keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Tavisarki - kiitos kun palasit!

syksy terassilla

Aika - vautsi mitä luksusta! Viime viikot ovat menneet sellaisessa tohinassa, että välillä meinasi todella nousta seinä vastaan jaksamisen kanssa. Täytyy myöntää, että mentiin aika äärirajoilla.. Halusimme viimeistellä kaikki paikat, laittaa ne viimeiset listat ja maalata jo kolhiintuneet nurkat. Piti öljytä etuterassi ja ulko-ovetkin kaipasivat vähän siistimpää pintaa ylleen. Nyt ihmettelen, miten kriittisten lasien läpi oikein katselimme kotiamme, kun tuntui, että joka ikinen nurkka piti saada oiottua. Kaiken terassin rakentamisen ohessa sain itseni kiinni myös puunaamasta vessojen kaappeja ja pyyhkimästä jalkalistoja... Tähän asti olen aina naureskellut sellaista hysteeristä siivoamista, jota monet kuulemma tekevät ennen isoja juhlia kotona, ja nyt touhotin itse samojen asioiden äärellä! Ketä varten?? Kuka niitä katseli? Tai no, kysytäänpä teiltä - kuka kehtaa tunnustaa kurkkivansa kylässä ihmisten kaappeihin? Tai pyyhkäisevänsä oven päältä tomukerrosta? (Anonyymit kommentit ovat nyt erittäin tervetulleita, ellei kukaan kehtaa nimellään myöntää!)

Joka päivä tuntui olevan vähintään kymmenen asiaa to do -listassa, ja töissäkin sattuivat ne syksyn kiireisimmät viikot juuri samaan sumaan. Aloin voida jo fyysisesti huonosti ja laihduin muutaman kilon, kun en ehtinyt syödä aina sen paremmin lounasta kuin päivällistäkään. Stressin määrä tuntui jo kurkkua kuristavalta vanteelta ja huomasin, että elin listojen varassa. Hääpäivä toissaviikonloppuna oli selkeä välipysähdys - lupa nauttia, hengittää ja hymyillä vailla kiireen tuntua, samoin sen jälkeisen päivän vain nautiskelimme kauniista sunnuntaista tuoreena avioparina. Maanantaina piti jaksaa vielä lähteä uuteen nousuun ja ottaa tiukka loppukiri tuparijärjestelyissä, joten tällä viikolla kaiken ollessa ohi olo on vähän sama, kuin rempan loppukirin jälkeen silloin ennen joulua. Onko tässä teistäkin Seppo Taalasmaan piirteitä?


Tuntuu, kuin aika olisi pysähtynyt, eikä enää ole kiire minnekään. On aikaa kuljeskella pihalla, höpötellä ja ihmetellä lasten kanssa syksyn tuloa, opettaa esikoista pyöräilemään ja nostaa kasvimaan antimia. Jopa pyykin viikkaaminen rauhassa heti kuivausrummun pysähtymisen jälkeen tuntui ihanalta. Viime viikot olin elänyt sellaisessa pyykkikaaoksessa, että aloin viikata puhtaita pyykkikasoja vasta kun ne eivät enää kertakaikkiaan mahtuneet seuraavien pyykkien tielle. Tämä vain yhtenä esimerkkinä viimeaikojen selviytymiskeinoista...


syyshortensia terassilla, syysistutukset terassilla, heinäseiväsaita

terassi valaistus syksy lyhdyt terassilla, terassin sisustus

Viikonloppuna korkatulla terassilla tulee nyt hilluttua kaiken vaivannäön edestä. Sytyttelen kynttilät ja tepastelen kuuntelemassa heinäsirkkojen sirinää. Miten ne vielä tarkenevatkin? Ostin Viherlassilasta terassin koristukseksi muutamia isoja monivuotisia perennoja sekä syyshortensioita,. Ne on tarkoitus istuttaa pian maahan. Ajattelin, että on mukavampi koristaa syysterassi monivuotisilla kasveilla väliaikaisesti, kuin monilla perinteisillä syyskukilla, jotka eivät yleensä ole kovin suuriakaan.


terassi valaistus yö, terassin valot pimeällä, ulkotakka, pihatakka lucifer

terassi valaistus yö, terassin valot pimeällä, ulkotakka, valoköynnös terassille


Kiitos muuten ihan hurjasti lämmittävistä kommenteistanne edelliseen postaukseen! Tippa tuli itsellekin silmään niitä lukiessa. <3 Palaan niihin vielä ajatuksen kanssa, olen vain nopeasti niiden nähnyt vilahtavan.. Kiitos kovasti myötäelämisestä onnessamme! Hyvää loppuviikkoa teille kaikille!

FB | IG

Katri
SHARE:

11 kommenttia

 1. Mä ihailen edelleen teijän upeaa terassia. Kaikki näyttää juurikin niin viimeistelyltä.
  Ja ei, en katso kenenkään pölyisiä listoja ym, mutta silti samat asiat on omalla siivouslistalla, että on pakko siivota kaikki nurkat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja mikä toi ihanan näköinen kasvi toisessa kuvassa on, jossa on liloja marjojako ne on?

   Poista
  2. Niin se taitaa monella olla, ihmeellinen tarve nuohota kaikki paikat kunnolla ennen juhlia. :) Mietin vaan, että kuka niitä ehtii katselemaan juhlatuoksinassa! Kiitos Mari, terassi on kyllä minustakin aivan ihana.. Onhan siinä toki vieläkin työnsarkaa, mutta tosi kiva, että moni asia tuli tehtyä vähän ajan kanssa..

   Tuo kanerva oli muistaakseni joku Irlannin nummikanerva.. Irlannin muistin ja googlettamalla sain hatarasti selville jotain nummikanervaa. Skanssin Plantagenista ostin!

   Poista
 2. Arki on ihmisen parasta aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olet niin oikeassa! Ihan Matti Nykäsmäinen lausahdus, mutta niin totta!

   Poista
 3. Tuo teidän trede on kyllä supermakee! Heinäseiväs-
  seinäke näyttää hurjan kauniilta valojen tuikkiessa
  iltahämärässä<3

  Leppoisen lämmintä loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija! Ollaan itsekin aika tyytyväisiä, seiväsaitakin oli huippuidea mieheltä! Minä ensin ajattelin, että siitä tulisi liian raskaan näköinen.. Peukut hänen idealleen siis!

   Poista
 4. Ihana terassi, mutta kuullostaa kyllä siltä, että olet kovillakin ollut. Nuo heinäseipäät <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep Anu, täytyy myöntää että aika lailla tuli sykittyä.. Ja tekstistä voisi päätellä että olisin väsynyt ja stressannut siivoamisen suhteen, mutta unohdin ehkä kuvata sitä kaikkea härdelliä, mikä pientenkin häiden järjestämiseen nopealla aikataululla kuului.. Puvun ja sormuksen etsiminen, lapsille vaatteet ja kengät - liikaa keskeneräisiä asioita ja sellaista, mitä olisi pitänyt ehtiä vertailla ja miettiä.. Mutta kyllä, nyt on taas aikaa olla, ihanaa!!

   Poista
 5. Todella kaunis terassi. Nyt on hyvä nauttia avioarjesta <3. Ymmärrän täysin tyytyväisyytesi pyykkien viikkaamiseen. Kuivausrummun tyhjäys saman vuorokauden aikana ei ole ihan itsestäänselvyys meilläkään :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten mieltä lämmittävää! Usein mietin, että miksi en pysty hoitamaan kuivausrumpua tyhjäksi heti. Nyt pyykkihuolto on helpompaa kuin telineiden kanssa säätäminen, mutta silti sitäkin vaan siirtää.. Kiitos Katja, terassi on kyllä ollut nyt kovalla käytöllä.

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig