ja rapea.

3 dl vettä
1/2 pss kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
n. 7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja (osa voi olla durum-jauhoja)
2 rkl oliiviöljyä

Sekoita kuivahiiva ja suola pariin desiin jauhoja, ja lisää seos n. 42 asteiseen veteen. Huomaa, että "kädenlämpöinen" ei ole riittävän lämmintä. Sekoita taikinaa puuhaarukalla ja ala lisäämään jauhoja. Kun olet sekoittanut n. 5 dl jauhoja, lisää oliiviöljy, ja tämän jälkeen sekoita sopivasti lisää jauhoja. Sopiva määrä jauhoa on silloin, kun taikina ei ota kiinni reunoille eikä käsiin. Silloin taikina on kimmoisa, se on helppo kaulita ja pohjasta tulee ohut ja rapea. Itse käytän puuhaarukkaa niin pitkälle kuin mahdollista, ja vasta lopuksi, kun taikina ei enää jää kovasti kiinni, uhraan käteni. :) Helppoa ja vaivatonta, eikä siis järin sotkuistakaan.


Ihanaa viikonlopun jatkoa!

SHARE:

2 kommenttia

  1. Olipa hauska pizzaohje! Täytyy heti kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Jep! Jatkossa voisi ehkä laittaa enemmän tuorejuustoa/mascarponea tai jotain pohjalle, jotta tulisi hieman "kosteampi".

    VastaaPoista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig