torstai 29. joulukuuta 2016

Tunnelmalliset talvihäät ja uuden vuoden tavoitteita

Nyt minulla on paha kuume.. Nimittäin hääkuume. Asiat ovat sikäli hyvin, että itselläni ei ole mitään hinkua uusimaan seremonioita. Sen sijaan tunnistan kaipaavani häätunnelmaa - pientä aistittavaa jännitystä, ja käsin kosketeltavaa rakkautta. Ja sitä, miten toiset ihmiset ovat onnellisia läheistensä puolesta. Se liikuttaa tällaista herkkistä.

Haluankin kertoa teille tarinan Maijan ja O-P:n häistä, kuvien kautta. Häät järjestettiin tunnelmallisessa Villa Promenadessa Ruissalossa, ja vihkiminen tapahtui Pyhän Henrikin taidekappelissa Hirvensalossa. Kertakaikkisen upeat puitteet ensimmäisiin oikeisiin häihini.
 
villa promenade ruissalo, turku häät, hääjuhla ja catering turku 
kaasot ja morsian, bridesmaids photo

kaasot ja bestmanit yhteiskuva
Ai niin kerroinko, miten päädyin kuvaamaan heidän häät? Maija  otti minuun yhteyttä blogini sähköpostiin, kun he olivat tiedustelleet vierailtaan paikallista, joka voisi tulla kuvaamaan häät. Koska he eivät etsineet ammattilaiskuvaajaa, oli miehen serkku kysellyt täkäläisiltä kavereiltaan, ja eräs vanha ystävä oli minusta vinkannut.
 
Voitte ehkä uskoa miten tohkeissani olin! Ja sen jälkeen tietty lievästi paniikissa. Mitä olin mennyt lupaamaan? Heidän tärkeä päivänsä, jota ei voi sössiä, vaikka ei olisikaan ammattilainen. Hommasin lainaan vararungon, hankin lisää muistikortteja, jotta voin laukoa kahdelle muistikortille yhtä aikaa, ja kehittelin ideoita potretteihin. Tapasin parin etukäteen ja kartoitin kaiken minkä keksin. Hyvin valmisteltu tuo ainakin varmuutta, jos ei muuta.
 
Täydensin myös objektiivivalikoimaani 35mm f/1.4:llä, jolla itseasiassa kuvasin koko häät (paitsi muutaman perhepotretin laajemmalla 24-70mm f/2.8:lla). Vaikka tämä uusi objektiivini onkin budjettisyistä Sigma, niin olen aivan mykistynyt sen laadusta, kun vertaan aiempaan Nikkorin 50 mm 1.4:ään. Ei tuota Art sarjaa suotta ylistetä.

Koska postauksesta tulee kuvien puolesta pitkä kuin nälkävuosi, säästän teidän pidemmiltä sepustuksilta, vaikka tekisi mieli jokaisen kuvan kohdalle jotain kommentoida.

first look hääkuva
hääpotretit turku, weddingportrait bnw, hääkuvaus turku

hääpotretit, turku hääkuvaus


Potretteja jännitin eniten, koska tilanteiden tallentamisessa koen olevani jo vähän harjaantunut, mutta luontevien, mutta aitojen potrettien kuvaaminen ei olekaan niin helppoa. Liikutaan mallien ohjaamisen ja luontevien hetkien löytämisen välimaastossa, jossa yhtä aikaa pitäisi huomioida valon suunta ja valotus, tarkennus ja se tärkein - parin välisen tunteen näkeminen. Ja vielä ajoittain hienovaraisesti ohjata asentoihin ja eleisiin.
 
Kuuluisa valokuvaaja Joe Buissink sanoi opettavaisesti: It's the moment between moments. Sen yritän löytää. Potrettikuvaus alkoikin kiehtoa kovasti.
 


Vihkitilaisuudessa oli uskomattoman kaunis tunnelma. Sisarten lapset tärkeissä tehtävissään, flyygelin ja viulun sointi kaikui kappelin kaarissa kauniisti ja vei musiikin luihin ja ytimiin...
 
Potrettien aikaan oli vielä päivänvaloa, mutta kuulas joulukuinen lauantai hämärtyi pian vihkimisen jälkeen ja juhlapaikalla oltiinkin himmennettyjen, vaikkakin upeiden kattokruunujen armoilla.
  Oi, mikä tanssi kattokruunun alla! Prrrrrfect! Joko ymmärrätte hääkuumeeni? Näihin tunnelmiin jää niin koukkuun... Ensimmäinen oikea hääkuvaus keskitalven hämärässä oli haasteellinen, mutta selvisin siitä ehkä jopa paremmin kuin uskoin. Olisikin aivan ihana kuvata kesähäät ja toteuttaa potrettikuvaukset ulkosalla.
 
Näin uuden vuoden kynnyksellä on tapana tehdä myös suunnitelmia ja tavoitteita ensi vuodelle. Aion ainakin kuvata enemmän kuin tänä vuonna, ja tavoitteellisemmin. Tiedän, että voin oppia uutta joka kuvauksista, ja aion tehdä töitä sen eteen, että löydän oman kädenjälkeni. En olekaan ehkä koskaan ennen asettanut näin määrätietoisia uuden vuoden tavoitteita.. Hui!
 
Onko sinulla jo uuden vuoden lupaukset tai tavoitteet selvillä?
 
Hyvää loppuviikkoa, ja loppuvuotta!
 
FB | IG
 
Katri
SHARE:

28 kommenttia

 1. Olen mykistynyt! Nämä kuvat ovat niin tunnetta täynnä, miten ihania eleitä ja
  ilmeitä, tuntuu siltä kuin olisin itsekin päässyt mukaan juhlimaan :) Kaunis
  hääpari, täydelliset valokuvat <3 Katri, sinuna harkitsisin vakavasti ryhtymistä
  ammattivalokuvaajaksi. Sinulle on annettu kuvaamisen lahja, sinun täytyy päästä
  tekemään sitä missä olet paras eli tallentamaan ihania muistoja kameralle!

  Tulkoon vuodesta 2017 unelmiesi vuosi <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana kuulla Teija! On ollut valtavan rohkaisevaa saada näin hyvää palautetta.. En olisi ikinä uskonut! <3 Kiitos! Kyllä tästä iso kuvaamisen palo leimahti taas enemmän..

   Poista
 2. Onpa kauniita kuvia! Näistä tarttui hääkuume. En haaveile omista häistä tai vihkivalan uusimisesta, mutta jos tulisi kutsu häihin. Onnellista vuotta 2017 ja onnea unelmien tavoitteluun! Itse en ole vielä ensi vuoteen asti ajatellut, vaikka vuosi kohta vaihtuukin. Toivottavasti nämä perheen sairastelut jäävät tähän vuoteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häät ovat kyllä aivan ihania.. Meillä oli ilo olla viime kesänä peräti kolmissa häissä, ja heti aloin miettiä, että jossain vaiheessa tämä ihana häävaihekin loppuu.. Paitsi jos pääsisi kuvailemaan niitä? Oi!!

   Poista
 3. Aivan huikeita kuvia! Mikä tunnelma! Voi harmi kun ei tarvi enää mennä naimisiin - valitsisin ehdottomasti sinut kuvaajaksi! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anniina! <3 Heh, sitten voi ottaa perhe- ja muita rakkauskuvia! :)

   Poista
 4. Voi että miten kauniita kuvia ja tunnelma. Itse olen mennyt naimisiin ystävänpäivänä, eli talvihäät myös viettänyt. Ja, kyllä talvessa on jotain aivan erityistä.
  Itse olen pari kertaa miettinyt, että haluaisin viettää häät uudelleen. Kun meidät vihittiin 13 vuotta sitten, olimme nuoria opiskelijoita. Nyt haluaisin uudet juhlat, kunnon bileet. Toki saman miehen kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ystävänpäivän häät! Kuulostaa ihanan romanttiselta! Ai teillä on jo niin pitkä avioliitto takana, upeaa! Sittenhän voi pitää vaikka seuraavat pyöreät tai välipyöreät oikein isoina bileinä, tai vaikka "parisuhdejuhlat!" :) Isot juhlat ovat aina hyvä ajatus!

   Poista
 5. Oi miten ihania kuvia, sinun pitäisi kyllä ehdottomasti olla valokuvaaja! Jos meillä olisi jotkut juhlat tulossa niin palkkaisin sinut kuvaamaan! Näistä kuvista välittyy niin ihana tunnelma. Oikein hyvää loppu vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Kyllä tästä nyt on tullut sellainen palo, että tätä aion alkaa tehdä enemmän, valokuvaajana voi onneksi toimia niin kovin monella tapaa!

   Poista
 6. No kyllä on syytäkin olla tohkeissaan - niin ihania kuvia! Tunnelmat ja kuvakulmat niin kohdillaan. Jep, tää on sun juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustavasta palautteesta! Nuo mainitsemasi asiat ovat juuri niitä, mitä yritän hakea ja löytää jotain sykähdyttävää.. :)

   Poista
 7. Huikeita kuvia! Tämä on niin sinun juttusi. Olet mielettömän taitava menemään hetkeen mukaan ja vangitsemaan kuviin tunnelmia - sinun kohdallasi tekniikasta ei tarvitse edes mainita mitään. Kuvasi eivät todellakaan ole pelkkiä kuvia. Jos ulkopuoliselle (kyllä, mä räpyttelen täällä...) tulee kyyneleet silmiin katsoessaan aivan vieraiden ihmisten hääkuvia, mitä tunteita heille itselleen tuleekaan kun palaavat näihin kuviin myöhemmin tärkeää päivää muistellessaan. Kaunis pari ja kauniit tilat - jos näistä ei tule hääkuume, niin mistä sitten :) Uskon ja luotan vahvasti, että unelmasi todellakin tulee toteutumaan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä teidän palautteita lukiessa olen miettinyt, että se on varmaan tämä minun herkkyyteni ja introverttiuteni, joka auttaa näkemään ja taltioimaan hetkiä.. Olen aina ollut sellainen seurailija, siitä ei varmasti ole haittaa tässä lajissa! Oi että, hassua kuulla että jotkut ovat liikuttuneet näitä katsoessaan! Mutta erittäin rohkaisevaa.. Et uskokaan, miten tärkeää tämä palaute on ollut..

   Poista
 8. Aivan mieletöntä Katri! Niin mahtava fiilis ja kuvakulmat! Olet todellakin oikeassa harkitessasi ammatiksi valokuvausta! Siispä iloa ja onnea vuoteen 2017!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitokset Sanna! Aion kyllä kuvata yhä enemmän.. Valokuvaus on siitä mukava työ, että sitä voi tehdä kovin monella tapaa, ja vaikka toisen työn rinnallakin.. :)

   Poista
 9. Yhdyn kaikkiin edellisiin! Luota ja uskalla ottaa se seuraava askel. Pystyt siihen varmasti!!! Olet superlahjakas joten go for it! Iloa ja pirskahtelevia hetkiä vuodelle 2017 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jutta, kiitos! Sun tarinasi on ollut tosi kannustava ja rohkaiseva! Kiitos kun olet avoimesti kertonut. Innostavaa uutta vuotta ja hyviä projekteja sinullekin!

   Poista
 10. Voi Katri - ihania kuvia ja tunnelmia! Tuntuu kuin olisi itse paikalla aistimassa tuon rakkauden ja ilon! osaa katsoa linssin läpi myös sydämellään, syntyy jotain ainutlaatuista. Nyt syntyi ja ystäväsi saivat tärkeästä päivästään muistoja, joita ei itse kaiken sen häätouhun keskellä osaa edes painaa mieleensä.
  Ja kyllä - ota vaan rohkeasti uusia askelia. Sinun taidoillasi pystyt hyppimään eteenpäin. Onnea sinulle uuden edessä ja oikein hyvää uutta vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arja, palautteesi on lämmittänyt tosi paljon. Ja se on opettanut minua ymmärtämään itsestänikin jotain enemmän.. Olen viimeistään nyt tajunnut, että tässä herkkyyteni kääntyy vahvuudekseni. Tämä hääpari oli muuten minulle täysin vieras, ystäväni oli heidän tutulleen vinkannut minusta.. :) Ihana yhteensattuma, joka laittoi ehkä isojakin asioita liikkeelle!

   Poista
 11. Olet kuvannut tilanteet ja tunnelmat täydellisesti. Ihmiset ovat luontevia ja kuvakulmat mielestäni valloittavia. Tykkään ja toivottavasti löydät ne toivomasi kesähäät.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu mukavasta kommentista! Toivotaan, että ensi kesänä pääsisin kuvaamaan häitä, kesähäitä ja vaikka mitä!

   Poista
 12. Niin täydellisen upeita kuvia, Katri! Nyt pitää uskoa itseensä ja hypätä <3 Juhlatilassa vietimme kesäkuussa tärkeät juhlat, olet ikuistanut paikan tunnelman enemmän kuin täydellisesti ja morsiusparin kaikkine tilanteineen <3 Siellä on ammattilainen ruudun ja linssin takana, huikeaa jälkeä Katri <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo paikka on kyllä tosi kaunis! Ihanaa, että juhlafiilis välittyi kuvista näin hyvin.. Kyllä tämä kaapista ulos tulo on aika paljon rohkaissut ja varmasti tulee jatkossa enemmän valokuvattua! Kiitos!! <3

   Poista
 13. Mulla kävi myös niin, että liikutuin kuvien tunnelmista, vaikka en edes tunne juhlaväkeä. �� pidin pikkutyttöjen ja morsiamen kohtaamisista. Kuva jossa, olit ikkunan ulkopuolella, oli myös ihana. Ihan myksitävän kaunis morsian! Olet tehnyt paljon työtä ja priorisoinut intressejäsi, uudelle harrastuksellesi. Voit olla todella ylpeä itsestäsi! En kyllä kutsuisi sua enää noviisiksi kuten tekstin alussa kuvasit. Oli pakko välillä vetää henkeä kesken kuvien katselun kun alkoi itkettää niin! �� nyt on taas yksi syy lisää itselläkin mennä ja kosaista! �� tosin sun varauskirja alkaa varmaan täyttyä. Kaikki haluaa pian sut omiin häihinsä! Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Sarkku rakas ystävä! <3 Ihana kommentti! Olet kyllä ihan oikeassa, paljon on töitä tehty.. Ja paljon tulee tehtyäkin.. No noviisi sillä tavalla, että aloittelija ammattivalokuvaajiin verrattuna.. Odotan sun kosaisua, todella! <3

   Poista
 14. Katri, yhdyn kaikkiin edellisiin kommenteihin. Uskomattoman hienoja kuvia. Olen aiemminkin ihastellut taitojasi, mutta nyt räjäytit kyllä potin. Älä hukkaa enää päivääkään epäröiden tai vähätellen kykyjäsi, vaan usko täysillä osaamisesi. Olet kyllä ihan ammattitasoinen kuvaaja, jonka kuvissa on myös sielu mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuija.. <3 Kiitos aivan ihanan rohkaisevasta kommentistasi! Tämä on pari kertaa noussut uudelleen päähäni sen jälkeen kun sen huomasin.. Ihania voimasanoja, yritän muistaa nämä! Kiitos vielä, ja ihanaa alkanutta vuotta sinulle!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig