tiistai 3. tammikuuta 2017

Unelmakarttakirja

Tänä vuonna minulla ei ollut joulun välipäivinä mitään uutta luettavaa. Lueskelin kyllä vanhoja kirjoja, kuten Noora Shinglerin Marjoja ja maskaraa, jonka innostamana päätin yrittää jättää vehnää ja sokeria vähemmälle. Vehnää en ole aiemmin edes yrittänyt välttää, koska olen pitänyt sitä liian vaikeana tällaiselle leipähirmulle...
 
Joka tapauksessa, sormet syyhysivät jonkin uuden kimppuun ja etsiskelin kirjakauppojen sivuilta vinkkejä uusiin luettaviin. Laitoin muutaman mielenkiintoisen kirjan myös kirjastoon varauslistalle. Sitten silmiini osui eräässä Facebook-ryhmässä Sannan vinkki uudesta kirjastaan. Unelmakarttakirja vaikutti juuri siltä, mitä nyt tarvitsen. Sanna Wikström on Hidasta Elämää sivuston perustaja, oikea hyvinvointialan monitoiminainen.
 
unelmakarttakirja sanna wikström hidasta elämää

unelmakarttakirja sanna wikström hidasta elämää, uuden vuoden tavoitteet, motivaatiokirja
 
 
Muutaman illan olenkin nyt tutkiskellut itseäni, kyseenalaistanut rajoittavia ajatusmalleja ja tunnustellut tunteitani. Kirjassa on tehtäviä ja tyhjiä sivuja, joille voi rakentaa vähitellen sitä omaa polkua, kun se selkeytyy. Kirjan lukemiseen täytyy oikeasti keskittyä, eikä voi vain silmäillä. Miten minusta tuntuu, että tämän informaatiotulvan ja someselailun aikakaudella tiedonkäsittelystä on tullut vaikeampaa?
 
Pystyin hetkellisesti jopa samaistumaan niihin nuoriin, jotka eivät meinaa pystyä löytämään ja jäsentämään netistä löytämäänsä tietoa. Viittaan tässä nuoriin, koska olen viime aikoina päässyt opettamaan myös heitä, vaikka yhtälailla tiedon pirstaloituminen ja hektinen verkkoselailu haastavat meidän aikuistenkin tiedonkäsittelyä. Hyvä, että kirja ei ole pelkkää pintaselostusta, vaan joutuu vähän ajattelemaan, koska vain silloin voi tehdä itsensä kanssa töitä.
 

 
 
Tässä minun suositukseni kaikille, jotka haluavat uuden vuoden tavoitteidensa tueksi vähän kättä pidempää ja mahdollisuuden konkreettiseen asioiden työstämiseen. Hinta Suomalaisessa kirjakaupassa oli 14,95 €, yllätyin edullisuudesta! Unelmakarttakirjaa pääsee ilmeisesti tekemään myös verkkokurssina, se on vähän laajempi työpaja, varmasti myös tosi antoisa. Täytyykin tutustua siihen ajan kanssa.
 
Hyvää tammikuun ensimmäistä viikkoa! Paukkupakkaset saapuvat tänne Etelä-Suomeenkin, hui!
 
Katri
SHARE:

10 kommenttia

 1. Tuo Unelmakarttakirja olisi itsellekin juuri oikeaa lukemista. Eilen sain tuon Karita Tykän Sokeriton kirjan, josta laitoinkin blogiin juttua huomiselle. Tarkoitus on itsekin vähentää sokerin ja jauhon käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta sinunkin kirjasi! Minä yritän ensiksi ihan vaan vähentää leivän ja karkin syöntiä, siinäkin on riittävästi hommaa. Minulle ei sovi totaalilakko.. Katsotaan kuinka käy!

   Poista
 2. Kiitos vinkistä! Luin jostakin ko kirjasta ja suositeltin myös sielläkin. Ehkäpä käyn katsomassa, jospa meidän Suomalaisesta löytyisi. Kirja saattaisi olla avuksi itselleni, selkeyttäjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kirja on aiheuttanut tosi hyviä oivalluksia! Toisaalta, vähän jopa pelottaa lukea sitä, koska mitä jos ne unelmat toteutuvat?

   Poista
 3. Tuohan kuulostaa mielenkiintoiselta, täytyykin tutustua, kiitos siis vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, minä olen saanut hyviä ajatuksia jo liikkeelle!

   Poista
 4. Kirja kuulostaa mielenkiintoiselta. Pitää tutustua. Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että löysit kirjavinkin! Minäkin ihan sattumalta bongasin, joten mukava jakaa vinkkiä eteenpäin.

   Poista
 5. Kirja on kiintoisa. Toivelistalla. Hyvää, selkeää uutta vuotta! 💚 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle! Selkeä olisikin hyvä päämäärä! :)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig