tiistai 20. lokakuuta 2015

Laajempia kulmia

Heippa! Yin joogasta kotiuduttu, vetreä ja kepeä olo. Tuntuu, kuin koko varsi olisi saanut lisää pituutta, ja tilaa erityisesti kylkiluiden väliin. Odottelen saunan lämpiäimistä, ja ajattelin tulla pikaisesti blogimoikkaamaan. Tänään yksi työkaveri tuli ruokatauolla hämmästelemään, että oli nyt vasta hoksannut, että sitä Tohkeissaan-blogia kirjoitan minä! Vitsit, miten minua ilahdutti kuulla, että tykkää ihan hirveästi! Usein ajattelen täällä käyvän vain ne, jotka kommentoivat jotain, ja sitten ne kaverit ja sukulaiset, joiden tiedän blogia lukevan. Hän sanoi, että on kiva katsella illan päätteeksi, miten kiva elämä muilla on. Sitä jouduinkin taas vähän oikaisemaan. Eihän se nyt ihan niin mene, mutta totta puhuen en aio jatkossakaan kuvailla eteiskaaosta, pyykkivuoria ja keittiönpöydällä lojuvia keskeneräisiä asioita. Ja vaikka aika avoimesti kaikkea juttelenkin, niin ei tämä siltikään ole mikään syvimpien mietteideni kaatopaikka ja suruissa vellomisten kehto.

Mieluummin rajaan vähän, ja jätän ne pahat sotkut (niin konkreettiset kuin henkisetkin) vain omaksi tuskaksi. Tällä kertaa kuitenkin revittelen oikein laajoilla kulmilla, sillä lainasin vähän aikaa sitten Anniinalta toista objektiivia, jonka lyhyempi polttoväli mahdollisti laajemmat kulmat.

tilasta tilaan sisustuskuva, olohuone ja lastenhuone sisustus, laajakulma sisustuskuva

tilasta tilaan sisustuskuva, olohuone ja lastenhuone sisustus, vita carmina, laajakulma sisustuskuvaYlläolevat kuvat ovat siis olohuoneesta, ja sen takana olevasta lasten alakerran leikkihuoneesta. Tuollaiset tilasta tilaan -kuvat ovat minusta aika kivoja, tulee vähän perspektiiviä ja syvyyttä kuviin. Ja alla puolestaan keittiö kokonaisuudessaan, sekä ruokailutila. Kuvasarjan lopussa on pari kuvaa käsittelemättömistä kuvista (alkuperäisten yläpuolella käsitellyt) havainnollistamaan sitä, mitä Lightroom saa aikaan.

kvik mano keittiö, vetimetön valkoinen keittiö, mattavalkoinen


lightroom kuvankäsittely, vastavaloon kuvaaminen, valojen nostaminen
Hiphei, mitäs sanotte mustista kuvista?! :) Kamerahan pyrkii aina tasapainottamaan valot ja varjot niin, että mikään kohta ei ylivalotu, mutta ei alivalotukaan. Ja minä kun tykkään, että ikkunoista avautuva vehreys tai muu maisema näkyy, niin haluan, etteivät ikkunoiden paikat pala puhki. Muussa tapauksessa toki kuvaan saisi riittävästi valoa yksinkertaisesti pidentämällä valotusaikaa (mihin saatat tarvita jalustaa). Muita vaihtoehtoja on toki suurentaa aukkoa (jolloin syväterävyysalue lyhenee, mikä ei välttämättä ole tarkoituksenmukaista laajemmassa sisustuskuvassa), tai nostamaa ISOherkkyyttä (jolloin kuvaan tulee todennäköisesti kohinaa). Valotusta lisäämällä koko kuvaan tulee lisää valoa, mutta ikkunanpaikat tulevat ihan kokovalkoiseksi. RAW-formaattina kuvatessa kuvan valoja, varjoja ja värejä pystyy säätämään paljon paremmin kuin JPG:nä, tosin ne kuvat on sitten aina pakko käsitellä, koska värit saattavat olla esimerkiksi vähän hailakoita. Meillä ei siis ollut noin pimeää, kuin kuvista voisi luulla, vaan olin säätänyt kameran asetukset noin, jotta saan ikkunoiden paikat säilymään sävykkäinä mahdollisimman hyvin.  Lopuksi vielä muutama kuva aulasta, kun sekin tuli kuvattua laajakulmalla. 

Kuvausidolini Karla vinkkasi, että hänellä on tulossa tänään blogiin juttua kuvankäsittelystä myös, odotan innolla! Hänen edellisessä postauksessaan on myös upea kuva keittiön ikkunasta avautuvasta maisemasta - täydellinen sisustuskuva, jossa maiseman vehreys pääsee oikeuksiinsa ja koristamaan kotia!

Mutta hei, nyt kipaisen saunaan, ja palaan ihaniin, ajatuksellisiin kommentteihinne edelliseen postaukseen liittyen sen jälkeen!

FB | IG

Katri
SHARE:

24 kommenttia

 1. Kivalta näyttää ja hyviä kuvakulmia :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon Sike - ja kiva että käyt täällä! Pitääkin tulla tsekkaamaan sinun kuulumisiasi!

   Poista
 2. Upeelta näyttää ja hei mikäs linssi sulla oli näissä käytössä? Mua himottais ostaa laajempi linssi, mut en oo vielä osannut päättää, et mikä linssi ja tällä linssillä ainakin näköjään saa kivan laajoja kuvia. Tykkään! Ja tykkään sun sisustuksesta myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Mulla oli lainassa Olympuksen kittilinssi (Zuiko 14-42 f/3.5-5.6), minullahan on se mikrojärkkäri, joten ei ole sinun kameran kanssa lainkaan yhteensopiva.. Mutta siis tuo on tosi edullinen perusobjektiivi, joka tulee vakiona melkein aina. Tekee aika pahoja vääristymiä laajakulmapäässä (kuvat oikaistu Lightroomissa), ja valovoima on aika heikko. Mutta kuten huomaa, niin jalustaa ja Lightroomia käyttämällä saa ihan kelvollisia sisustuskuvia. Sen sijaan potretteihin ym. suosittelisin jotain muuta.. :)

   Minä tässä myös arvon seuraavaa siirtoa - täyden kennon kamera houkuttelee niin hirveästi.. Että alanko säästää Canonin täyskennoista varten, mutta myös Olympuksen uudet mallit kiinnostavat kovasti, olisi jo yksi tosi hyvä objektiivi.. :) Tämä harrastus taitaa viedä mennessään..

   Poista
 3. Onpa teillä kauniin harmonista ja valoisaa <3 Ja mukava että säkin innostuit kuvailemaan laajemmin! Teknisestikin upeet kuvat jälleen kerran, pitäisköhän sitä itsekin taas inspiroitua treenaamaan kameran kanssa? Iloa loppuviikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Teija! Ihanaa, kun oli vähän mahdollisuus saada laajempia kuvia, usein kun ei vaan kertakaikkiaan pysty peruuttamaan enempää! :) Varo vaan, se kameran kanssa vekslaaminen on sitten koukuttavaa puuhaa!

   Poista
 4. Todella kaunis koti teillä! Nuo laajemmat kuvakulmat avaavat kivasti huoneita lukijalle. Inspiroivaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Marika, että tilojen hahmottaminen oli inspiroivaa! Minäkin tykkään, kun saa jonkun tolkun sellaisiin tiloihin, joista usein näkee vain jonkun nurkan..

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Voi ihanuus sinun sanojasi! :) Ja hei valokuvissa kaikki näyttää isommalta..

   Poista
 6. Kaunis, harmoninen koti teillä :) Kiva kun kerroit kuvaustekniikasta ja kuvankäsittelystä, näistä oppii aina paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mukava kuulla, että näistä pikkuhöpötyksistä olisi joskus jollekin jotain iloa! Mutta itsekin olen kyllä niistä aikoinani paljon oppinut. Ihan ammattilaiset selittävät usein niin vaikeasti, että sitä ei meinaa aloitteleva ymmärtää.. :)

   Poista
 7. Oioi miten ihania kuvia! Ja niin kaunista! Kiitos paljon vinkeistä ja pitää muistaa käydä Karlan vinkit lukemassa. Juuri tuon haluan oppia, miten saan myös ikkunoiden näkymän mukaan kuvaan. Ja pitää vissiin opetella niiden raw kuvien muokkaaminen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, jos sait näistä jotain noukittua itsellesi! Karlalla oli sen uuden postauksen linkeissä myös tosi hyviä vanhoja postauksia. Kannattaa opetella, ihan uusiin juttuihin pääsee taas kiinni!

   Poista
 8. Mä niin haluaisin saada laajempia kuvia meiltä ja miettinytkin objektiivin ostamista!! Aivan ihana koti teillä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! Juu kannattaa vertailla vähän ja katsoa, että mitä vaihtoehtoja kameraasi olisi. JAS Tekniikassa osataan varmasti jeesiä! :)

   Poista
 9. Nää sun kuvat on täydellisiä! Ja laajemmat kuvakulmat oli todella avartavia teidän kodista. Mä en jotenkin ole ennen hahmottanut ihan tuota olohuoneen sijaintia kunnolla. Sitten muuten eräs kysymys teidän lattiasta - mikä se mahtaa olla? Näyttää puulattialta, johon tehty lipeäkäsittely, mutta olenko väärässä? Voi olla, että olet kertonut siitä aiemminkin, mutta minulta ainakin mennyt sitten ohi... Se nimittäin näyttää ihan äärettömän kauniilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häh?? Jutta voi kiitos, sullakin kun on aina niin ihania kuvia! Tajusin, että olohuoneen sijainti ei ehkä ihan täysin hahmotu vielä tästäkään, mutta jos katsoo vielä tuota kuvaa ruokailutilasta, jossa näkyy sisäikkuna ylhäällä, niin sen alla oleva huone on olohuone, ja sen takana tosiaan tuo lasten alakerran leikkihuone.

   Lattia on tosiaan puulattia, ja lipeällä vedelty. Tarkemmin: Vanhat lakat hiottiin tarkasti pois (älytön homma!!) ja osaan huoneista M teki uuden puulattian, joten kokemusta on sekä vanhan että uuden lattian käsittelystä. Puupintainen lauta vedeltiin lipeällä (emme Turun alueelta löytäneet muualta kuin Kaarinasta Krossin RTV:ltä) kahteen/kolmeen kertaan. Hirveää myrkkyä, ja koko ajan piti sekoitella pohjalta sutimisten välissä. Lipeäkäsittelyn jälkeen laitettiin 2-3 kerrosta Osmo Colorin öljyvahaa, valkotammi sävyssä muistaakseni. Oliko teillä taas koira? En tiedä, kestääkö hyvin koirankynsiä, mutta ainakin lapsen syöttötuolin alta on aika tehokkaasti lähtenyt vaha pois kun kolistaa sitä aika paljon. :|

   Poista
 10. Mitä?! Mulla on mennyt tällainen blogi kokonaan ohi. Törmäsin tänään ekaa kertaa ja jäin heti lukijaksi. Upeita kuvia. Omat kuvat ovat aina ihan tumppuisia ja pöljän näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heiii! Kiva kun eksyit, parempi myöhään kuin ei milloinkaan vai mitä. :) Kiitos kovasti - se kuvausharrastus voi sitten vielä kunnolla mennessään!

   Poista
 11. Kappas mutkin oli mainittu, hyvältä näyttää, jatka samaan malliin.

  VastaaPoista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig