tiistai 5. tammikuuta 2016

Hyvästi joulu - tervetuloa valo ja tila!

Niin paljon, kuin tunnelmallisesta joulunajasta nautinkin, orientoiduin heti vuoden ensimmäisenä päivänä kevääseen ja lisääntyvään valoon. Varmaan se on tässä vaiheessa vain korvien välissä, sillä ei tuota päivän pitenemistä kai vielä konreettisestihuomaa.
Joulunaika tuntui poikkeuksellisen pitkältä, vaikka en ole ehkä koskaan alkanut tunnelmoida sitä niin myöhään kuin tänä vuonna. Ehkä tuli vaan jotenkin nautittua kaikesta enemmän. Olohuoneen sohvalta tuijotin kuusta ja jatkuvasti olisi tehnyt mieli kuvatakin. Kymmenet pienet valonlähteet tuikkivat kynttilöinä ja valoina, heijastelivat ikkunoista ja lepattivat ilmavirrassa. Toivat vähän elämää ja liikettä hämäriin, hiljaisiin iltoihin.

tunnelmallinen joulukoti joulukuusi

virkatut pallot, jotka pysyvät kasassa


Tuntui hyvältä saada joulun tummat sävyt ja kaikenmaailman koristeet siivottua, ja vähän enemmän taas tilaakin ympärille. Olen tehnyt taas vuotuista karsimisoperaatiota muutenkin. Olen seuraillut Facebookissa KonMari -kirjan oppeja vähemmästä tavarasta, jonka ansiosta kotikin pysyy paremmin järjestyksessä. Onko kirja teille tuttu? Kehuvat, että kirjan luettua paluuta entiseen ei ole. 

Ei mitään liian suuria tavoitteita, mutta josko laittaisin vähän enemmän tavaraa pois nurkista, ja pyrkisin taas syömään hieman terveellisemmin? Kiitos Hyvää Pikaruokaa kirjan ohjeet vaikuttavat juuri sellaisilta nopeilta, mutta terveellisiltä ja hyviltä arkiruoilta, joita tässä keittiössä on kaivattu. 

Huomenna mukava vapaapäivä tiedossa - toivottavasti lapsetkin nukkuvat vielä pitkään.. Hieman kauhunsekaisin tuntein kyllä odotan torstaiaamua, kun koko perhe palaa arkeen, ja lapsetkin pitäisi saada hereille kaksi tuntia aiemmin kuin parin viikon aikana... No, pitkät aamut kertovat ehkä siitä, että loma tuli heillekin tarpeeseen!

Hyvää loppiaista kaikille ja kevättä kohti!

FB | IG

Katri
SHARE:

15 kommenttia

 1. Upeita kuvia jälleen kerran <3 Oikein hyvää uutta vuotta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S! :) Luonnonvalokin on ihanasti taas ilmestynyt kuvioihin! Hyvää alkanutta vuotta myös sinulle!!

   Poista
 2. Meillä joulu oli aika vähäinen kotona, koska joulun vietimme mökillä. Tosin kotia koristelin vähän jo hyvissä ajoin, joten heti Tapaninpäivän jälkeen sai kaikki joulu lähteä.

  Tavaran karsimisen kanssa ei täällä ole ongelmaa (paitsi ehkä miehellä tuolla autotallissa), mutta tuollaisen terveellisen ja nopean arkiruokaoppaan kyllä tarvitsisin. Kiitti siis vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä lisätä, että kaunis joulu on ollut teidän kauniissaa kodissa <3

   Poista
  2. Mutta se joulutunnelma onkin teillä tullut varmasti siitä mökkeilystä - ihanaa! Eikös tähänkin voi soveltaa samaa sanontaa, että "joulu on siellä, missä sydän on." :) Kiitos kovasti Tuija!

   Poista
 3. Joulua on niin ihana laittaa, mutta mukava myös purkaa pois. KonMari-kirja on jo tovin ollut lainausmielessä. Tottahan se on, siivoaminen on helpompaa ja oma olokin pirteämpi kuin että olisi loputtomassa kaaoksessa ylipursuvien kaapien kanssa. Tein syksyllä ehkä isoimman tavaroiden hävityksen, jonka myötä meiltä lähti kolme isoa kiintokalustetta eteisestä. Mukavaa loppiaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen on kuulemma paikoin jopa satoja varauksia.. FB-ryhmään joku oli tehnyt siitä ihan hyvän tiivistelmän - yritän sen avulla nyt orientoitua tähän.. Se oli kyllä tosi hyvä se tekemäsi muutos eteiseen! Harva lähtee niin rohkeasti säilytystilaa vähentämään!

   Poista
 4. KonMari luettu ja tykkään kovasti, jonkin verran jo konmarittanutkin. Seuraan myös Facebookissa juttuja, tosi inspiroivaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, koska välillä se on tuntunut "liian tiukalta" menetelmältä.. Siis tuntuu tosi raa'alta meiningiltä! Mitä jos kuitenkin joskus tarvitsen? En voi olla ajattelematta.. Siis olen jo todella paljon karsinut vuosi vuodelta, mutta silti tuntuu vaikealta vetää minimiin.. Täytyy ehkä oikeasti lukea se kirja ja kokea valaistuminen!

   Poista
 5. Niin sama - on ihana laittaa joulua ja ihan yhtä ihana purkaa pois :) Tavaran karsiminen on vain lisääntynyt iän myötä .. :) pitääpä vielä lukea tuo kirja. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo minä olen myös alkanut parin viime vuoden aikana suhtautua tavaraan ja sen merkitykseen aika kriittisesti.. Siksi minulla on aika harvoin mitään arvontojakaan, kun en itsekään suhtaudu tavaraan kovin intohimoisesti.. :) Mutta silti aina voi tässä kehittyä - varsinkin lasten huoneet täytyy karsia kaikesta turhasta sälästä..

   Poista
 6. Meillä purettiin joulu tänään, hyvä näin! Ihanasti tuli tilaa kun kuusi lähti ja oli vielä valoisa ja aurinkoinen päiväkin näin vapaapäivän kunniaksi, vaikkakin hieman viileähkö :D

  Kaunis koti teillä on, en voi kuin ihailla!

  KonMaria olen lukenut ja hyviä ajatuksia sieltä löytyy, mutta toteuttaminen on vielä hieman alkutekijöissään ;) Ja tuohon arkiruokaoppaaseen pitää kyllä tutustua, sellaista kieltämättä tarvitsisin, ettei aina tarttis syödä niitä samoja ruokia arkena...

  Kivaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu niin lämpimistä sanoistasi! <3 Emme varmasti olisi tällaista keksineet itse rakentaa, eikä olisi sitä vanhemman talon henkeä.. Nappilöytö siis, ja kova remontti, mutta tuli kyllä mieleinen! Jaaha, pitääpä itsekin nyt tosiaan saada se Konmari hyppysiin, niin moni sitä kehuu.. Ja täytyykin muuten yrittää muistaa taas laittaa tänne niitä arkiruokapostauksiakin..

   Poista
 7. Kyllä se vähän haikeeta on tuon joulun pois kerääminen, mutta taas toisaalta ajattelen, että se on mukavasti sitten kohta tuo talvikin lusittu:) Niin ja tulee kevät, jee!Meillä myös palataan ouluun ja töihin, joten kamalaa varmasti huomisaamuna tajuta, että pitää oikeesti herätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika karu herätys oli tosiaan tänään! Vakkarikiirekin tuli, vaikka kaikki oltiin katsottu aamulla valmiiksi. Olet ihan oikeassa, pitää ajatella, että keväthän sieltä tulee kohisten! Muutama kova pakkasjakso varmaan vielä edessä, mutta hyvä että sentään vielä talvetkin on! Hyvää viikonloppua sinulle!!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig