perjantai 10. helmikuuta 2017

Tolkkua ja taukoa arkeen // Hemmottelulahjakorttien arvonta

Yhteistyö ja lahjakorttiarvonta - Lepotila / Anna Strazdina
 
Jossain vaiheessa viime syksynä havahduin siihen, että se puhe oravanpyörästä alkoi kuulostaa minun elämältäni. Ravasin paikasta toiseen, suoritin to do -listoja läpi, enkä aina muistanut kai hengittääkään kun työkaverit vihjailivat, että huokailun määräni taitaa korreloida stressitason kanssa. Valvoin myöhään, minkä vuoksi aamuisin nukuin niin pitkään kuin mahdollista, ja sitten olikin jo kiire kouluun, päiväkotiin ja töihin. Töissä sama tahti jatkui ja läppäri kainalossa parkkipaikalla juokseva Katri olikin tuttu näky. 
 
Töistä lähdin aina inan verran myöhään ja taas oli kiire päiväkotiin ja iltapäiväkerhoon. Autossa kelloa vilkuillessani tajusin, että olen päästä varpaisiin ihan jännittynyt siitä kiireen tunteesta. Kotona en osannut oikein rentoutua, enkä muistanut, milloin olisin maannut sohvalla tekemättä mitään. Lasten mentyä nukkumaan tein lähes joka ilta kuvauksiin tai yritykseen liittyviä hommia, ja niin seuraavakin ilta taas venyi puoleenyöhön. 
Tajusin, että ei minun tarvitse elää näin. Luon itse itselleni kiireen ja lietson sitä säntäilylläni. Aloin jo loppuvuonna liikkua enemmän ja joogasta tuli minulle tärkeä keino liikkua, ottaa omaa aikaa ja kuunnella itseä. Alkuvuonna olen ottanut itseni oikein syyniin, mutta pelkästään positiivisella tavalla. Vuoden vaihteen postauksia lueskelleet muistavatkin ehkä että tänä vuonna aion antaa enemmän tilaa itselleni, unelmilleni ja tavoitteilleni. 
 
Vuosi on alkanut hyvin, sillä olen käynyt pari kertaa viikossa joogassa, olen pystynyt rauhoittamaan korvien väliä ja muistanut, että koko ajan ei tarvitse tehdä jotain. Kun edellisessä olohuonepostauksessa pohdin, miten viihdynkin olohuoneessa niin hyvin, tajusin sen johtuvan pitkälti siitä, että olen antanut itselleni aikaa relata sohvalla ja hengata vaan. 
Olen alkanut myös uskoa, että kun kuljen avoinna, näen edessäni mahdollisuuksia ja ylipäätään asioita, jotka ovat kuin minua varten. Tuntuikin hassulta, kun bongasin turkulaisten naisyrittäjien Facebook-ryhmästä Annan yrityksen Lepotilan ja tajusin kyseessä olevan sama Anna, jonka joogassa olen käynyt Pure Movella. Parin päivän päästä törmäsin FB-mainokseen joogahieronnasta, ja huokailin jo silkasta ihastuksesta - se kuulosti superrentouttavalta!

 
 
Mietimme, että myös lukijat ovat varmasti kiinnostuneita hyvinvointiasioista, joten sain ajan yhteistyön merkeissä jo seuraavalle viikolle. Se tulikin tosi tarpeen, sillä olin oikealta puolelta aivan jumissa. Pääni ei kääntynyt kunnolla oikealle, ja sekä solisluun että lapaluun tienoot säteilivät särystä. Teen paljon töitä tietokoneella, ja varmaan sen vuoksi minulla särkee usein hartiat, yläselkä tai kädet, varsinkin oikealta puolelta. Jooga on kyllä tehnyt ihmeitä, mutta olen kaivannut jotain hierontaa tukemaan kehoni vetreytymistä.
 
Ayurvedinen joogahieronta yhdistää nimensä mukaisesti kudoshierontaa ja joogasta tuttuja passiivisia venytyksiä, mutta muuten se ei muistuta joogaa, eli joogasta ei tarvitse olla mitään kokemusta eikä tietoa. Itse ei luonnollisesti tarvitse tehdä mitään, ainoastaan nauttia kehon avautumisesta lempän, mutta sopivan voimakkaan puolitoistatuntisen hieronnan aikana. Anna on joogannut 7 vuotta ja ohjannut eritasoisia joogaryhmiä kolme vuotta, ja hän tuntee ihmiskehon todella hyvin. Olin huomannut sen myös hänen joogaohjauksessaan, mutta hieronnassa se tietotaito vasta ilmenikin.


Hän osasi avata lapaluiden alla olevia pieniä lihaksia, olkapäitä ja rintakehää tavalla, jota en ole kokenut missään muussa hieronnassa. Olen käynyt monilla eri hierojilla, mutta en ole kokenut hoidon jälkeen koskaan oloani niin hyväksi, että olisin varannut toisen ajan, toisin kuin nyt. Kaikkien lihasten lämmittelyn jälkeen iso taaksetaivutus tuntui aivan mahtavalta! Tunsin, miten paljon tilaa lapaluiden välissä oli ja se, miten henki kulki! Kerroinkin Annalle, että minulla on monesti vaikea hengittää, kun olen niin kasassa. Olen aina luullut, että kukaan ei tiedä miltä se tuntuu, mutta se on kuulemma hyvin yleistä. Samoin monilla on kuulemma nimenomaan lapaluut tosi kireällä.

Tässä hieronnassa oli monia tosi mielenkiintoisia tekniikoita ja liikkeitä. Arvaatteko, mikä tuntui ihan mahtavalta? Se, kun jalat hierottiin jaloilla! Anna oli tosi sensitiivinen, kuulosteli asiakasta  ja kysyi mm., sopiiko että jalkojen takaosat hierotaan jaloilla. Ajattelin, että tottakai, kerrankin se tuntuisi kunnolla. Joogahieronnassa tosin ei oikeastaan ole kyse sellaisesta tyypillisestä "runnovasta" voimakkuudesta, vaan kehoa pyritään avaamaan lempeästi, pakottamatta. Varsinkin etureisiä käsiteltäessä tuntui ihan kuin olisin tuntenut kaiken sen kuhmuraisen kuonan, jota kehoon on kertynyt haittaamaan aineenvaihduntaani. Aineenvaihduntaa tehostamaan hieronnassa muuten käytetään seesamiöljyn kanssa calamus-jauhetta, joka on todella detoksoivaa... Olen juonut vettä tuplamääriä ja silti vaan janottaa. Minulla ei toimi mitkään detox-teet sun muut, mutta nyt lähti!

joogahieronta, calamus-jauhe, lepotila turku

lepotila turku, anna, joogahieronta
 
Oi elämä, se teki gutaa!! <3 Olin ihan vakuuttunut jo ennen hoitoa, että myös lukijoista varmasti löytyy hieronnan tarpeessa olevia. Ja kun tiistaisen superrentoutuksen jälkeen suunnilleen leijuin kotiin, mietin, ymmärsinkö oikein...: Ystävänpäivän lähestyessä Anna lupasi blogiarvontaan kaksi lahjakorttia hänen joogahierontaansa! Varasin tosiaan itselleni jo seuraavan ajan kuukauden päähän, joten voin todella lämpimästi suositella joogahierontaa. Sitä ei muuten vielä tarjoa Turussa kuin Anna, ja muualla Suomessakin vain kourallinen hoitajia, joten täällä käydään kauempaakin.Hyvinvointia itselle ja ystävälle -arvonnan säännöt:
- Kommentoi joko blogipostaukseen tai Facebook-julkaisuun ketä ystävää tai läheistäsi haluaisit ilahduttaa 75 €:n lahjakortilla 1,5 tunnin joogahierontaan. (Facebookissa voit tägätä henkilön, pelkkä ajatuskin varmasti ilahduttaa ystävää!)
- Arvonta-aika on ma 13.2. klo 21 asti, jonka jälkeen arvon voittajan Random.orgilla ja ilmoitan voittajalle voitosta. Näin ehdit yllättää toisen lahjakortin saajan ystävänpäivänä! <3
- Palkinnon arvo on 150 € (2*75 € lahjakortit)
- Jos voitto osuu kohdallesi, te molemmat saatte oman lahjakortin, jonka voi käyttää vuoden sisällä. Lahjakortit ovat siis erilliset (vaikka kuvassa on yksi kortti) ja voitte käyttää ne kumpikin milloin tahdotte.

Ja hei, jos haluat käydä tutustumassa, niin Anna tarjoaa vielä kaikille lukijoille -10 % alennuksen joogahieronnasta kun kerrot, että luit Tohkeissaan-blogista! Lepotila löytyy Maariankatu 2 c:stä Turun keskustasta, sekä Facebookista.

Ihana elämys joogahieronnasta saatu blogiyhteistyön vuoksi, sydämelliset kiitokset Anna!

Onnea kaikille arvontaan, ystäviä ilahduttamaan!

Katri
SHARE:

25 kommenttia

 1. Ai että mä tota just tartteisin... Yhdessä menisin ystäväni kanssa :-)

  VastaaPoista
 2. Siskoni voisi olla sopiva henkilö, hän on yrittäjänainen, joka ei taida liikaa itseään hoitaa.

  VastaaPoista
 3. Opiskeleva, treenaava, futaava tytär olisi juuri tuon tarpeessa, kuulostaapa kiinnostavalle.

  VastaaPoista
 4. Mieheni. Takana on ollut rankka ja stressaava vuosi. Jumissa on niskat ja välillä ajatuksetkin.

  VastaaPoista
 5. Tyttäreni. Minun kampaajan työtä tekevä tytär olisi varmasti onnessaan saadessaan tälläisen lahjan. Itselläkin jumeja ainakin selässä ja hartioissa pienten lasten nostelusta ja sylissä pitämisestä.Olisi ihana vaan olla ja nauttia.

  VastaaPoista
 6. Ystäväni Saaran. Olisi ihana yllättää tällaisella lahjalla ja tulisi tarpeeseen.

  VastaaPoista
 7. Kuulostipa todella ihanalta. Oikeaa lapaa kiristää koko ajan... Joogaakin olen harkinnut, mutta vielä jäänyt ajatuksen asteelle :)

  Ilahduttaisin joko ihanaa ystävääni Päiviä tai sitten miestäni. Miniloma Turkuun ei kuulostaisi ollenkaan pahalta <3

  VastaaPoista
 8. Kyllä se arpaonni olisi lottovoitto osuessaan mieheni kohdalle. Työssä on enemmän sääntö kuin poikkeus, että kroppa on kovilla, eikä oma istumatyökään voisi kuin kumartaa tällaiselle onnenkantamoiselle. Neliapiloita ilmoille siis :)

  VastaaPoista
 9. Turkulainen ystäväpariskunta saisi hieronnan. Saisivat itse päättää kumpi menee. Enpä ollut tällaisesta kuullutkaan, kiva olisi päästä! Jee!
  Oonjustiina@ gmail.com

  VastaaPoista
 10. Oi kuullostaa ihanalle. Minä taitaisin ilahduttaa tuota ukkelia lahjakortilla ja minilomalla samalla tai sitten yhtä enstistä ystävää, johon ei ole ollut pitkään aikaan yhteyttä...

  VastaaPoista
 11. Voi, miten rauhoittavat jo nuo kuvatkin. Tosi kiinnostavalta kuulostaa. Tyttären kanssa molemmat menisimme vinkuen :)

  VastaaPoista
 12. Kuulostaa aivan ihanalta. Mieheni ansaitsee aina pientä hemmottelua ja tuohon saisi ympättyä samalla vaikka reissunpoikastakin.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Äidilleni tuon antaisin.
  sinitiiainen@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Olisi mielenkiintoinen kokemus! Hyvälle opiskeluaikaiselle turkulaisystävälle menisi tämä!

  Maire
  Hullutellen(A)gmail.com

  VastaaPoista
 15. Antaisin toisen lahjakortin hyvälle ystävälleni Hannalle.

  VastaaPoista
 16. Parhaalle ystävälle :) tiiakaroliina91@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Kuulostaa mukavalta ☺️ ! Antaisin lahjakortin Turussa opiskelevalle tyttärelleni .

  VastaaPoista
 18. Hyvälle ystävälle jonka oon tuntenut pitkään :)
  annikajokinen95@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Parhaalle ystävälle =)!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Miehelleni. Hankalat työasennot ja autossa istuminen jumittaa. T: maiqqu
  maiqquu(at)gmail.com

  VastaaPoista
 21. No todellakin joogahieronta kiinnostaisi...kamukin jo valmiiksi katsottuna..hälle mielenvirkeyttä jakaisin <3
  bikkenpilttuu@hotmail.com

  VastaaPoista
 22. Joogahieronta kuulostaa ihan mahtavalta! Antaisin toisen lahjakortin ystävälleni, joka on pian muuttamassa ja remontoimassa uutta kotia lattiasta kattoon. Uskon, että viimeistään tapettien repimisen jälkeen voisi pieni rentoutus maistua! :)

  xevex82(at)gmail.com

  VastaaPoista
 23. 12v tyttäreni, jolla jo nuoresta iästä huolimatta paikat jumissa. Istumatyöläisenä omatkin paikat kireinä, joten rentouttava joogahieronta olisi paikallaan.

  VastaaPoista
 24. Miehelleni! Mielenkiintoinen kyl ois....

  mirjahelena.savikko@gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig