sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Melkei ku koton, mut Gotos

ravintola goto rauma arvostelu

ravintola goto rauma arvostelu lounas raumalla
ravintola goto rauma, vanha rauma kauniit vanhat talot
Mikä lauantaireissu! Minibussillinen åblogilaisia ja ystäviä rikkomaan rajoja, nimittäin inspiroitumaan ja herkuttelemaan Raumalle! En tunne Raumaa kovin hyvin, mutta olen siellä muutaman kerran ystävien luona käynyt. Tuohon pikkukaupunkiinhan ei voi olla ihastumatta, torin ympäristön talotkin kuin satukirjasta. Keskustan yrittäjät tuntuivat pitävän hyvin yhtä, sillä niin monessa yhteydessä tuli ilmi mitä erilaisempia yhteyksiä lähialueen yrityksiin. Se on hienoa se - hakea yhteistä hyvää ja tarjota asiakkaille mielenkiintoisia kokemuksia, mietittyjä kokonaisuuksia.

Uusi Goto avasi ovensa jokin aikaa sitten hieman uudella konseptilla. Ravintoloitsija Rami Kurki kertoi Goton tarjoavan rehdin suomalaista ruokaa aidoista raaka-aineista, pienillä jujuilla höystettynä. Sesonki näkyi menussa vahvasti, mutta ei lainkaan tylsästi. Minä en ainakaan olisi osannut odottaa, että kukkakaalista ja maa-artisokasta saisi aikaiseksi jotain niin tajunnan räjäyttävää. 

rami kurki ravintoloitsija ravintola goto


artesaanileipä rauma goto


paistettua siikaa ravintola goto menu syksy 15


Alkuruoaksi tarjottu maa-artisokkacappuccino oli hyvin syvän, mutta kuitenkin pehmeän makuista, samettista. Se ihan todella tuntui vievän kielen mennessään. Ihanan rapeakuorinen artesaanileipä tuli lähileipomosta. Pääruoaksi saimme rapeaksi paistettua siikaa, sekä kukkakaalia kolmella tavalla. Että voi kukkakaali olla hyvää! Karistin taas muutaman negatiivisen mielikuvani kukkakaalista. Ehkä pitää vain oppia valmistamaan sitä oikein. Yrttiöljy viimeisteli kokonaisuuden hienosti. 

Ennen jälkiruokaa keittiömestari Markus Niemi tuli tervehtimään meitä ja kertomaan visiostaan jälkiruoan suhteen. Hän ei ollut purematta niellyt perinteistä tiramisua menuun, vaan halusi tehdä sen kokonaan uudella tavalla. Kuuntelin ihaillen nuoren keittiömestarin innokkuutta ja vahvaa omaa näkemystä. Jotain erikmansikkamaista tuli mieleeni... :) Tämä kaveri tulee pääsemään pitkälle. Visio, rohkeus ja päämäärätietoisuus, niitä tuntui löytyvän. 

keittiömestari markus niemi ravintola goto

ravintola goto rauma, paras ravintola rauma

ravintola goto kaffe ja misu, jälkiruoka goto

Markus oli kehitellyt tiramisusta Gotolaisen version - misun, josta löytyi kaikki tiramisun elementit, mutta aivan ihanassa muodossa, jälkiruokataideteoksena.

Nimi 'Goto' kuvaa ravintolaa minusta oikein hyvin. Tunnelma siellä oli rento ja lämpimän kotoisa, samoin ruoka tutuilla raaka-aineilla rakennettu, mutta uudella otteella säväytetty. Esteetikkoa miellytti erityisesti annosten kauneus. Se oli sikäli vähän huono, että ei olisi malttanut alkaa syömään lainkaan. No, se harmi unohtui kun alkoi maistella eri makuja, jotka osuivat mielenkiintoisesti yhteen. ravintola goto, rauma, sisustus, ravintolasisustus, valokuvaus ravintolassa

ravintola goto rauma, paras lounas rauma, restaurant, rauma, ravintolavalokuvaus

Suuret kiitokset Goton väelle hienosta elämyksestä kauniin rennossa miljöössä! Erityisesti mieleeni jäivät näiden herrojen into omaan tekemiseensä. Kurjen rohkeus lähteä luotsaamaan uutta Gotoa uudella otteella ja Niemen raikkaat visiot rentoon, mutta inspiroivaan ruokaan. Kiitos vielä kerran!

Suosittelen erittäin lämpimästi poikkeamaan Gotossa tai lähtemään ihan varta vasten päiväretkelle tuohon viehättävään pikkukaupunkiin. Kerron myöhemmin visiittimme toisesta kohteesta, sisustusliike Kodinonnesta, jonne myös vaelletaan kauempaakin.

Näiden kuvien myötä toivotan teille mukavaa sunnuntai-iltaa ja mielikuvamatkaa Raumalle! 

FB | IG

Katri


SHARE:

10 kommenttia

 1. Osaiski koton tehdä tollast ruokaa ;) Vitsit miten oli ihanaa herkuteltavaa ja niin kaunista. Upea paikka, jossa täytyy varmasti käydä kun taas Raumalle mennään. Tai sitten mennä ihan varta vasten herkuttelemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, edes kukkakaalista jotain muuta kuin ylikypsäksi höyrytettyä.. Aika paljon jäi Raumaa tutkimatta, joten eiköhän sinne löysy syitä lähteä!

   Poista
 2. Rauma on mullekin aivan vieras, mutta lauantainen antoi pienen kipinän.. :) Ja Gotoon ehdottomasti uudelleen! Tosi hyvin tunnelmaa vastaavat kuvat nappasit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo minun tekisi mieli lähteä hortoilemaan niille sivukujille! Kiitos Teija - se oli aika kuvauksellinen paikka!

   Poista
 3. Onpas ihanan näköinen paikka! Tosi siisti ja tyylikäs :)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin oli kyllä, juuri sellainen! Silti samalla rento ja mutkaton!

   Poista
 4. Rauma on niin ihana <3. Kesällä oltiin koko perheen voimin mutta suunnitelmissa myös piipahdus ihan vaan aikuisten kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! Paljon pieniä liikkeitä ja kauniita taloja ihasteltavana!

   Poista
 5. Oijoi nyt kyllä vesi herahtaa kielelle! Tuota ravintolaa pitää päästä testaamaan,
  ehdottomasti! Harmi ettei aikataulut tällä kertaa natsanneet, mutta treffataan taas
  seuraavassa Åblogitapaamisessa.
  Kivaa uutta viikkoa sinulle Katri <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä Teija - sehän oli tarkoitus! :) Käy ihmeessä Gotossa, se oli todella kivan mutkaton, mutta silti skarppi ja ajanmukainen! Nähdään, ehkä jo seuraavassa tapaamisessa tosiaan!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig