lauantai 4. lokakuuta 2014

Sisustussuunnittelijaa kaivataan, uusi koti hyppysissä!

Kuten insta-seuraajat jo tietävätkin, talokaupat on taputeltu tällä viikolla, ja Huvikumpu on nyt virallisesti meidän! :) Oman asunnon kanssa on käymässä myös aika onnellisesti - saimme heti talokauppoja seuraavana päivänä tarjouksen omasta asunnosta, ja näillä näkymin vanhan asunnon luovutus ajoittuu vuodenvaihteeseen. Saamme siis ihan kivasti remonttiaikaa, mutta toki romanttisesti jo suunnittelen, että vietämme joulunaikaa uudessa kodissa vailla remonttisotkuja. Siellä mä leivon laulellen, uudessa keittiössä essu päällä joulutorttuja, lapset natustavat niitä tuvassa suurten ikkunoiden edessä ja katselevat pihasaunan jouluvaloja, puuliesi rätisee taustalla ja illan päätteeksi hautaudun lukunurkkaukseeni takkatulen ääreen. *Poikki poikki poikki* Otetaas vähän taaksepäin ja palataan pilvilinnoista realiteetteihin. Ensinnäkin, en koskaan käytä essua. No juu, se ei ollut se pienin vitsi noissa kuvitelmissa. :)


Talo on alunperin ollut pieni 1950-luvulla rakennettu torppa, ilman sisävessaa, suihkua ja muita mukavuuksia. Edelliset omistajat ovat 2000-luvulla merkittävästi laajentaneet taloa arkkitehdin suunnitelmien mukaan, ja tavallaan rakentaneet uuden talon vanhan pienen tönön ympärille. Alunperin talossa on ollut vain pohjapiirrustuksen keittiö ja olohuone, sekä yläkerrassa puolikorkea pieni vintti. Laajennuksessa rakennettiin ruokahuone, viherhuone ja makuuhuone ylösasti korkeiksi tiloiksi, sekä tehtiin kylpyhuone. Yläkertaan tehtiin aula ja kirjastohuone, joiden ikkunat ovat alakerran korkeisiin tiloihin, sekä yksi asuinhuone ja vessa. Yläkertaa korotettiin kauttaaltaan. Kirjastohuonetta ei kuulemma voi laskea asuinhuoneeksi, koska siellä ei ole ikkunaa suoraan ulos. Talon ja pellon välissä on vanha purkukuntoinen pihasauna, jonka tilalle on tarkoitus rakentaa uusi pihasauna ympärivuotiseen käyttöön ja terassi yhdistämään taloa ja saunaa. Se olisi sitten ensi keväänä starttaava projekti.Huvikumpu on aika erikoinen pohjaratkaisultaan, ja nyt kun muutoksia on alkanut toden teolla miettiä, tuntuu että omat taidot ja mielikuvitus eivät riitä alkuunkaan. Mietin, pitäisikö palkata avuksi sisustussuunnittelija? Haluaisin talon parhaat puolet kunnolla esiin, ja toisaalta "ongelmakohdat" toimivammiksi. Olen pyöritellyt monia vaihtoehtoja, mutta mitkään omat hahmotelmat eivät vaikuta aikaa kestäviltä, eivätkä toimivilta. En haluaisi tehdä nyt mitään väliaikaisratkaisua ja odottaa sitä hetkeä, että keksisin itse jotain ratkaisuja. En tykkää keskeneräisyydestä ja tiedän, että minua häiritsisi koko ajan se, jos huoneet ja valaistus tulisi nyt sutaistua jotenkin, kun ei parempiakaan ratkaisuja keksitä. Väärien valintojen hinta ja ärsytyksen määrä tulisi varmasti suuremmaksi kuin ammattilaisen palkkio.

Tarvitsemme apua tilankäytön suunnitteluun, koska huoneet on suunniteltu tässä asuneelle vanhemmalle pariskunnalle. Valaistussuunnitelma täytyy myös miettiä ihan uusiksi melkein kaikkiin tiloihin. Osaan huoneista tulvii valoa, kun taas toiset tilat ovat hyvinkin hämäriä. Pelkillä kattovalaisimilla ei pärjää, ja varsinkin yläkerran katossa on kivoja viistoja kulmia, jotka haluaisin valaistuksella paremmin oikeuksiinsa. Lisäksi keittiö ja olohuone vaikuttavat kovin matalilta tiloilta (vaikka ovat ihan normaalia huonekorkeutta), koska niiden vieressä on täyskorkeaa tilaa ja ikkunat puuttuvat.

porin perheliesi

Tämän talon kanssa eivät järkisyyt painaneet. (Kirjoittelin uuden kodin herättämistä mietteistä reilu kuukausi sitten täällä.) Järki olisi halunnut kompaktin laatikkotalon kolmella makuuhuoneella lapsiperheiden suosimalta asuinalueelta, mutta sydän jäi tänne pellon pientareelle heti ensi näytöllä. Nyt yritetään sitten tehdä tästä koti lapsiperheelle - edessä ainakin ensimmäisenä keittiön laajennus ruokailutilan puolelle ja ruokahuoneen ja viherhuoneen yhdistäminen.

Mutta tosiaan - tiedätkö sinä hyvää sisustussuunnittelijaa? Katselin Turun alueen suunnittelijoita Sisustussuunnittelijat SI ry:n sivuilta, mutta mahdoton niistä on ottaa selvää, jollei ole ketään ketä suosittelisi. Pinoan kotisivujen (tai oikeastaan blogin) ilme vetosi minuun heti, sillä juuri tuollaista tyyliä haen uuteen kotiin. Harmi vain, että Minna ei tällä hetkellä ota projekteja sisustusarkkitehtiopintojensa vuoksi.

Tervetuloa seuraamaan Huvikummun remontointia! Toivottavasti ehdin napsia myös niitä 'ennen' kuvia remontista. Siellä tosin käynnistyivät purkutyöt jo tänään, joten saas nähdä, mitkä seinät ovat huomenna pystyssä...

Vinkkaa suunnittelijasta (tai itsestäsi!) kommentteihin tai sähköpostilla katriah12@gmail.com!
SHARE:

37 kommenttia

 1. Ihan mahtavaa - ONNEA uudesta kodista! Niin ne palaset vain loksahtelevat paikoillensa: plops ja plops. Tsemppiä remonttiin! Remppa-aika on rankkaa, mutta toisaalta niin ihanaa kun pääsee tekemään sitä omaa rakasta uutta kotia itsensä näköiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!! Mä olen nyt jo kauhistellut, että kylläpä tuli remontista suurempi urakka kuin aavistinkaan.. Vaikea uskoa, että siitä tulee joskus valmis.. :) Ihan uskomattomasti natsasi nämä ostot ja myynnit! :)

   Poista
 2. Voi apua, kuinka ihanalta näyttää! :) Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihiiii, kiitos! Kyllä siitä varmaan ihan kiva tulee! :)

   Poista
 3. Onnea suuri sylillinen tulevaan taloonne ja kotiin! Tiedän tosi hyvän sisustussuunnittelijan; Päivi Kaivola Naantalista. Hän on ystäväni ja omaa pettämättömän maun ja osaa ajatella käytälliset ja asiakkaalle sopivat ratkaisut. T; Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Ja vinkistä suuri kiitos, tämä täytyy laittaa harkintaan!

   Poista
 4. Upealta kuulostaa, onnea! Ja ottakaa ehdottomasti sisustussuunnittelija, jos siihen on mahdollisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! On tässä aikamoisia onnenkantamoisia! Täytyy tosiaan harkita sitä vakavasti.. Se ratkaisi niin paljon myöhempiä murheita ja pähkäilyitä! :)

   Poista
 5. Hauska sattuma, että mekin aloimme kutsua pirteän sinistä kotiamme heti sen ostettuamme Huvikummuksi. Apua, kaksi vuotta sitten! Ja Huvikumpu-projekti on vieläkin kesken, teillä ei onneksi odota samanlaista purkutyömaata;) Onnea talonomistajille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, hassua! Joku siinä Huvikumpu-nimessäkin varmaan on - sopii vanhan talon henkeen ja tulee heti kotoisa olo! :) No juu, meillä ei onneksi tarvitse lähteä peruskorjausta tekemään. Sellaiseen ei olisi ollut rahkeita, ei voimia eikä osaamista.. Kiitos kun lainasit hyvää työmiestä viikonloppuna, pojat vetäsivät yhden seinän matalaksi tosta noin vaan! :D Tästä se kotiprojekti lähtee! Ja kiva kun jätit kommentin! :)

   Poista
  2. Mieskin oli innoissaan, mukavempi kuulemma tehdä hommia muualla kuin kotona ;)

   Poista
 6. Onnea sekä uudesta kodista että vanhan kodin myynnistä! Minusta se, että näin vaivattomasti asiat luontuvat, on merkki siitä, että niin oli tarkoitettukin<3
  Kivaa sunnuntaipäivää suunnitelmien pariin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta muuten, kyllä tässä varmaan on jotain merkkejä sellaisesta ilmassa.. Eipä tarvitse enää jännitellä ja miettiä vanhan kodin kohtaloa ja järjetöntä tuplalainaa..

   Poista
 7. Oooh onnea! Ihan mahtava juttu! Ja sisustussuunnittelija on tosi hyvä idea, uskon vakaasti että se todellakin kannattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen kanssa, että se maksaisi itsensä takaisin pitkässä juoksussa, ja voisi olla heti tyytyväinen lopputulokseen.. Kiitos Oili, tästä se projekti alkaa! :)

   Poista
 8. Onnea onnea! Ihanaa, että se on nyt virallista :). Kannattaa käyttää aikaa ja paukkuja kunnolliseen suunnitelmaan. Se säästää monta mutkaa sitten matkan varrelta. Toisaalta, meidän projektissa käytimme ihan alkuvaiheessa arkkitehtia talon pohjan uudelleen suunnittelussa. Sitten kävi niin, että arkkitehdin suunnitelma ei meitä lopulta miellyttänytkään. Maksoimme siis turhasta. Itse usean yöllisen pohdinnan tuloksena piirsimme pohjan ja sitä noudatimme. Ja lopputulos oli todella hyvä! Kannattaa siis luottaa kaikessa eniten omaan makuun ja oikeaan tunteeseen oikeasta suunnasta. Onko se sitten sitä intuition hyödyntämistä todeksi... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, totta tuokin.. Olen miettinyt sitä tosiaan, että mitä jos sitten en olekaan tyytyväinen ja tulee tehtyä vain omien päähänpistojen mukaan. Tai hyvähän se on, varmaan sitten on tullut tarpeeksi ideoita pyöriteltyä.. Nyt sen intuition pitäisi vaan tulla aika pian, ja mä kun en tunnetusti ole hyvä tekemään nopeita päätöksiä.. tai varsinkaan pysymään luottavaisena niiden takana! :D

   Poista
 9. Oih, isot onnittelut! Tässä vuokralla asuessa vain haaveilen jostakin omasta... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kukkahattuneiti! :) Niin en mä tiedä, tekeekö se omistaminen ketään onnelliseksi, mutta tämä on ollut meille ehdottomasti taloudellisin vaihtoehto tässä viime vuosien aikana. :) Okt:n kustannukset varmaan jossain vaiheessa yllättävät, vaikka niihin on yritettykin varautua.. Vuokralla asuessa ei onneksi ole niin paljoa erinäisiä kuluja ainakaan..

   Poista
 10. Näyttää niin tajuttoman ihanalta jo nyt näissä sneek peak -kuvissa. Sisustussuunnittelijan palkkaaminen on varmasti hyvä veto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiih, niin näyttää! Harmi kun en saanut laajempia kuvia, kun oli vaan tuo 35 mm:n mukana. Vaikka toisaalta, en ehkä olisikaan halunnut vielä sieltä rempan keskeltä muita kuvia.. Mutta puuhella jos joku on nätti! :D

   Poista
  2. Mun blogissa on sulle "tunnustus". :)
   http://aaltoi.blogspot.fi/2014/10/taman-hetken-lemppariblogit.html

   Poista
 11. Onnea, onnea!! Mielenkiinnolla seuraan tulevia tapahtumia!!

  VastaaPoista
 12. Sisustussuunnittelija on varmasti hyvä idea! Ainoana ongelmana on vaan se, mistä löytäisi hyvän. Mekin otetaan todennäköisesti sisustussuunnittelija sitten joskus, kun alamme tätä kotia remppaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niinpä, tuntuu ihan hakuammunnalta! Mutta mä uskon, että sekin auttaa paljon, että on kerännyt oman tyylisiä kuvia vaikka Pinterest-kansioon, niin saa ainakin tarkasti selvitettyä sen mitä haluaisi. Ettei tule kommunikaatioepäselvyyksiä ainakaan. Täytyy vielä kysellä täkäläisiltä tutuilta, että onko kokemuksia hyvistä.. :)

   Poista
 13. Jos talossa on vielä jäljellä vanhaa tunnelmaa ja toivot, että sitä vaalitaan ihan oikeasti, suosittelen ehdottomasti Päivi Himasta. Hän ei tee töitään liukuhihnalta, vaan aina kohteen ehdoilla. Päivin suunnittelema opputulos ei näytä hotellilta vaan kodilta.Onnea matkaan, toivotteli Adalmiinan Helmi, Annarina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tosi paljon kiitoksia Annarina! Täytyykin tsekata tämä. Siellä on jonkin verran vanhaakin jäljellä, niitä haluaisin vaalia jatkossakin ja saada nimenomaan vanhan ja uuden yhdistymään niin, että lopputulos ole sekamelska erinäisiä yritelmiä.. :)

   Poista
 14. Oi ihana! <3 <3 Jännityksellä jään seuraamaan kuinka etenette projektissanne. Melkeinpä kateudella teidän intoanne ja tarmoanne täältä seuraan :D Meillä tuntuu niin hitaasti etenevän oma projektimme, että oikein harmittaa välillä.. ;)
  Ihan huikealta kohteelta vaikuttaa ja siitä ihan takuulla tulee mahtava! Ihan varmasti löydätte vielä sopivan sisustussuunnittelijankin. Tsemppiä remppaan!!! Ja suuuuuuurensuuret onnittelut uudesta kodista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, pari päivää remppaa vasta takana!! :D Että kyllä se varmaan alkaa maistua puulta jossain vaiheessa. Nytkin on niin kauhea pölly siellä, että tekee mieli vain päästä äkkiä pois.. Varmasti sitten remppa etenee tosi hitaasti, kun siellä jo asuu.. Joten älä nyt yhtään viherrä siellä!! :)

   Poista
 15. Onnea ♥ Niin hienolta vaikuttaa uusi kotinne, että maltan tuskin odottaa lisäkuvia. Kurkkaa Kati Keinonen Interiors myös. Kati on ystäväni ja hänellä on taito hallussa niin uuden kuin vanhan suuunnittelussa, yhdistelystä puhumattakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Kyllä niin ollaan innoissamme nyt, varsinkin kun on saatu hommia alkuun ja seiniä kaatumaan.. Tuntuu, että siitä tulee tosi ihana.. :) Kiitos vinkistä, vaikuttaa tuo Katikin oikein hyvältä!

   Poista
 16. Löysin blogiisi Aaltoja blogin Sonjan vinkkaamana! Näyttää ihanalta - liityinpä samalla lukijaksesi ja jään innolla seuraamaan miltä täällä tulee jatkossa näyttämään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi onpa kiva!! :) Kävin juuri kiittämässä Sonjaa, olen niiin hämilläni että hän oli minun pikkuruisen blogini sinne linkannut. Ja siellä oli niin paljon itsellekin uusia, mielenkiintoisia blogeja että odotan oikein että ehtisin vain muutaman tunnin lukea niitä! :) Tällä hetkellä keittiönsuunnittelu vie kaiken oman ajan.. Mutta kyllä sen keittiönkin kohta pitäisi olla päätetty! :D Siitä tiedossa juttua! Kiva kun jäät! :)

   Poista
 17. No heippa tätäkin kautta! Kyllähän minä olin tosiaan jo tänne löytänyt, kuten tänään jutellessa arvelinkin, mutta en sitten osannut ihan yhdistää kasvoja blogiin. :) Oli mukava tavata ja varmasti nähdään jatkossa Åblogienkin kautta. Kivaa lauantai-iltaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :) En minäkään olisi sinua osannut blogiin yhdistää, ellei nimi ja yritys olisi ollut blogista tuttu.. Muistelinkin, että etkös sinäkin ole Åblogeissa mukana, mutta en sitten ehtinyt sitä vielä tarkistaa. Sepä mukavaa, tavataan!! :)

   Poista
 18. Oih näyttää hyvälle!!! Tsemppiä!!!

  VastaaPoista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig