keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Vaatteiden ostamisen vaikeus - ja helpotus

Minä olen ihan toivoton vaateasioissa.. Tai ehkä ei voi sanoa toivoton, koska se vaikuttaisi siltä että asialle ei pystyisi tekemään mitään. Sanotaan pikemminkin, että se vaan on alue, joka ei jaksa minua kiinnostaa. Haluaisin kyllä olla pukeutumisesta kiinnostunut, ja totta puhuen usein mietin, että ehkä jopa pitäisi olla, ainakin työlookista.

capri collection naantali


Olen ehkä jollain tapaa löytänyt oman makuni, mutta toisaalta olen kuulemma liiankin kriittinen sen suhteen, mikä minulle sopii ja mikä muka ei. Kuvittelen näkeväni rekistä tai ihan vaan paitaa olkapäistä roikottamalla, että ei se kuitenkaan sovi. Tarvitsisin varmaan oikein pukeutumisneuvojan konsultaation. Ehkä jopa pikemminkin henkilökohtaisen vaateshoppailijan, kuten eräs työkaveri minulle tuhahti kun valitin, että en ehdi enkä jaksa lähteä vaatekaupoille. Hän ihmetteli, miksi en sitten tilaa verkkokaupoista, mutta tyrmäsin senkin sillä, että olen päivittäin paljon koneella muutenkin töissä, ja iltaisin kuvien käsittelyn ja myös tämän blogin merkeissä. Verkkokauppojen ongelma minulle on lisäksi se, että valikoimaa on liikaa. En jaksa sitä loputonta selailua, ja varsinkin siellä tyrmään kaikki pelkän kuvan perusteella. 

cc naantali

Jos jostain, niin ajastani olen tarkka, enkä halua kuluttaa sitä haahuillen kaupoissa, enkä toisaalta selaillen loputonta kuvavirtaa erilaisista vaatteista, joista en osaa kuitenkaan nähdä, miten ne sopisivat muiden vaatteiden kanssa. En osaa hahmottaa, mikä sopii yhteen, ja varsinkin kengät tuottavat minulle päänvaivaa. Jätän esimerkiksi ostamatta hameita, koska en osaa ajatella millaisten kenkien kanssa ne sopisivat. Arvostan nykyään tosi paljon palvelua ja kysyn yleensä apua jo ennen kuin minulle tullaan sitä tarjoamaan. Se säästää aikaa hurjasti! Hyvässä liikkeessä myyjä ehdottaa minulle sellaisia vaihtoehtoja, joita en olisi itse kokeillut, ja sovituskopissa hihkun ilosta löytäessäni jotain erilaista ja minulle sopivaa.

Teija oli taas "catwalkilla" kuin kotonaan

cc naantali, vaateliike naantali


Pari viikkoa sitten lähdin mukaan Åblogien iltaan naantalilaiseen vaateliikkeeseen, Capri Collectioniin ihan siitä syystä, että olisi tilaisuus saada inspiraatiota ja vinkkejä, ja oikeasti pakko antaa hetki sille vaatekaapin miettimiselle ja täydennyksellekin. Kukaan ei edes uskoisi, miten vähän housuja minulla on, joten mustat housut olivat ainakin hankintalistalla... Kurkin vähän CC:n sivuja ja vaikutti ihan mukavasti minun tyyliseltä, klassiselta, mutta kuitenkin myös rennolta. Kiinnostusta herätti entisestään samoissa tiloissa oleva Kukkakauppa Kastanja, joka lupasi meille pienen sidontaopastuksen. 


kummituspuu

Ilmeisesti muidenkin ongelma on se, että vaatteita katsotaan vain rekissä ja todetaan, että njaa, ei näytä oikein miltään eikä ainakaan minulle sovi, sillä meille oli järjestetty oikein muotinäytös! Näimme kymmenisen erilaista asua upeiden naisten päällä, ja minähän otin tilanteesta heti kopin ja sovittelin muotinäytöksen jälkeen niin innoissani, etten meinannut muistaa napata mitään haukattavaa! Löysinkin itselleni alla olevassa kuvassa näkyvän kietaisutakin, ja ylimmässä kuvassa Anniinalla näkyvän mustan hihattoman paidan. Lisäksi valkoisen paidan ja ne mustat housut, joissa on kivat nahkaiset yksityiskohdat sisäreiden saumoissa ja taskuissa vähän ilmettä. Kietaisutakki on muuten Kukkakauppa Kastanjan omistajan Tanja päällä. Upeita ja rohkeita yrittäjänaisia molemmat, Miia (ylimmässä kuvassa Anniinan kanssa) ja Tanja! Nyt huomaan, että Tanja kyllä kantaa tuon takin paljon upeammin kuin minä, ei uskoisi samaksi takiksi!! :D Täytyypä oikein kietoa se kunnolla seuraavalla kerralla..

kukkakauppa kastanja, cc naantali

capri collection naantali, vaatekauppa


Napakymppi reissu siis minulle! Sain viettää kivaa iltaa ja tuli tehtyä ne ostokset pitkästä aikaa, eikä tarvinnut haahuilla pitkin kauppoja. Huomasin, että CC:n vaatteissa on usein joku pieni juju, josta vaatteeseen tulee vähän ilmettä, esimerkiksi leikkaus tai jokin erilainen yksityiskohta. Sekin on yksi syy, miksi niin harvoin ostan vaatteita, kun en jaksa syttyä niistä samanlaisista vaatteista, joita on joka ketjuliike pullollaan. Illan lopuksi oli vielä tilaisuus päästä kuvattavaksi oikein ammattilaiskuvaajan linssille uudet kuteet päällä, mutta enhän minä kehdannut mennä... Mikä siinäkin on, ettei osaa lainkaan olla luontevasti kameran toisella puolella??kukkakauppa kastanja naantali
Sinä syyskuisena iltana oli vielä mukavan lämmin, kun lähdimme myöhään kohti kotia juuri oikeiden ostosten kanssa. Totesin, että täytyy varmaan alkaa aina välillä töistä lähtiessä poiketa Naantalin kautta, vaikkei ole sitten mitenkään kotimatkan varrella, sillä siellähän saa samalla sekä viherterapiaa, että vaatekriisit selätettyä.. Mikä olisi hei parempi viikonlopun alku, kuin hakea perjantaikukat ja saman oven takaa jotain pientä kotiin tai päälle? Virkistävää, jotain erilaista, ihana myymälä!

Meillä alkoi muuten syysloma! Lähdetään vähän kylpylöimään pariksi päiväksi, ihan tähän kotikaupunkiin, mutta tuntuu kyllä ihan lomalta jo pelkkä ajatuskin. Hyvää loppuviikkoa teillekin!

FB | IG

Katri
SHARE:

7 kommenttia

 1. Ihanan kuuloinen ilta teillä! Minulla on sama ongelma vaatteiden kanssa. Töissä käytän kulahtaneita farkkuja ja tuulihousuja, niin eihän mulla juuri muuta vaatekaapista löydy. (Tai siis elfakoreista sängyn vieressä. Eihän meillä miehen kanssa ole edes vaatekaappia tässä väliaikaisessa kodissa) Mukavaa lomaa! Meillä vielä ensi viikko töitä ja koulua ja sitten lomaillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin te olette väliaikaiskodissa! Meilläkin makkari odottaa remppaa joten vaatesäilytys on ihan olematon.. Tai no ainakaan ei tule ostettua turhaa kun ei ne mahtuisikaan mihinkään!:) kivaa, teillä vielä loma edessä!!

   Poista
 2. Ihanan kuuloinen ilta teillä! Minulla on sama ongelma vaatteiden kanssa. Töissä käytän kulahtaneita farkkuja ja tuulihousuja, niin eihän mulla juuri muuta vaatekaapista löydy. (Tai siis elfakoreista sängyn vieressä. Eihän meillä miehen kanssa ole edes vaatekaappia tässä väliaikaisessa kodissa) Mukavaa lomaa! Meillä vielä ensi viikko töitä ja koulua ja sitten lomaillaan.

  VastaaPoista
 3. Hauska kuulla, että löysit Naantalista mieluisia vaatteita! Jännää, olen aina ajatellut, että kun on hoikka kuin oljenvarsi, pukeutuminen on helppoa ja ihanaa. Voi ostaa mitä vaan sen enemmän miettimättä, sillä mallivartaloiselle sopii mikä vaan asu. Mutta ei se taida niin mennäkään...Itse olen tömäkkää tekoa, jalkani ovat paksut kuin ratapölkyt, joudun tosissani miettimään mikä näyttää kivalta ylläni. Onneksi olen vuosien saatossa saanut ammattilaisilta pukeutumisneuvontaa, siitä on ollut iso apu vaatepulmia ratkoessa. p.s. minusta sinä pukeudut aina todella kauniisti, rennosti ja persoonallisesti. Olet oikea tyylilyyli :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tässä tulikin momta yllätystä sitten molemmille! On kyllä oikeasti vaikea ajatella itseäni tyylilyylinä kun tuntuu ettei mitään tyyliä ole koskaan ollutkaan, vain epävarmuutta ja päälle sitä mitä helposti löytyy! :) minäkin olen ajatellut että sinulla on pukeutuminen verissä. Sinulla on kyllä tyyli kohdallaan, varmaan ollut hyötyä siitä pukeutumisneuvonnasta! Ja ehkä tärkein pukeutumisneuvo on se, että kantaa asunsa tyylikkäästi ja itsevarmasti, ja minusta sinä osaat sen taidon!

   Poista
  2. No tässä tulikin momta yllätystä sitten molemmille! On kyllä oikeasti vaikea ajatella itseäni tyylilyylinä kun tuntuu ettei mitään tyyliä ole koskaan ollutkaan, vain epävarmuutta ja päälle sitä mitä helposti löytyy! :) minäkin olen ajatellut että sinulla on pukeutuminen verissä. Sinulla on kyllä tyyli kohdallaan, varmaan ollut hyötyä siitä pukeutumisneuvonnasta! Ja ehkä tärkein pukeutumisneuvo on se, että kantaa asunsa tyylikkäästi ja itsevarmasti, ja minusta sinä osaat sen taidon!

   Poista
 4. Tunnistan niin tämän ongelman, en vaan kerta kaikkisesti löydä (tai edes viitsi etsiä) vaatteita ja kun noita kaupassa katselee niin mikään ei oikein näytä miltään, enkä viitsi edes sovittaa... Pukeutumisneuvojalle olisi kyllä käyttöä täälläkin! Töissä pitäisi näyttää edes ihmismäiseltä ja olisi kiva kun vaatteet sopisivat toisiinsa... Aikaisemmin tätä ongelmaa ei ole ollut, työnantaja kun on tajonnut työasut, ei ole paljon tarvinnut miettiä, mitä päällensä vetäisee, mutta tehtävien muututtua pitääkin pukeutua omiin vaatteisiin ja arvaat varmaan, että niitä ei vaan ole😕...

  VastaaPoista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig