lauantai 4. helmikuuta 2017

Olohuoneen uusi vanha vieras

Juuri nyt tykkään meidän olohuoneesta kovasti. Olen pistänyt myös merkille, että vaikka olohuoneemme on tosi pieni, niin pakkaudumme sinne nykyään koko perhe harva se ilta. Aiemmin lapset hääräsivät enemmän ympäri alakertaa ja leikkivät ehkä enemmän viereisessä omassa huoneessaan. Eilen illalla leffailtaa viettäessämme konkretisoitui myös hyvin tilan kompaktisuus  –  tytöt istuivat vierekkäin nojatuolissa ja me sullouduimme pienelle sohvalle.
 
Tyttöjen kasvaessa tulee yhä ahtaampaa, katsotaan mitä sitten keksitään. Jossain vaiheessa toinen tytöistä siirtyi nytkin lattialle tyynyn päälle makoilemaan. Kun vajaan 20 neliön huoneessa on kolmella seinällä on oviaukko ja kaksi niistä parioville, niin ei siinä hirveästi ole mahdollisuuksia rymsteerata.
olohuone vanha senkkiEnnen joulua siirsimme vanhan mammalta saadun senkin ruokailutilasta olohuoneeseen, jotta saatiin kuuselle tilaa. Olohuoneessa oli televisiotasona sellainen valtava kaiutinpenkki (olisikohan se joku suppari??), jonka mies on joskus nikkaroinut. Toistaa kyllä äänet tosi hienosti silloin harvoin kun musiikkia tai elokuvan ääniä voi kovemmalla pitää, mutta ei ole mikään kaunistus mielestäni. Vaikka kyllä siitä yritettiin tehdä sisustukseen sopivaa... Se siirrettiin toiselle seinälle nojatuolin viereen ja testasimme senkkiä tv-tasoksi. Senkki toikin tosi paljon lämpöä ja viihtyisyyttä olohuoneeseen, joka oli pitkään lähinnä vain valkoista ja harmaata.
 
Olohuoneen viihtyisyys näkyy tietty myös seilaavan tavaran määrässä. Erityisesti ne viereisen huoneen leikit, palapelit ja kirjat ovat usein tässä hollilla. Voi sitten helposti taas jatkaa siitä mihin on jäänyt. Valitettavan usein myös puhtaat pyykit ovat seuranamme olohuoneessa ja siinä sitten istumme ja viikkaamme, kunhan ollaan ensin muutama päivä ihmetelty mistä sitä pyykkiä tulee.
 
sisustusblogi, lapsiperhe, rento lauantai-ilta
 


 
Olohuoneen katossa on kuusi lediä, mutta ne ovat sen verran kirkkaat, että usein on mukavampi pitää tuota himmeämpää takan päällä olevaa valoa päällä. Seinän struktuuripintakin erottuu paremmin, kun valo tulee seinän läheltä. Ja tuon senkin väri sopii niin kivasti harmaan ja valkoisen kanssa! Senkki saakin jäädä vierailemaan olohuoneeseen ehkä jopa pidemmäksi aikaa. Nyt pitäisi vaan löytää sohvan viereen jokin pieni sohvapöytä, koska se siirtyi ruokailutilaan nojatuolin viereen.
 
Meillä on vielä kovin talvisen oloista, koska en malta luopua kaikista pienistä valoköynnöksistä. Ehkä kevään tullen voisin katsella kotona jopa jotain pastellisävyjä! Tyynynpäällisetkin ovat olleet samat kaksi vuotta, joten ehkä nyt voisi käydä vähän hipelöimässä sisutustyynyjä.
 
Rentoa sunnuntaita koteihin!
 
Katri
SHARE:

14 kommenttia

 1. Niin kodikkaita kuvia!Pärekori on myös kiva tuossa lattialla.Täällä kirppareilla niistä pyydetään suolaisia hintoja,joten veljeni tekemä puunkantoteline on luvan saanut toimia myös säilytystelineenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo totta, ne ovat nousseet aika arvoon! Ja parhaitahan ovat juuri tuollaiset tosi kulahtaneet, ei sellaiset joita voi ostaa myyjäisistä.. :) Saimme sen muistaakseni ystäviltä tuparilahjaksi!

   Poista
 2. Senkki sopii tosi hyvin olkkarin ja tuo sinne kivasti lämpöä! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, minustakin se on kuin tehty olkkariin! Harmi vaan, kun nyt ruokailutilasta puuttuu se lämmin ihana suurehko kaluste!

   Poista
 3. Niin ihania tunnelmakuvia! ❤ Senkki näyttää sopivan paikalleen just eikä melkein. :) Rentoa sunnuntaita myös sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli juuri sopiva kuvaushetki kotona, kun odoteltiin miestä salilta ennen uimaanlähtöä. :) Makoilin sohvalla ja sitten katsoessani takkatulta ja senkkiä totesin että nythän olkkari on aika kohdallaan! Ehdin sitten näpätä muutaman kuvankin!

   Poista
 4. Oikein kodikasta ❤ Mukavaa sunnuntaihyggeilyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti T! :) Olohuone tuli vihdoin valmiiksi, kahden vuoden jälkeen!

   Poista
 5. Kaunista ja tunnelmallista! Meillä ei olkkarissa ole oikeastaan yhtään ehjää seinää, ilmankos kalustaminen on välillä vähän haasteellista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! No joo, monessa avarassa tilassa on varmaan samantyyppistä haastetta.. Hyvä jos istumapaikat kuitenkin riittää!

   Poista
 6. Aivan ihana kodikas, tunnelmallinen ja etenkin kutsuva olohuone! Ja voi, että kaipaan oikeaa, pehmoista sohvaa(!) Meillä kun ei sellaista ole laisinkaan (kovan sivustavedettävän lisäksi).
  Ihanaa uuden viikon aloitusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ei! Enpä olekaan kiinnittänyt huomiota.. Missä sinä sitten kirjoittelet? Minä istun/nojailen aina sohvalla jalat ojennettuina.. Paitsi kuvia käsitellessä kahdella näytöllä yläkerran pöydällä.. Pehmeä sohva on kyllä ihana! Viime aikoina olen opetellut myös makoilemaan siinä, ehkä nyt on alkanut tosiaan viihtyä olkkarissa paremmin!

   Poista
 7. Tosi kivasti sopii senkki tuohon huoneeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmi vaan kun se ei voi edustaa kahdessa huoneessa yhtä aikaa! :)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig