sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Remppailoja

rintamamiestalon remontti löytöjä


... on löytää tällaisia mukavia yllätyksiä, kuten vanhoja lehtiä seinien välistä. Vähän ne ovat jämähtäneet rypistyneeseen muotoonsa reilun kuudenkymmenen vuoden aikana. On niillä ollut tärkeä tehtävä pitää purufyllinkejä paikallaan. (Mitään ikäviä yllätyksiä ei sitten olekaan tullut vastaan, se on hyvä se.) Ajatelkaapa, miten ihana on kehystää vanha Koululainen vuodelta 1958 tulevan koululaisen seinälle! :) Vähän vasta selailin, mutta kyllä on niin ihana lukea tuollaisia vanhoja juttuja! Maailma on muuttunut niin paljon muutamassa kymmenessä vuodessa. Ajatella, miten erilaista on ollut vanhempiemme lapsuudessa... Saa aivan eri tavalla kiinni siitä maailmanajasta, kun lukee tuollaisia "aikalaistekstejä". Mielenkiintoisia hetkiä tulemme viettämään noiden lehtien kanssa, varmasti.Äitini ja hänen isänsä tulivat meitä tänään auttamaan - äiti lapsenvahdiksi ja pappa työnjohtajaksi. Aika symppis oli tämä pikkiriikkinen valurautainen  grilli, joka papalla on aina mukana. Eipä tule nälkä kun on aina autossa mukana grilli ja vähän evästä. :D Loistavaa! Minä tietenkin elin ruokatauosta toiseen, ja kylläpä täytyy sanoa, että maistui kunnon tuhti rasvalasagne hyvältä autotallin lattialla syötynä.


Remppa-apujen lähdettyä tallustelimme pieni perheemme omalla pihalla ja himmailimme vielä paikkaa papan ja miehen ohimennen rakentamalle hiekkalaatikolle. First things first, eikö niin. Täytyyhän tytöillä hiekkalaatikko olla remonttityömaalla. Siitä voi sitten katsella, kun peurat tulevat jokailtaisille syömingeilleen pellolle.

Ja ihan huikean paljon yllätti, ihmetytti ja toki myös ilahdutti se, kun kuulin loistavana valokuvaajanakin tunnetun Aaltoja-blogin Sonjan maininneen tämän pikkublogini omissa tämän hetken lemppareissaan! Olen tosi otettu, kiitos!! Käykääpä kurkkaamassa listaus, siellä on niin paljon kaikkia mielenkiintoiselta kuulostavia blogeja, että tekisi mieli käydä tutustumassa kaikkiin heti! Nyt kuitenkin hiomaan keittiösuunnitelmia loppusuoralle...

Mukavaa uutta syksyistä viikkoa teille! 

Katri ja remppareiskat
SHARE:

8 kommenttia

 1. Oi, onpas mahtavia löytöjä! On varmaan tosi mielenkiintoista lukea tuon ajan ajatuksia, en tiennyt, että Koululaista on jo noin kauan tehty:)
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään tiennyt, ihan huikeaa! Hieman on lehden ulkoasu ja jutut muuttuneet.. Joku raittiusseura siellä oli julkaisijana muistaakseni. :)

   Poista
 2. Ihanaa, että olette siellä oikein työn touhussa :). Koululainen ansaitsee kyllä kehyspaikan seinältä sitten valmiissa huoneessa. Meillä on kehystettynä vanhoja Kotiliesiä 1900-luvun alusta. Ajankulu tulee konkreettisesti selväksi, kun lehden juttuja lukee ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on nyt aikamoiset tohinat tosiaan.. Minullakin niin hirveästi hommaa, kun täytyy keittiötä suunnitella illat pitkät.. :D Voi että, varmaan on hauskoja juttuja noissa Kotiliesissäkin! Kivasti tulee ajan havinaa!

   Poista
 3. Ihania löytöjä! Olettehan muistaneet jemmata omat aarteet? Meiltä unohtui ja hiukan harmittaa. Olisi ollut hauska jättää pieni muisto meidän aikakaudestamme seuraavalle remppaajalle jonnekin vuosi(kymmenien) päähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä olikin hei ihan loistava muistutus/vinkki! Kiitos tosi paljon että jätit kommentin! Täytyy myöntäää, ettei tullut edes mieleen jemmata omia yllätyksiä... Esim. Meidän Perhe-lehti voisi olla aika jännää luettavaa muutaman kymmenen vuoden päästä! :)

   Poista
 4. Kivoja löytöjä - ja varmaan noiden parissa kuluu tovi jos toinenkin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin hihkuin ilosta kun mies löysi näitä!! Tekisi mieli ahmia kaikki jutut kerralla, ja ihmetellä ääneen niitä sanavalintoja ja sitä sellaista ajan henkeä, joka niissä vallitsi..

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig