lauantai 28. tammikuuta 2017

Iso ilo pienestä perjantaikimpusta

Kukkia siellä ja kukkia täällä, meinasi tulla jo runsauden pula niiden kanssa. Perjantaikukista riittikin moneen vaasiin ja pikkumaljakkoon. Ensin mietin, saanko pitkät ginstit ja vihreät asettumaan mihinkään maljakkoon, mutta löysin kuin löysinkin kaikille paikan. 

viikonloppukimppu
ginsti  


Lähdin perjantaina töistä taas inan verran myöhään, jotta tuli kunnon kiire päiväkodille. Tai oikeastaan ensin iltapäiväkerholle puoli viideksi, onneksi ne ovat ihan vierekkäin. Vilkuilin auton kelloa ja mietin, ehtisinkö hakea perjantaikukkia. Ehkä ehdin poiketa pikaisesti matkan varrelle Flöriin? Ajattelin, että toivottavasti en törmää kehenkään tuttuun, jotta en jää suustani kiinni, aikaa on viiden minuutin varikkopysähdykseen. 

viikonloppukimppu flör, perjantaikukat, rento perjantaikimppu, leikkokukkia maljakkoonSiellä oli selkeästi ajateltu kiireisiä viikonloppukukkien hakijoita, sillä perjantaikimput olivat sopivasti framilla. Floristi tiesi kertoa, että huumaava tuoksu tulee lilasta ginstistä. Helppoudesta herpaantuneena otin myös kimpun tulppaaneita ja pari oksaa eukalyptusta. Ajattelin, että saan pariin pikkumaljakkoonkin jotain viikonlopun juhliin. No niistä sitten riittikin! Perjantaikimpussa oli muutama ginstinoksa, isolehtistä eukalyptusta ja tuota pitkää vihreää. Kissa kävi heti sen kimppuun, mutta ihmettelen kun jätti kaikki rauhaan heti kun laitoin maljakkoon. Olin ihan varma, että kohta on maljakot nurin. Moni on ihmetellyt, kun meillä on aina kynttilöitä ja maljakoita matalalla, mutta ei niistä ole kyllä koskaan mitään tilanteita tullut. Ehkä lapset ovat tottuneet eivätkä jaksa niistä kiinnostua?
Mitäs olette mieltä perjantaikukista? Olin aika tyytyväinen, kun sain vähällä paljon ilmettä, ja usein nuo leikko-oksat kestävätkin ihmeen kauan. Eikö vaan, että kukkakaupoissa saisi enemmän olla tällaista helppoa ostettavaa? Valmiiksi mietityt, sopivat kukat helppoihin ja huolettomiin maljakkoasetteluihin. Monesti silmät vaan pyörivät leikkokaapilla, eikä osaa edes kuvailla, mitä olisi mielessä.

Eilen sain kuvata erään tylleröisen kastejuhlan, ja tänään juhlimme oman kuopuksen 3-vuotis syntymäpäivää. Nähdessäni kastesankarin ja hänen pyöreät poskensa tuli itsellekin tippa linssiin... Sain häivähdyksen kiinni siitä ajasta, kun kuppus oli noin pieni. Nyt jo kolmevuotias, iloa ja touhua täynnä! Tässäkin hääräämässä taatelit kourassaan, tuli nuuhkimaan ginstin tuoksua. Se tuoksui aika voimakkaalta kaupassa, mutta en enää huomaa sitä kotona kuin lähellä.

Rentoa sunnuntaita kaikille! Me rupeamme kuorruttamaan muffinsseja ja koristelemaan jäätelökakkua. ;)
SHARE:

6 kommenttia

 1. Kauniita kimppuja ja vähän erilaisia, tykkään kovasti! Ihania synttärijuhlia sinne! Meillä juhlitaan ihan pian 13-vuotiasta(!), mihin ihmeeseen tämä aika on oikein kadonnut!???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo totta, tuo lila kasvi toi aika kivaa erilaista twistiä. Ja ehkä myös rentous neliönmuotoisessa boxissa..! Onnea teidän varhaisteinille! Vai onko tuo ikä jo teini-ikä, hui!

   Poista
 2. Ihana uusi tuttavuus tuo ginsti. Täytyykin käydä kukkakaupasta kyselemässä. Meilläkin kukat ja kynttilät ovat aina kuuluneet elämään kissoista, koirista ja pienistä lapsista huolimatta. Ehkä niihin vain kaikki ovat tottuneet.

  Kivoja synttärikemuja teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sitä on kuulemma useimmiten valkoisena! Jännä juttu.. Veikkaan myös, että toiset lapset ovat uteliaampia kuin toiset, ja jostain syystä meillä on jäänyt hörsötykset rauhaan..

   Poista
 3. Ihanat kukat ja ihanat kuvat!!
  Mikä siinä onkin, että aina tulee kiire.. mun on aina yli vaikea päästä lähtemään töistä. Aina on muka miljoona juttua ja kun sitä on niiiiiin korvaamatonkin.. :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja minulle kyllä välillä myös jonkinlaista ajantajuongelmaa! :) Ajattelen, että suljen koneen ja käyn vessassa niin eihän siihen mene kuin minuutti ja olen jo tien päällä! eeehh..

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig