perjantai 3. lokakuuta 2014

Maha täynnä maistiaisia

Voisiko ihminen elää pelkällä juustolla? Yhden päivän ja yhden koehenkilön empiirisen tutkimuksen perusteella voi (reliabiliteetit kohdillaan...). Ruokamessuilla hellittiin maistiaishaukkoja, erityisesti juuston ystäviä. Säntäilin hihkuen juustopisteeltä toiselle, maistelin ja mutustelin, välillä räpsien kuvia juustokeoista. Ihan mielenkiintoista oli myös nähdä vanhoja, ja tosi vanhoja juustomuotteja. En yhtään muista olivatko ne jonkun museon esillelaittamia vai mistä tulleet. Mutta oli siellä myös juustomuotti 1700-luvulta! Uskomatonta! Tosi kauniita tuollaiset vanhat, käsintehdyt juustomuotit... Jos haluaisin avohyllyjä keittiöön, siellä voisi olla juuri tuollaisia vanhoja persoonallisia, elämää nähneitä esineitä.

turun ruokamessut juustomaistatusturun ruoka- ja viinimessut

suomalaiset kasviksetOlihan siellä vaikka mitä.. Koko salillinen herkkuja toisensa perään. Ensimmäisenä suklaamaistatus (silloin en ollut edes ehtinyt kaivaa kameraa esille), ja Löfbergsin kahvia, jonka jälkeen alkoi juustotaivas aueta. Ystäväni oli vienyt lihattoman lokakuun astetta pidemmälle ja vietti vegaanista lokakuuta, joten hän passasi juustotarjoilut ja keskittyi maistelemaan hamppurouhetta. *saa purskahtaa nauruun*. Haahhaa, aikamoista! Täytyy sanoa, että vegaani ei tuolla päässyt juurikaan maistelemaan. Hampunsiemeniä olen käyttänyt salaatissa ja smoothieissa, mutta hamppurouheen jätin tälläkin kertaa hyllyyn. Sen sijaan hernerouhetta on pitänyt kokeilla jo pitkään, ja kun sympaattinen mies möi omalla pellollaan luomuviljellyistä herneistä tekemäänsä hernerouhetta kolmen euron pussihintaan, lähti se kokeiluun. Ainakin hernerouhepihvejä luvassa, ja tuota rouhetta voi käyttää kuin bulguria, kvinoaa tai kuskusia. Tosi hyvää kasviproteiinia, ja vieläpä kotimaista. Kotiinviemisiksi lähti kunnon kimpale Västerbottenostia (en pysty vastustamaan!) ja kaupanpäälliseksi juustohöylä, pullollinen italialaista oliiviöljyä ja sitä hernerouhetta. Ai niin ja pestoa, sekin oli siitä italialaisesta puljusta, jonka parmesaani oli muuten ihan järjettömän hyvää..

Kaikenkaikkiaan runsaat olivat maistatukset tällä kertaa. Mielestäni paljon runsaammat kuin viime vuonna, siitä pointsit esillelaittajille. Mutta näin esteetikkona toivoisin, että näytteilleasettajat panostaisivat messuosastojensa esillepanoihin huomattavasti enemmän. Ruokamessuilla käyminen voisi olla enemmänkin elämys, ja koska syöminen on muutakin kuin ravinnon saantia, voisi messuosastoista tehdä huomattavasti houkuttelevampia ja näin myös myyvempiä. 

Ruoka- ja Viinimessut ovat Turun messukeskuksessa 3.-5.10., ja samalla lipulla pääsee Kirja- ja Tiedemessuillekin. Me kävimme tsekkaamassa ne aika nopeasti, mutta Turun Amk:n pisteellä oli tosi mielenkiintoisen näköinen peli, jota pelattiin omalla keholla. Siis ehkä vähän kuin joku Nintendo Wii, mutta pelaaja ohjattiin oman vartalon liikkeellä. (Tosi hyvä selitys, varsinkaan kun en ymmärrä peruskonsolipeleistäkään mitään...) Tapahtuman Facebook-sivulla näyttää olevan myös tunnelmia messuilta. Kiitos Messukeskukselle omista ja arvontalipuista! Mukavaa, että muutama muukin pääsi katselemaan ja maistelemaan!

Jaaha, taidan katsoa Vain elämää klipit uudelleen näin perjantai-illan ratoksi. Vitsit mutta tuo Paula Vesalla on lahjakas. Siis ihan uskomatonta... Kylmät väreet menivät läpi kappaleen. 

Rattoisaa viikonloppua!

Katri
SHARE:

10 kommenttia

 1. Voi ei mitä herkkuja! Nyt tuli kyllä nälkä. Minäkin rakastan juustoja,
  Manchego on lempparini. Hyvää parmesaania voisin myös mutustella
  kilokaupalla, namskis!
  Ihanaa viikonlopun jatkoa Katri <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vitsit, manchego on minustakin ehkä parasta juustoa! Tavallaan mieto, mutta hyvin erilainen kuin muut juustot.. Ai että, se on kyllä niiiin hyvää! Pikkuisen hyvää hilloa ja siivu manchegoa, aaahh..

   Poista
 2. Juustomuotit tulivat Kalannista, yksityisen keräilijä Pentti Siivosen kokoelmista. Näistä juustomuoteista on juuri valmistunut Maahenki Oy:n kustantama kirja Juusto muotissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon tästä tiedosta, Mari! Minulta meni ihan ohi näiden näytteilleasettaja, jotenkin oletin vain niiden olleen jonkun museon muotteja. Kiitos! :)

   Poista
 3. Apua mitä ruokakuvia. Näiden inspiroimana lähden ruokakauppaan...taidan valita vähän paremman valikoiman marketin! Kivaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juusto viikonlopussa pitää lääkärin loitolla, vai miten se meni... Jenkkakahvat tyytyväisinä jne.. Kyllä aina välillä on paikalla herkutella! :)

   Poista
 4. Ihania kuvia! Olin eilen messuilemassa minäkin ja aika samanlaisia ostoksia löytyi kassista täälläkin. Meillä kuvaamiset jäivät vain vähän taka-alalle ja muistoksi jäi vain muutama räpsy. Mahtavaa viikkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sinäkin olit! Harmi kun ei törmätty! Juustoja oli kyllä tosi paljon tällä kertaa. Minä olisin mielelläni kuvannut enemmänkin, jotkut osastot olivat tosi houkuttelevan näköisiä..

   Poista
 5. Super kiitos messutunnelmista! En ehdi itse paikalle, mutta ihanalta näyttää. Upeat muotit ja mahtavat kuvat!! Makoisaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos pääsit näistä kuvista vähän messutunnelmiin! :) Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig