maanantai 16. toukokuuta 2016

Itse kehitelty arkiruoka bataatista

Aika vähiin ovat jääneet nämä ruokajutut blogista.. Talven aikana tuli kuvattua monetkin jutut, mutta en vaan löytänyt sopivia rakoja kirjoittaa, tai sitten en ollut riittävän tyytyväinen kuviin. Siellä ne arkiruokakuvat siis ovat jossain kymmenen tuhannen kuvan joukossa ja ohjeet häviävät päästä jo seuraavana päivänä. Vaan eilen alkuviikon ruokaa tehdessäni muistin, että näitä arkiruokajuttuja olette välillä toivoneet, joten muistinpa kuvata ja painaa määriä vähän tarkemmin muistiin.
 
helppo ja nopea arkiruoka, kasvisruoka, arkikasvisruoka, bataatti ja soijarouhe, kasvisruokaresepti
 

Tämä ruoka on myös siitä kiva postata, että olen itse kehitellyt reseptin. Voihan olla, ettei tässä ole mitään ihmeellistä, mutta vähän vaihtelua arkiruokaan kuitenkin. Keksin joskus viime syksynä, että miksi en tekisi kiusausta bataatista. Nopeita kasvis- ja kalaruokia on välillä vaikea keksiä, joten vinkatkaapa jos olette jostain löytäneet nopeita, helppoja ja hyviä ohjeita.
 
Bataattivuoka
 
n. 1 kg bataattia siivutettuna
1-2 sipulia
2 dl soijarouhetta (tai härkäpapurouhetta tai vaikka jauhelihaa. Tämä määrä vastaa n. 400 g jauhelihaa)
loraus öljyä
kasvisfondia tai suolaa
pippuria
1,5 dl vettä
2-2,5 dl kuohu- tai ruokakermaa
kasvisfondia tai suolaa
pippuria
1 dl juustoraastetta
 
Kuori ja siivuta bataatti, pilko sipuli. Lorauta pannulle öljyä, ruskista ja mausta soijarouhetta siinä ihan kuin jauhelihaa. Näin soijarouheeseen imeytyy maku paremmin, eikä siitä tule vetistä ja mautonta, kuten helposti vedessä turvottamalla. Hetken päästä lisää vettä pannulle, jotta ruskistettu ja maustettu soijarouhe alkaa turvota.
 
Sekoita kerman joukkoon mausteita, kuten hieman kasvisfondia, suolaa tai yrttisuolaa, pippuria sekä yrttejä makusi mukaan. Minulla on Maggin kasvisfondia, jota voi helposti lorauttaa pullosta juuri haluamansa määrän, eikä tarvitse pilkkoa kuutioista..
 
Kypsennä uunissa 200 asteessa 45-60 minuuttia, ja lisää puolivälissä raastettu juusto pinnalle. Kokeile veitsellä bataattien kypsyyttä.
 
helppo kasvisruoka soijarouheesta, arkiruokaa kasviksista
 
 
Hyvää viikonalkua!
 
FB | IG
 
Katri
 
 
SHARE:

7 kommenttia

  1. Arkiruokaohjeet!!! Niitä todellakin kaivataan! Itse tein tänään savulohipastaa. Nopea ja helppo. Googlaamalla löytyi Teresa Välimäen ohje. Mutta mitähän me taas huomenna syötäisiin! Bataattilaatikko menee testiin, mutta nyt ei ole bataattia jääkaapissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Savulohipasta on kyllä ihan ykkönen.. Mutta ei raaski niin usein kuin tekisi mieli! Meillä bataatti kuuluu jääkaapin vakiovarustukseen, koska siitä on niin supernopea tehdä keitto tai kikherneillä kuorrutettu uunipaahdettu pikaruoka..

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Oi miten kiva kasvisruokaohje! Kiitos, kun jaoit sen. Arvaas mistä raaka-aineesta
    valmistin ruokaa sunnuntaina? No nyhtökaurasta tietenkin :) Onnistuin hankkimaan
    tuota mainiota tuoteuutuutta vihdoinkin, tulehan parin päivän päästä kurkkimaan
    blogin puolelle mitä kaurasta valmistin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi mä olin ihan unohtanut nyhtökauran!! kiitos kun muistutit, täytyykin tulla katsomaan ohjetta myös! Sitä on ollut vaikeasti saatavilla, enkä ole vielä päässyt testaamaan. :)

      Poista
  4. Kiitos kun vinkkasit tästä! Mä olen niin huono tekemään noita kasvisruokia, että tarviin ohjeet, vaikka muuten syntyykin aika mutu-tuntumalla nuo perusruoat. Tätä meinaan kyllä kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mututuntuman onneksi löytää tosi nopeasti! Tosi kiva, jos menee käyttöön, pitää yrittää muistaa useamminkin näitä vinkkailla! :)

      Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig