keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Sisustusinspiroitumassa

Löysinpäs kivoja kuvia, jo kuukauden takaisia! Mehän olimme pienellä Åblogien porukalla Raumalla käymässä silloin, kun kirjoitin myös uudistuneesta ravintola Gotosta. Reissu oli oikeastaan saanut alkunsa Sisustustalo Kodinonnen Johannan kutsusta, ja ilollahan me sen otimme vastaan. 

kodinonni rauma, huonekaluliike turun lähellä, laadukkaita huonekaluja, sisustusliike raumalla


kodinonni rauma, sisustustekstiilit, linum, designers guild, sisustusliikeKodinonnen tarina oli niin lämmin.. Kasvu sisustusompelimosta sisustustaloksi on ollut pitkä ja monivaiheinen, mutta asiakkaiden luottamus jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan on mahdollistanut Johannan unelman, yrittäjyyden tien. Nyt Vanhan Rauman sydämessä palvelee tunnelmallinen ja elämyksellinen sisustustalo, joka tarjoaa kattavan valikoiman laadukkaita tuotteita. Kantavana ajatuksena on alusta asti ollut asiakkaiden kokonaisvaltainen palvelu kodin sisustuksen saralla, ja toiminnan kivijalkana on edelleen sisustusompelimo. Sana palvelevasta sisustusliikkeestä ja tyytyväisyys mittojen mukaan tehtyihin pöytäliinoihin ja verhoihin on kiirinyt laajalle, ja monet Kodinonnen asiakkaista tulevat Raumalle ostoksille varta vasten kauempaa. Huomioni kiinnittyikin valtavaan kangasvalikoimaan, jonka keskellä olo oli kuin karkkikaupassa - tuli valtava tarve kerätä kaikkia, mutta sitten en kuitenkaan osannut päättää, mitä niillä kaikilla ihanilla kankailla tekisin. Mietinkin, että onneksi tuolla on sisustusmyyjä juuri sitä varten, että hän osaa koota asiakkaan kanssa mielenkiintoisen ja kerroksellisen kokonaisuuden. Johanna kertoi meille sisustusfilosofiastaan, johon kulminoituu koko Kodinonnen toiminta:

"Ottamalla parhaat palat ja muistot menneisyydestä, sekoittamalla niihin nykypäivän unelmat ja tarpeet, voi luoda toiveitten mukaisen kodin. Se miten haluaa asua, on paljon tärkeämpää kuin tyylisäännöt. Hyvä sisustus on harmoninen yhdistelmä toimivuutta ja esteettisyyttä"

Jossain yhteydessä Johanna puhui myös hallitusta tyylirikosta, ja se oli minusta tosi hyvin sanottu. Nyökyttelin ja kirjoitin tuon ylöskin uudeksi johtoajatuksekseni - juuri sellainen miellyttää omaa silmääni. Tyylien ja vuosien kerroksellisuus tuo sopivaa jännitettä ja särmää kotiin. Tällä hetkellä erityisen in on kuulemma vähän värejä, mutta paljon pintaa. Tähänkin oli helppo yhtyä, ainakin mikäli Pinterestin ja Instagramin kuvavirtoja on uskominen. Mm. Gantin ja Linumin tyynynpäällisissä oli hyvin havaittavissa tuo pintoihin panostaminen. Minä ainakin kovasti nautin erilaisten pintojen tunnusta, oikeastaan jo nähdessäni kunnon struktuurin.

nicolas vahe tuotteet rauma

gant sisustustyynyt rauma, kauniita erilaisia sisustustyynyjä, syksyn sisustustyynyt gant, gant home suomi, turku, rauma
Saimme myös kivan vinkin pöydän kattamiseen liittyen - pöytäliinaksi voi laittaa myös paksun sisustuskankaan. Paksukin kangas näyttää ryhdikkäältä pöydässä, kun taittaa toisilta sivuilta pöydän pinnan näkyviin. Tuo ei olekaan tullut itselleni mieleen! Minusta kivoja pöytäliinoja on tosi vaikea löytää. Niissä on aina joku ihmeellinen, vähän kiiltävä kuviointi, tai sitten ne ovat tosi kirjavia. Valinnan määrä moninkertaistui, kun ymmärsin avata taas omia rajoituksiani ja nähdä lähes mitä tahansa sisustustekstiilejä pöydän päällä. Tykkään rennoista kattauksista, ja bongasin parikin kivan mutkatonta kattausideaa Kodinonnen pöydiltä. Kyseessä on siis todellinen sisustustalo, sillä siellä oli esillä myös paljon huonekaluja ja valaisimia mm. Artekilta, Muuramelta ja Vitalta.

kattausidea joulupöytään kodinonni rauma kattaus
simppeli kattaus valkoinen lautasliina, yksinkertaisen tyylikäs kattaus, rento kattaussisustustalo kodinonni rauma huonekaluliike rauma, muurame huonekalut turku, rauma

Paikalla oli myös Linumin ja Pappelinan edustaja kertomassa näiden tunnettujen valmistajien tuotteista ja tuotannosta. Se olikin mielenkiintoista, ihan yritystarinoista (jotka tuntuivat yhtä epätodellisen rohkeilta ja sinnikkäiltä kuin Johannan tarina) lähtien tämän päivän tuotantoon asti. Pappelinan muovimatot ovat olleet pinnalla monissa blogeissa, ja yllätyinpä itsekin, että ne eivät tosiaan näytä eivätkä tunnu muovimatoilta. Jäin ihan vakavissani miettimään Pappelinan mattoa ainakin keittiöön ja lastenhuoneeseen. Muovimaton päällä on varmasti helpompi leikkiä kuin niiden ihanien, mutta epäkäytännöllisten pehmeiden mattojen päällä. Linum on raikastanut visuaalista ilmettään ja mallistojaan kovasti. Sanoisinko, että päivitys oli paikallaan. Mielikuvani Linumista oli jo vähän nuhjuuntunut, mutta tämä kasvojenkohotus vaikuttaa todella onnistuneelta. Syksyn värimaailma oli lämmin ja helposti lähestyttävä.

Noihin sohvapöytiin (yllä) ihastuin kovasti, ja vielä enemmän ne vetivät minua puoleensa, kun huomasin niiden olevan kotimaisen Everydaydesign'in. Sirot, monikäyttöiset ja sopivan kokoiset - täyttävät siis kaikki sivupöytäkriteerit. Mietin, olenko nähnyt jonkun vastaavanlaisen myös takkapuiden korina, ja nettisivuiltahan se selvisi: pienempi Porvoo-sarjapöytä toimii myös lehti- tai puukorina. Nerokasta!


Toivottavasti myös sinä inspiroiduit tällä virtuaalisella pyörähdyksellä Kodinonneen! 

Reissu oli todella kiva kokemus, siitä suuret kiitokset vielä Kodinonnen henkilökunnalle, sekä Goton porukalle, luonnollisesti myös Åblogien ehtiväiselle porukalle ja erityisesti Anniinalle, joka oli juttua järjestänyt.

Kauniita unia - oravan kuvia! :)

FB | IG

Katri
SHARE:

8 kommenttia

 1. Oi, niin paljon kaikkea kaunista :) Kiitos, kyllä tuli inspiraatiota !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että nämä kuvat tarjosivat sinullekin vähän sisustusinspiraatiota!

   Poista
 2. Hyviä ajatuksia ja kauniita kuvia. Hallittu tyylirikko kuulostaa hyvältä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö? Minusta se oli niin viisaasti sanottu, naulan kantaan!

   Poista
 3. Ihania yksityiskohtia olet bongannut! Niin mukava reissu oli ja kivoin juttuihin sen myös johti. ;) Näitä lisää! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Huomasin itsekin muiden kuvista, että itse en ollut välttämättä heidän bongaamiaan kivoja juttuja nähnytkään. Totta, olen itsekin miettinyt muutaman kerran, että onneksi tuli lähdettyä sille reissulle mukaan, viime tingasssa!

   Poista
 4. Kyllä on kauniita juttuja (ja paljon)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli aikamoinen sisustustalo tosiaan! Kannattaa käydä päiväreissulla! :)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig