tiistai 3. toukokuuta 2016

Kasvatusiloa lastenkotiin

Näin se vie bloggaaminen vie mukaan ihaniin tempauksiin, oikeasti tärkeiden asioiden äärelle. Teen IKEAn kanssa blogiyhteistyötä urbaaniin kaupunkipuutarhurointiin liittyen (olette nähneet kasvatusvaiheitamme täällä ja täällä) ja sen tiimoilta kuulin IKEA:n yhteistyöstä Pelastakaa Lapset Ry:n kanssa. Sain kutsun tulla mukaan, kun Raision Ikean väki luovutti turkulaiselle lastenkodille tuotepaketit kotikasvatusteemalla, ja pääsin kuulemaan hieman Pelastakaa Lapset ry:n sekä lastenkodin ja perhekuntoutuskeskuksen toiminnasta. Olin todella otettu ja nöyrillä mielin kiitollinen siitä, että pääsin mukaan ja juttelemaan kasvatushommista lasten kanssa... En oikein löydä edes sanoja siihen, miten syvästi hyvä olo minulle tuli kun katselin innokkaita kotipuutarhureita istuttamassa omia ruukkujaan. Olin niin ihmeissänikin, kun tällaista järjestetään, että olin kai oikeastaan aika pöllämystynyt, ja tapani mukaan aina alkuun vähän sivustaseurailija. Sitten kun piti lähteä niin olisin vielä voinut jäädä.
 
 
 
 
Ikean väki kertoi vähän kaupunkipuutarhuroinnista ja yhdessä mietittiin, mitkä mahtavat olla niitä onnistumisen avaimia kotikasvatuksessa. Meidän omat siemenestä kasvatetut taimet eivät kovin hyvin menestyneet, mutta ajattelin käydä nyt itsekin kurkkaamassa IKEAn siemenvalikoiman kun alkaa olla mukavan lämmintä istuttaa vähitellen jo ulos ruukkuihin ja suoraan kasvimaalle.  

Tarvikkeita riitti jokaiselle ja uskonkin, että isot keskeltä kasteltavat saviruukut, samoin kastelukannut, puutarhavälineet ja siemenet tulevat varmaan ahkeraan käyttöön. Osa oli jo aiemmin istuttanut herneenversoja ja keksi laittaa valmiita vihreitä taimia mukaan ruukkuun. Ymmärrän, näyttää heti kauniimmalta ja motivoi seuraamaan uutta kasvua!
 
Lämmin kevätpäivä - aurinkokin tuli kuin tilauksesta ja saimme nauttia lämpimästä iltapäivästä terassilla kädet mullassa! Kivoja hetkiä sain ikuistettua muistikortille ja niitä juuri lähetin muistoksi isoille ja pienille kasvattelijoille... :)
 
Aurinkoista viikonjatkoa ja hyvää mieltä teille kaikille!
 
FB | IG
 
Katri
SHARE:

13 kommenttia

 1. Voi että! Oon niin ilonen sun puolesta! Ihanaa, että saat olla mukana noin isossa ja tärkeessä jutussa ja oot siitä oikeesti ja innostuneesti Tohkeissaan. Onnea projektiin ja kasvun ihmeitä ja huimia kokemuksia teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ajattele!

   Aika kehnosti on lähtenyt omat kasvuun, mutta keväthän on onneks vasta alussa!

   Poista
 2. Nyt on IKEA ollut hyvän asian puolesta liikkeellä. Mahtava homma! On teillä ollut mukava päivä!

  VastaaPoista
 3. Onpas ihana tapahtuma ja hyvän asian puolesta, ihanaa! Tuollaiseen lähtisin itsekin innolla mukaan jos tulisi tilaisuus. Kivoja on muuten kyllä nuo ruukutkin, tässähän täytynee suunnistaa käymään Ikeassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tällaisiin hyvän mielen juttuihin lähden ilolla mukaan! Ruukut oli kyllä näppäränoloiset, näin itsekin niitä ja siemeniä ekaa kertaa.

   Poista
  2. Juu, tällaisiin hyvän mielen juttuihin lähden ilolla mukaan! Ruukut oli kyllä näppäränoloiset, näin itsekin niitä ja siemeniä ekaa kertaa.

   Poista
 4. Jos mihin niin tähän juttuun sopii niin hyvin blogisi nimi!
  Todella hyvä blogi-nimi siis muutenkin - tykkään sanasta hurjasti.
  Niin ymmärrän sun fiilikset tuossa tempauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, no niinpä taitaakin sopia! Kerran katsoin sivistyssanakirjasta mitä tohkeissaan tarkoittaa ja minusta sillä oli vähän eri merkitys mitä olin itse ajatellut.. :) kiitos, tempaus oli meille kaikille varmaan aika kiva!

   Poista
  2. Hehee, no niinpä taitaakin sopia! Kerran katsoin sivistyssanakirjasta mitä tohkeissaan tarkoittaa ja minusta sillä oli vähän eri merkitys mitä olin itse ajatellut.. :) kiitos, tempaus oli meille kaikille varmaan aika kiva!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig