sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Kevään kohinaa

Valon määrä lisääntyy päivä päivältä, ja saa kaipaamaan enemmän vihreää ympärille. Ja värejä ylipäätään. Huomaan himoitsevani pastelleja, jotain hennon persikkaista tai hyvin hailukan vaaleanpunaista.. Samoin lisääntyy tarve tilalle - tekee mieli siivota ja raivata tilaa keväälle. Voin melkein jo aistia ne keväiset aamut, kun tekee mieli mennä pihalle aamukahville, vaikka hiukan vielä paleltaa. Ehkä en sentään vielä lähde viemään villamattoja pois lattiasta... Kaupassa nuo pienet valkoisen helmihyasintin alut suorastaan huusivat päästä meille. Tuomaan kevättä ja kasvuvoimaa.
Purin pari ruukkua sinisiä helmihyasintteja kavyesti erilleen toisistaan, ja laitoin ne laakeaan astiaan sisalin päälle. Sisalin ja hyasinttien väliin repäisin myös palan leivinpaperia, jotta mullat eivät varise kaikki pohjalle. Perunanarsissille taittelin paperipussin paketointipaperista. Näin se oli kivampi viedä tuliaiseksi kavereille. Ohjeet paperipussin taitteluun katsoin tästä videosta. Sopivan paperiarkin koko on ainakin minulle ihan arpapeliä, mutta soveltamalla selviää..
Pientä keväthuoltoa tuli tehtyä myös rehahtaneelle peikonlehdelle.. Nappasin oksia raa'alla kädellä ja laitoin korkeaan lieriövaasiin. Hyllyllä pari kultaköynnöksen oksaa ovat lasissa juurtumassa, ruukun sisällä piilossa. Hyllystä puheenollen, sekin kaipaisi jotain keväistä freesausta. Heti koheni, kun otin peikonpähkinäoksan pois.

Tänään on tarkoitus laittaa vähän muitakin keväthommia aluille... Viherpeukalot syyhyä! Tässä vaiheessa voi jo alkaa toivoa lumen sulavan, eikö vaan..? Kunnon hiihtokelejä tuskin kuitenkaan enää tulee.. (Juuri kun ostimme viime viikonloppuna kaikille sukset.. No, sen oli tarkoituskin olla investointi ensi talven sivakointeihin, mutta silti - olisi ollut ihan kiva päästä pari kertaa kokeilemaan kun vielä oli into päällä!)

Mukavaa sunnuntaita!

FB | IG

Katri
SHARE:

12 kommenttia

 1. Kyllä valo vaan on ihanaa, tosin se saa kodin näyttämään kulahtaneelta ja herättää kaipuun uudistuksiin... Valon lisääntyessä myös tarve siivoamiselle tuntuu täälläkin lisääntyvän. Hyvää sunnuntain jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nimenomaan kulahtaneelta! Tekisi mieli viuhua rätin kanssa koko ajan, ja se ei ole mikään vakiovarusteeni..

   Poista
 2. Eilen jo huomasin miettiväni puutarhajuttuja...ihana kevät. Ehkä tunnelmaltaan vuoden paras aika, kun kaikki kesäjutut on vielä edessä ja talven selkä taittunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta muuten! Juhannuksen jälkeen alkaa kuitenkin jo ahdistaa, että kohta se kesä loppuu! :) Kevään korvalla on vielä mukava tehdä kaikkia pieniä, ihan vaan olemiseenkin liittyviä suunnitelmia, mutta sitten ei kuitenkaan puoletakaan toteudu!

   Poista
 3. Voi kuinka kuvistasi tulee jo kevät olo vaikka ulkona sataa lunta... Tuo valo ja ihanat vihreät! Pitäisi itsekin hakea jo kevätkukkia kotiin ni pääsisi premmin fiiliksenn, meinaa tuo remontointi viedä kaikko ajatukset nyt... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin teillä on ollut aikamoinen yllätys ja remontti! Voi että.. Mutta tuleepahan tehtyä sellaisia uudistuksia, joihin ei olisi varmaan muuten lähdetty.. Täällä ei sentään ole lunta satanut!

   Poista
 4. Uutta kasvaria kovasti mietin jo, vaikka hanki on vielä ihan mainittava :) Mullakin kultaköynnöstä juurtumassa, tosin vähän vahingon kautta, kun epähuomiossa napsasin kuivahtaneen lehden sijaan yhden pitkän varren poikki.

  Ihanaa uutta viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä näin etelässä alkavat jo melkein hanget olla historiaa.. Ei sitä aina muistakaan, miten Suomessa ollaan kuitenkin niin eri leveyksillä! Kultaköynnös onneksi juurtuu helposti ja on kaunis lasissakin..

   Poista
 5. Ihania kevätkuvia! Kyllä se valo vaan vauhdilla lisääntyy. :)

  VastaaPoista
 6. Todella kauniita kuvia Katri <3 Pitäisi itsekin tehdä peikonlehdelle sama, mutta pelkään sen kuolevan jos menen sörkkimään sitä :D Kiva kun kävit nappaamassa haasteen blogistani :) Aurinkoista päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiih kiitos! <3 Mun peikonlehti oli levähtänyt ja kasvanut jo sellaiseksi revohkaksi, että ajattelin etten menetä paljon mitään, jos se kupsahtaa.. Mutta kyllä se vielä elossa on, pitääkin kurkata onko uusia alkuja!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig