maanantai 21. maaliskuuta 2016

Pääsiäistä muodon vuoksi

Olen aina ollut tosi huono pääsiäisen kanssa. Rairuohot sentään muistetaan laittaa kasvamaan muiden multaisten keväthommien yhteydessä, mutta joka vuosi vitsat tehdään ihan viime tingassa ja sulkia metsästetään sitten kun ne ovat jo jokapuolelta. Onneksi eskarissa askarrellaan varmaan ihan riittämiin, itselläni kun ei ole lainkaan mielikuvitusta lasten askarteluihin. Tosin hyvä kai että oppivat sitten ideoimaan ihan itse kun antaa vaan materiaaleja. 

Joka vuosi katselen blogeja ja instagrameja inspiroituneena kaiken maailman diy-munista ja tyylikkäistä pääsiäiskoristeista, mutta siihen ajatuksen tasolle se sitten aina jääkin.. Ihastelen toisten projekteja ja samalla tajuan, että en vaan viitsi nähdä vaivaa parin viikon vuoksi. Hmph.. Tänä vuonna en ole jaksanut etsiä niitä lasten pieniä keltaisia tipujakaan esille. Viime viikolla oli kirpputorirumba ja kaksikymmentä muutakin asiaa ja tässä kaikkien konmarittamisten ja järjestelyjen keskellä ei huvita avata enää yhtäkään rojulaatikkoa.. Kuulen jo korvissani 'vuoden äiti' -palkintojen taas ropisevan..

Meille pääsiäinen on merkinnyt lähinnä pitkää viikonloppua, ja sellaisena sitä tänäkin vuonna vietämme. Nähdään kavereita ja sukulaisia, mennään maalle vetreyttämään kehoa ja mieltä ja syödään hyvin. Suklaamunien metsästystä ja ehkä etsisin ne puput ja tiput jostakin... Ne taitavat olla lasten mieleen! Jotain pientä arjesta irrallista ohjelmanumeroa ja hauskaa puuhaa, takuuvarma pääsiäislepo.

Mitäs teillä on tapana tehdä pääsiäisen aikaan? Jos vaikka keksisin joitain uusia perinteitä tähän alkukevään juhlaan!

Hyvää pääsiäisviikkoa - vaikka pääsiäinen menisi sinulla vähän yhtä varkain ohi kuin meillä! 

FB | IG

Katri
SHARE:

8 kommenttia

 1. Nyt täytyy kertoa, että huono äiti palkinto pääsiäisen suhteen meni sulta ohi. Meidän 6-vuotiaan suuri toive oli päästä ekaa kertaa virpomaan. Ei päässyt, koska meillä jylläsi mahatauti ja sitten koko loppuviikko meni muutossa, samoin kuin tämä alkuviikko. 6-vuotiaan eiliset synttäritkin jäi juhlimatta. Tai siis lahja ostamatta. Tästä on kyllä suunta vai ylöspäin! Pääsiäisenä on pakko tehdä jo jotain mukavaa koko perheellä. Näiden laatikoiden purkamisen lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei meillä meinasi jäädä väliin ihan oman viitseliäisyyden vuoksi!! :) Oltiin aamua kavereiden mökillä ja ajattelin että koko touhu ehtii varmaan mennä ohi.. Mutta ei! :D No joo, kyllähän sitä sitten vähän pääsiäiskivaa keksittiin.. :)

   Poista
 2. Täällä toinen "huono äiti"-palkinnon jakaja ilmoittautuu! Mulla on vähän sama, en oikein innostu tästä pääsiäisen koristelusta. Mutta tänä vuonna näyttää kyllä siltä, että meidän rairuohot ehtii pääsiäiseksi ja koristeeksi riittävät sunnuntaina tulleet virpomisoksat :) Ai, mutta tehtiinhän me eilen pikku-ukon kanssa sentään kipsimunia, eli ehkä mä en tänä vuonna saakaan tätä palkintoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kipsimunia!! Mun on pitänyt monena vuonna niitä tehdä, mutta niin kuin aina, se jää ajatuksen tasolle... Olisi ne vaan aika hienoja.. ;) Sulla on hei ihan tosi hyvin pullat uunissa ja mitalit kaulassa!! :)

   Poista
 3. En pode huonoa omaatuntoa huonoista pääsiäisvalmisteluista, koska pääsiäinen on meille vain pidennetty vapaa (tosin mies pääsiäisen töissä...). Joulu on sitten eri juttu. Meillä ei edes tehdä mitään pääsiäisruokiakaan. Ollaan varmaan sitten tosi tylsiä :)

  Ihanaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, niinhän sitä minäkin ajattelin.. Tänä vuonna ei olla niin paljoa kotonakaan että tulisi sen erityisemmin ruokiakaan mietittyä - kunhan relataan ja touhutaan arjesta poikkeavaa, se riittää pääsiäiseksi.. :) En usko teidän olevan lainkaan tylsiä.. Ehkä ne on ne pääsiäisperinteet, jotka on tylsiä! ;)

   Poista
 4. Meinasin tänä vuonna tsempata, mutta oh ja voih, muuta ei oo ku ruohot mätänemässä ruukussa..Pääsiäisruoka on aina jääny, koska mummot kestitsee yltäkylläisesti, koristelut, noh joo, muutama pajun jos muistaa maljakkoon iskeä niin ihme on tapahtunut.

  MUTTA nyt aion todellakin tehdä pari juttua. Sellasia, jotka kärsii olla esillä muutoinkin, kun vain pääsiäisenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpö höpö, ihastelin sun oksiaskin - mahtavia!! Mukavia pyhienjatkoja! :)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig