Itsenäisyyspäivän ilta huipentuu huomenna taas juhlavastaanottoon Presidentinlinnassa. Se taitaakin olla Suomen seuratuin tv-lähetys, joten veikkaan, että monissa kodeissa kokoonnutaan television ääreen yhdessä seuraamaan juhlahumua. Kenellä on upein puku, kuka tulee kenenkin kanssa ja kuka kohahduttaa.
Kertookohan se vanhaksi tulosta, että nykyään odotan niitä haastatteluosuuksia eniten?! En kuitenkaan tunne ketään julkimoita, joten kättelyvaihe menee ihan toisella silmällä seuraten. Telkkarimaratonin parhaita puolia onkin se, kun voi käpertyä sohvan nurkkaan mutustamaan jotain pientä.
Jos itsenäisyyspäivän pikkupurtava on vielä mietinnässä, niin tässä olisi yksi helppo vaihtoehto viime viikonlopun synttäreiltä!
Helpot crostinit kahdella täytteellä
Punajuurihomejuustocrostinit
2 etikkapunajuurta
1 dl suolapähkinöitä
50 g pehmeästi levittyvää homejuustoa (esim. Castello)
1 dl ranskankermaa
1 tl juoksevaa hunajaa
Chorizocrostinit
pieniä chorizo- tai salamisiivuja
ruohosipulituorejuustoa
viinirypäleitä
Paahtoleipää
Täytevariaatioitahan voi kehitellä mielin määrin, ja paloista tulee nätimpiä muotilla tai pienen juomalasin suulla leikaten. :)
Täytevaihtoehtoja:
- sitruunamehussa käänneltyä avokadoa ja balsamicoa
- savulohta ja piparjuurijuorejuustoa (+ranskankermaa pehmentämään)
- pari ohutta tikkua leipäjuustosta ja mustaherukkahilloa
Täytevariaatioitahan voi kehitellä mielin määrin, ja paloista tulee nätimpiä muotilla tai pienen juomalasin suulla leikaten. :)
Täytevaihtoehtoja:
- sitruunamehussa käänneltyä avokadoa ja balsamicoa
- savulohta ja piparjuurijuorejuustoa (+ranskankermaa pehmentämään)
- pari ohutta tikkua leipäjuustosta ja mustaherukkahilloa
Jauha punajuuret ja suolapähkinät sauvasekoittimella. Notkista homejuusto ja sekoita joukkoon ranskankerma. Paahda leivät paahtimessa, ja ota niistä nättejä paloja muotilla tai ronskisti leikkaamalla vaan. Laita paloille molempia levitteitä, ja ehkä päälle vielä vähän suola- tai pistaasipähkinöitä.
Laita toisten palojen päälle nokare notkistettua ruohosipulituorejuustoa, ja taita pari siivua chorizoa päälle. Laitoin ne coctail-tikulla kiinni, ja painoin päälle vielä viinirypäleen, niin muutaman tunnin päästä ne pysyivät kasassa ilman tikkuakin.
Punajuuritäytteen ohje on Jouluherkut 02/16-lehdestä.
Työpäivä vielä edessä, ja sitten orientoitumaan 99 vuotta täyttävän itsenäisen Suomen juhlintaan. Itsenäisyyteen liittyvät asiat ovat olleet nyt kotona pinnalla, kun ekaluokkalainen kertoilee kovasti oppimiaan asioita ja kyselee tietysti, miten kaikki menikään. Ei näin suurta kiitollisuutta, itsenäisyydestä, voi edes sanoin ilmaista... Olen aina joskus miettinyt, että mitäköhän vastaisin, jos minulta kysyttäisiin vaikkapa Linnan juhlissa, että "Mitä itsenäisyys merkitsee sinulle?". Sönköttäisin varmaan jotain ihan outoa, koska ei niin isoon asiaan kaikki kuulostaa liian lattealta.. Heh, kaikkea sitä miettiikin.. Onneksi ei varmaan tarvitse lähivuosina varautua juhlakutsuun! :)
Ihanaa juhlapyhää kaikille, itsenäisen Suomen kunniaksi!
Katri
Nämähän sopisivat pikkusuolaisiksi myös synttärikahveille :)
VastaaPoistaJoo ilman muuta! Ja siellähän niitä meilläkin tarjoiltiin edellisenä viikonloppuna! ;)
Poista