Aika vähiin ovat jääneet nämä ruokajutut blogista.. Talven aikana tuli kuvattua monetkin jutut, mutta en vaan löytänyt sopivia rakoja kirjoittaa, tai sitten en ollut riittävän tyytyväinen kuviin. Siellä ne arkiruokakuvat siis ovat jossain kymmenen tuhannen kuvan joukossa ja ohjeet häviävät päästä jo seuraavana päivänä. Vaan eilen alkuviikon ruokaa tehdessäni muistin, että näitä arkiruokajuttuja olette välillä toivoneet, joten muistinpa kuvata ja painaa määriä vähän tarkemmin muistiin.
Tämä ruoka on myös siitä kiva postata, että olen itse kehitellyt reseptin. Voihan olla, ettei tässä ole mitään ihmeellistä, mutta vähän vaihtelua arkiruokaan kuitenkin. Keksin joskus viime syksynä, että miksi en tekisi kiusausta bataatista. Nopeita kasvis- ja kalaruokia on välillä vaikea keksiä, joten vinkatkaapa jos olette jostain löytäneet nopeita, helppoja ja hyviä ohjeita.
Bataattivuoka
n. 1 kg bataattia siivutettuna
1-2 sipulia
2 dl soijarouhetta (tai härkäpapurouhetta tai vaikka jauhelihaa. Tämä määrä vastaa n. 400 g jauhelihaa)
loraus öljyä
kasvisfondia tai suolaa
pippuria
1,5 dl vettä
2-2,5 dl kuohu- tai ruokakermaa
kasvisfondia tai suolaa
pippuria
1 dl juustoraastetta
Kuori ja siivuta bataatti, pilko sipuli. Lorauta pannulle öljyä, ruskista ja mausta soijarouhetta siinä ihan kuin jauhelihaa. Näin soijarouheeseen imeytyy maku paremmin, eikä siitä tule vetistä ja mautonta, kuten helposti vedessä turvottamalla. Hetken päästä lisää vettä pannulle, jotta ruskistettu ja maustettu soijarouhe alkaa turvota.
Sekoita kerman joukkoon mausteita, kuten hieman kasvisfondia, suolaa tai yrttisuolaa, pippuria sekä yrttejä makusi mukaan. Minulla on Maggin kasvisfondia, jota voi helposti lorauttaa pullosta juuri haluamansa määrän, eikä tarvitse pilkkoa kuutioista..
Kypsennä uunissa 200 asteessa 45-60 minuuttia, ja lisää puolivälissä raastettu juusto pinnalle. Kokeile veitsellä bataattien kypsyyttä.
Hyvää viikonalkua!
Katri
Arkiruokaohjeet!!! Niitä todellakin kaivataan! Itse tein tänään savulohipastaa. Nopea ja helppo. Googlaamalla löytyi Teresa Välimäen ohje. Mutta mitähän me taas huomenna syötäisiin! Bataattilaatikko menee testiin, mutta nyt ei ole bataattia jääkaapissa.
VastaaPoistaSavulohipasta on kyllä ihan ykkönen.. Mutta ei raaski niin usein kuin tekisi mieli! Meillä bataatti kuuluu jääkaapin vakiovarustukseen, koska siitä on niin supernopea tehdä keitto tai kikherneillä kuorrutettu uunipaahdettu pikaruoka..
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaOi miten kiva kasvisruokaohje! Kiitos, kun jaoit sen. Arvaas mistä raaka-aineesta
VastaaPoistavalmistin ruokaa sunnuntaina? No nyhtökaurasta tietenkin :) Onnistuin hankkimaan
tuota mainiota tuoteuutuutta vihdoinkin, tulehan parin päivän päästä kurkkimaan
blogin puolelle mitä kaurasta valmistin.
Voi vitsi mä olin ihan unohtanut nyhtökauran!! kiitos kun muistutit, täytyykin tulla katsomaan ohjetta myös! Sitä on ollut vaikeasti saatavilla, enkä ole vielä päässyt testaamaan. :)
PoistaKiitos kun vinkkasit tästä! Mä olen niin huono tekemään noita kasvisruokia, että tarviin ohjeet, vaikka muuten syntyykin aika mutu-tuntumalla nuo perusruoat. Tätä meinaan kyllä kokeilla!
VastaaPoistaMututuntuman onneksi löytää tosi nopeasti! Tosi kiva, jos menee käyttöön, pitää yrittää muistaa useamminkin näitä vinkkailla! :)
Poista