lauantai 14. tammikuuta 2017

Viikonloppuna keittiössä

Miten olimme ihan unohtaneet pastakoneen? Se on pölyttynyt kaapissa kai kaksi vuotta. Muistan, että viimeksi tein pastataikinaa kuopuksen ollessa pieni, ja kun se epäonnistui, en viitsinyt pitkään aikaan yrittääkään. Sen verran työlästä taikinan vaivaaminen on.

Jostain syystä esikoinen muisti härvelin, ja oli kysellyt jo kuukauden päivät, koska voitaisiin tehdä taas itse pastaa. Hän halusi tietysti päästä veivaamaan! Tuo kone kulkee kuin unelma, joten voi ihan hyvin antaa lastenkin veivata. Pientä nahisteluahan niistä veivivuoroista syntyi, mutta saatiin ihan kelpo määrä nauhapastaa aikaiseksi. Ja hyvä ruoka, parempi mieli, vai miten se meni...Keitettiin vähän isompi kattilallinen sitä pastaa kun kerran ruvettiin... No viiitsi vitsi, ei kai nyt sentään! :) Siinä oli ihan muuta tarkoitusta varten vettä lämpiämässä, huvitti vaan kun tajusin että se tulee kuvaan. Lohipasta on aika varma vaihtoehto, mutta höystettiin sitä vähän herkkusienillä kun ne ovat noiden kaikkien muiden herkkua. Minunkin on sitten ollut pakko vähän totutella sieniin.

Toivottavasti ei ole vielä luistelukenttä sulanut, kun minäkin pääsin ensimmäistä kertaa kai viiteentoista vuoteen luistelemaan. J oli kovasti odottanut, että pääsisi koittamaan luistimia, mutta nukahti autoon. Harmitti niin vietävästi, että kulki koko loppuillan kotona hokkarit kainalossa...

Leppoisaa viikonlopun jatkoa!

Katri
SHARE:

10 kommenttia

 1. Enpäs olekaan koskaan itse tehnyt pastaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kokeilemisen arvoista! Jos ei heti lähde pastakonetta ostamaan, niin ravioleja pystyy tekemään hyvin ilman veivikonettakin.

   Poista
 2. MIten tunnelmallisen näköistä siellä onkaan :)

  VastaaPoista
 3. Haluaisin tehdä itse pastaa, piis ensin ostaa vaan tuo pastakone. Mitäs jos se tosiaan jää kaapin perukoille pölyttymään...? Ihanaa sunnuntaita, luistelua suunnitteilla täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me käytimme sitä ensimmäisen puolen vuoden aikana ahkerasti, mutta sitten yhden epäonnistuneen taikinan jälkeen tuli harmillinen tauko.. Ja voithan ensin tehdä vaikka ravioleja, niitä varten ei tarvitse veivikonetta! Taikinan veivaaminen käy kuulemma yleiskoneellakin, mutta minulla ei ole yleiskoneeseen sellaisia kihveleitä, jolla tuota taikinaa voisi vaivata.. Käsin se on aika työlästä, varmaan puoli tuntia meni..

   Poista
 4. Oi miten ihania kuvia! En ole koskaan tehnyt itse pastaa, olisipa mielenkiintoista kokeilla, mutta ehkä mä tyydyn toistaiseksi vain ostamaan tuorepastaa😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä oikotie onneen. :) Tässä parasta onkin ehkä se ohjelmanumero, itse veivaus.. Vaikka kyllähän se parhaalta kotona syödyltä pastalta maistui!

   Poista
 5. Ihana toi vanha uuni. Mun lapsuudenkodissa oli kaksi samantyyppistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kaksin kappalein? Ihanaa! Se on kyllä ihan meidän kodin parhaita juttuja.. Sen ansiosta olin tekemässä ostotarjousta ekalla näytöllä! :D :D

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig