keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Ekologisempaa pyykinpesua, ilman pähkinöitä

"Vaikka laki edelleen sallii karsinogeenien, mutageenien ja lisääntymiselle vaarallisten myrkkyjen kaltaisten epäpuhtauksien esiintymisen kotitaloustuotteissa, ei niitä ole meidän tuotteissamme."

Ote on Attituden pyykinpesuaineen etiketistä, jota aloin tutkia sen jälkeen kun silmiini pisti tiskiaineputelin etiketti: "Ärsyttää voimakkaasti silmiä. Haitallista vesieliöille, pitkäaikaisia haittavaikutuksia." Vanish purkin kyljessä on noin 20 varoitusta kemikaalien vuoksi, osittain samoja haitallisia aineita kuin tiskiaineessa. 

luonnollinen pesuaine ei myrkyllinen attitude


Aloin käyttää Attituden pyykinpesuainetta puolisen vuotta sitten oikeastaan sattumalta. Olin muilla asioilla, kosmetiikkaostoksilla, Greenlipsillä ja kerrankin oli aikaa tutkia muutakin valikoimaa, kuin vain hakea niitä vakkarijuttuja (kuten mineraalimeikkipohjaa). Pyykinpesuaine oli lopussa, joten nappasin mukaan putelin, jotta ei tarvitsisi erikseen poiketa kaupassa. Kotona ihastelin hyvää tuoksua, jota olinkin kaivannut. Olimme pitkään käyttäneet jotain Sertoa tai vastaavaa hajusteetonta ja zeoliititonta pesuainetta, ja huuhteluainettakaan emme ole käyttäneet aikoihin. Tuoksua vielä enemmän hämmästelin sitä, miten pehmeäksi pyykki tuli! Nimittäin yleensä pyykki ei ollut kovin pehmeää ilman huuhteluainetta. Käytimme jossain vaiheessa pesupähkinöitäkin, mutta niiden pesutulokseen en oikein ollut tyytyväinen. Siksi ilahduin tosi kovasti, kun löysin näin hyvän pesuaineen, joka vielä kaiken hyvän lisäksi on luonnollinen, ekologinen ja biohajoava. Attituden pesuaineissa ei ole käytetty esimerkiksi haitallisia vaahdottimia ja tensidejä. Kemiallisesti valmistetut aineet eivät hajoa luontoon, vaan kertyvät vesistöihin, siellä eliöihin, kaloihin ja lopulta takaisin meihin. Pitkäaikaisia haittavaikutuksia! Miksi haluaisin käyttää sellaista, kun muutakin on tarjolla? No ei tarvitse miettiä enää. Hintaa on varmasti hieman enemmän kuin tavallisilla, kemiallisilla, haitallisilla pyykinpesuaineilla, mutta tämä on myös todella riittoisaa. Voin lorauttaa vähemmän, tai pestä täydempiä koneita, jos hinta alkaa kirpaista. Omatunto ja iho kiittävät joka tapauksessa.

Tätä on helppo suositella, olen vaikuttunut! Ja arvatkaa, vaihdanko seuraavaksi tiskiaineen...

lapsiperhe pyykinpesu pyykkiaine myrkytön hajusteeton ekologinen luonnollinen attitude citrus


Hyvää loppuviikkoa!

Katri

FB | IG

Oletteko muuten laskeneet, kuinka monta viikkoa on juhannukseen? Kaksi! Ei voi uskoa...
SHARE:

6 kommenttia

 1. Minäkin olen alkanut siirtyä turvallisempiin vaihtoehtoihin, Attitudelta ostin vasta pesuhuoneen pesuaineen, suihkepullona, mutta tätä pyykinpesu-ainetta en huomannutkaan - kiitos siis vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai heillä on sellainenkin tarjolla! Hyvä tietää, kiitos sinulle. Ei tällaisia asioita helposti tule ajatelleksi, kun on tottunut käyttämään tiettyjä juttuja.

   Poista
 2. Kiitos vinkistä - mahtaakohan tuota löytyä tuoksuttomana - itse kun olen vallan siirtynyt sekä pyykinpesu- että huuhteluaineissa tuoksuttomiin - ja tottakai zeoliitittömiin tuotteisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muuten tiedä.. Minulla on sellainen käsitys, että näitä on kaksi tuoksua (toinen on joku ylang ylang, todella hyvä!), mutta ei hajusteetonta. Minua ei haittaa näissä se mieto, pehmeä ja luonnollinen tuoksu.. Voi olla, että näiden eteerisistä öljyistä peräisin oleva tuoksu ei haittaakaan nenää!

   Poista
 3. Kiitos vinkistä, ekologiset pesuaineet kiinnostavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Sanna, että tästä vinkistä oli iloa! Tässä elämäntilanteessa on minusta tosi kiva, että saa tällä tavalla toisilta vinkkejä, kun ei ehdi selvittää kaikkea.. :)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig