tiistai 23. helmikuuta 2016

Nahkakenkien helppo ja myrkytön hoito

Olen kulkenut kolme talvea samoissa nahkasaapikkaissa, ja todennut, että kertasatsaus kannatti, vaikka ostohetkellä hinta kirpaisi. Entisenä halpojen keinonahkakenkien käyttäjänä oli ihana huomata, että jalat eivät enää hionneet ja muhineet koko päivää kengässä. Samoin ihastuin siihen, miten pehmeältä kenkä tuntui jalassa, ja nahka muotoutui jalkaani täysin sopivaksi. Olen käyttänyt noita saapikkaita kolme kertaa suutarilla korkolappujen ja korkoa kiertävän nahkalapun vaihdossa, ja yhä ne ovat lempparini. Joka kerta rasvauksen jälkeen ne näyttävät lähestulkoon uusilta. 

Hieman minua harmittaa, että olen ollut liian laiska hoidon suhteen. Se on tuntunut niin rasittavalta operaatiolta... On purkkeja ja purnukoita, aina täytyy etsiä joku sopiva rätin riekale, jolla hinkata rasvaa saappaaseen, varoa käsiä jne.. Ja ne varoitustekstit! "Saattaa syttyä itsekseen palamaan." "Ärsyttävä. Varottava ihokosketusta." Miten sen rätin sitten säilyttää tai hävittää, jos se kerta on niin helposti syttyvää? Lopuksi vielä öljyjen päälle kosteudensuojasuihke, jota ei saa käyttää sisätiloissa.. Että pitäisi mennä ulos suihkuttelemaan.. Ja aina silloin kun se tulee mieleen, niin ulkona sataa.. Tuntuu, että olen tehnyt asiasta kamalan operaation, ja sen vuoksi olen lykännytkin sitä aivan liian usein. Tiedän, että nuo lempisaapikkaani olisivat vielä paljon paremmassa kunnossa, jos olisin huoltanut niitä useammin. Kun olisin edes kosteudensuojasuihketta laittanut useammin! (Kuvissa olevat kengät eivät siis ole nämä uskolliset kolme vuotta palvelleet.)

andiamo kevätnilkkurit, konjakin ruskeat kevätkengät

nahkakenkien hoito, woly, nahanhoitotuotteet, natura waterstop


Mutta nyt veikkaan, että kääntyi lehti tämän nahkatytön huonoissa tavoissa.. Poikkesin vähän kuin ohikulkumatkalla Kookengässä ja bongasin ihan minun näköiset nahkanilkkurit. Olin katsellut samoja jo syksyllä, mutta kun hintakin vähän kirpaisi niin siirsin asiaa ja ajattelin, jos löytäisi jostain vähän edullisemmat.. Sittenhän ne olivat jo loppuneet, joten tällä kertaa en päästänyt näitä enää käsistäni. Päätin, että mieluummin satsaan taas kunnon kenkiin, joilla luultavasti kuljen useamman kevään ja syksyn. Samalla hinnalla saisi ehkä kahdetkin kengät, mutta en minä niin monia pareja tarvitsekaan.  

Varsinainen valaistuminen koitti kuitenkin kassalla, kun myyjä suihkautti niihin jotain suihketta alkoi käsin hieroa sitä kenkien pintaan (myyntitarkoituksessa tietenkin, mutta näppärästi niin, että näin heti, miten vaivatonta aineen käyttö on). Läiskikäs pinta kuivui hetkessä kiiltäväksi. Eniten hämmästelin sitä, että paljain käsin hän hieroi ainetta, ja ympärille levisi vielä mieto ja miellyttävä tuoksu. Aine oli kuulemma uutta Wolyn Natura sarjan kosteussuojasuihketta, joka sisältää avokadoöljyä. Natura-sarjan tuotteet ovat koostumukseltaan kasvipohjaisia, eivätkä sisällä myrkyllisiä kemikaaleja tai liuttomia (lainattu nettisivuilta). Jes, loistavaa! Sehän lähti heti matkaani. 

nahkakenkien hoito, woly, nahanhoitotuotteet

nahkakenkien hoito, woly, nahanhoitotuotteet


Nyt kun nahkakenkien hoito on näin helppoa, uskon että saan pidettyä ne paremmassa kunnossa pelkän kostedensuojasuihkeen avulla. Tätä tulee varmasti käytettyä useammin, kuin sitä kamalan hajuista ulkona suihkuteltavaa kärytintä. Ehkä sitten tulee vähemmän tarvetta myös niiden järeämpien hoitotuotteiden käyttöön? Nahkakenkien naarmujen hoitamiseen ja nahkalaukkuni puhdistukseen ja hoitoon olen käyttänyt saman merkin väritöntä Perfect Geliä.Nyt kelpaa lähteä kevätkaduille kopsottelemaan, kun ei haittaa pieni kosteus! :) Ja hei, muistattehan edellisen postauksen (klik) loistoarvonnan!

FB | IG

Katri
SHARE:

13 kommenttia

 1. Maailman paras aine nahkakenkiin ja muuhun aitoon nahkatuotteeseen: http://www.hippodome.com/tallipoika-valjasrasva-1000ml-p-1610.html Myös erittäin riittoisaa ja huomattavasti edullisempaa kuin kenkiin suunnatut tuotteet. Kimppasanko naapurustoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä olen muuten kuullut hevostelijoilta että heillä on hyviä tuotteita.. Mutta ite kun en siitä maailmasta mitään ymmärrä, niin on ollut helpompi luottaa tällaiseen tuotteistettuun ja myyvään kenkienhoitoaineeseen!:) mutta hyvä ajatus, eiköhän tuollainen tule koko kylän voimin käytettyä!:):) antaako tuo siis myös kosteussuojan?

   Poista
 2. Ihanat kengät :) Ja kuullostaa kyllä tosi helpolta kenkien hoidolta, minä olen kanssa vähän huono noiden hoitamisessa, vaikka kyllä pitäisi ja kannattaisi.

  Kauniita kuvia sinä saat kenkien hoitamisestakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, kyllä kannattaisi!! Mä mietin tosi usein että olisi pitänyt huoltaa niitä kolme vuotta vanhoja nahkasaapikkaitani vielä paremmin.. Ne ovat mulle niin täydelliset, että oikeastaan sen vuoksi en ole edes ostanut uusia kenkiä kun ne ovat yhä vaan mielestäni sopivimmat mulle malliltaan! Kiitos Anu - ja hei tosi mukavaa myös kuvata muuta kuin tavanomaisia kohteita!

   Poista
 3. Ihanat kengät. Olen aivan samanlainen kenkien hoitaja kuin sinä. Tuo uusi tuote vaikuttaa kiinnostavalta. Kenkiä tosiaan kannattaisi hoitaa ahkerammin. Ovat ne niin hintavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohdullista.. Mun mielestä se on niin vaivalloista.. Vaikka toisaalta aina rasvauksen jälkeen mietin että tämänhän voisi tehdä uudelleen jo kuukauden päästä kun oli niin helppo juttu!:) mutta kas kummaa, sitten sitä taas lykkää.. Ja todella, hoito maksaa itsensä takaisin! Mutta keinonahkakenkiä tuskin enää ostan - niitä kun ei voi hoitaakaan!

   Poista
 4. Ruskea nahka myös oma lempparini. Löysin syksyllä saman Wolyn aineen Wiklundilta ja olen todella tyytyväinen siihen. Ei tarvitse myrkyttää enää itseään (eikä miestään, joka usein sai homman kontolleen) ja toimii myös mokkanahalle - mitä hieman ensin epäröin ja epäluuloisen varovaisesti kokeilin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla - tämä oli minulle ihan uusi tuote! Ja en olisi kyllä uskaltanut mokkanahalle koittaa.. Kiitos vinkistä! Toivottavasti muutkin sen nappasivat!

   Poista
 5. Toi on kyllä hyvä tuote! Ostin syksyllä myös uusien nahkakenkien suojaksi ja on kyllä todella helppo ja nopea käyttää.

  Ja täytyy kyllä taas kehua sun kuviasi viime aikoina, ihan uskomaton kehitys kyllä sieltä blogin alkuajoilta! Ja samaa mieltä oon kuin joku muukin, että jopa kengistä saat otettua kauniita kuvia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuntuu olevan hyvää kamaa, onneksi myyjä sen möi! Voi kiitos Muhvi!:) Ihanaa muuten että käytät tuttua nimimerkkiä!;) mä just mietin että tekisi mieli poistaa noita blogin ekan vuoden juttuja, ne on niiiiin kökköjä!! Mutta toisaalta, näkee ainakin että jokainen voi kehittyä kun opettelee.. :)

   Poista
 6. Kyllä kkunnon kenkiin kannattee satsata. Itse olen hysteerinen kenkieni hoitaja, jatkuvasti olen niitä suihkuttelemassa ja kyllä ne pysyykin hyvänä kun jaksaa niitä hoitaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni kommentistasi - Karlan kenkien hoitoa joskus ihailin ja harmittelin kun en itse viitsi.. Vieläkin on paljon matkaa sellaiseen pedanttiuteen, mutta yritän nyt näiden ihan uusien kenkien myötä kääntää uuden lehden, kun sitten myös hyvin pystyy toteamaan sen mitrn hyvässä kunnossa kengät (luultavasti) pysyvät.. :)

   Poista
  2. Kiitos Nanni kommentistasi - Karlan kenkien hoitoa joskus ihailin ja harmittelin kun en itse viitsi.. Vieläkin on paljon matkaa sellaiseen pedanttiuteen, mutta yritän nyt näiden ihan uusien kenkien myötä kääntää uuden lehden, kun sitten myös hyvin pystyy toteamaan sen mitrn hyvässä kunnossa kengät (luultavasti) pysyvät.. :)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig