maanantai 15. joulukuuta 2014

Kilpajuoksu aikaa vastaan on päättynyt

Täällä ollaan - hengissä, helpottuneita ja ihastuneita! Edellinen kuukausi on ollut niin työntäyteinen, että blogikin on elellyt aikamoista hiljaiseloa. Vanha koti oli pitkään ihan hyrskyn myrskyn, muuttopakkailuita ja pitkiä päiviä raksaleskenä. Ruoaksi sitä mitä nopeimmin sai valmiiksi, moneksi päiväksi kerrallaan. Juttuja on ollut mielessä vaikka kuinka paljon, mutta aikaa niiden toteuttamiseen ei juurikaan. Oma osansa hiljaisuuteen on ollut sellaisillä käytännön ongelmilla, että läppäri vetelee viimeisiään ja akku ei kestä, photoscape kaatuu RAW-kuvia muuntaessa, netti pätkii... 

Kuitenkin, pääsimme muuttamaan torstaina, ja tuntuu kuin kiire olisi loppunut siihen. Olimme kaivanneet ihan vaan olemista todella paljon. Lapset olivat onnellisia yhteisestä saunahetkestä ja isompi leffaillasta kaikki saman sipsikupin äärellä. Hatunnosto kaikille rakentajille, parin kuukauden intensiiviremontti oli meille ihan riittämiin, Viikonloppuna purimme tavaroita aika intensiivisesti, joten uusi viikko on ollut mukava aloittaa ns. puhtaalta pöydältä. Se hyvä puoli muuten joulun alla muuttamisessa on, että ei oikeastaan tarvitse tehdä joulusiivousta! ;) Tai no, enhän minä sellaista ole ennenkään tehnyt...

valkovahattu puulattia


Ensimmäisen Phrenan sain tänään ruokailutilan kattoon, mutta toisen kanssa on vaikeuksia. Keittiön ja ruokahuoneen lattia vahattiin vasta muuton jälkeen, koska aika yksinkertaisesti loppui kesken. Kaksi lipeäkäsittelyä ja kolme vahauskertaa vaativat aika monta päivää (ja tämä joka huoneeseen...). Tänään lattian kuivuttua saimme ruokapöydän paikalleen (tuohon saarekkeen taakse) ja alakerta näyttää jo ihan kodilta! Tosin monenmoista pientä laitettavaa on vielä, kuten lattialistat muutamasta paikasta, keskuspölynimurin ja ilmanvaihdon reikien paikat, keittiön sokkelit, kattolistan maalaus, lamppu kunnolla kiinni jne... Jännä muuten, miten niitä ei huomaa täällä touhutessa, mutta kuvista pomppaa heti. Täytyykin alkaa kuvata enemmän, jotta ei jäisi pikkupaikkoja laittamatta. Ettei käy niin, että listat puuttuvat vielä lasten muuttaessa kotoa...

moderni keittiö ja puuliesi kvik mano


Puuliesi on ollut ahkeralla käytöllä. Aamuisin on mukava hipsiä alakertaan kun liesi rätisee ja hohkaa lämpöä. Se on tuottanut paljon enemmän iloa ja lämpöä kuin olisin uskonutkaan ja ruoanlaittokin sillä on aika ihanan verkkaista. Tössöttelin ja keittelin sapuskaa kuin suuremmallekin pataljoonalle, välillä lisäten pökköä (listanpätkiä) pesään ja hakien sopivaa paikkaa kullekin kattilalle. Ehkä tämäkin hätänen rouva rauhoittuu puulieden äärellä, kun ei voikaan vain tökätä induktiota buustille, vaan odotella, että tuli tekee tehtävänsä.

Oma joulunodotukseni alkaa varsinaisesti vasta nyt. Tänään koristelimme uutta kotia jouluun ja lauleskelimme joululauluja nyt kun pianokin saatiin paraatipaikalle ruokahuoneeseen. Mutta siitä lisää tuonnenpana..

Kiva jos olette siellä vielä! <3

Katri
SHARE:

12 kommenttia

 1. Voi Katri, kuulostaa kaikki onnellisuudelta! Paljon hyviä hetkiä ja onnea uuteen kotiinne! Ja oikein kaunista, jouluista joulua siellä! Näyttää kivalta. t; Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! :) Koti tuntuu kyllä jo niin kodilta, vaikka vielä pari-kolme viikkoa tämä oli kaoottinen remonttityömaa.. Lämmintä joulunalusaikaa sinullekin!

   Poista
 2. Onnea uuteen kotiin! Itsekkin tuota hetkeä odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Saija! Kyllä se päivä vielä koittaa, vaikka yllätäviä käänteitä ja viivästyksiä saattaa tulla.. Kyllä se on sitten ihanaa teidän aloittaa kevättä uudessa kodissa!

   Poista
 3. Onpa ihanaa! Onnea uuteen kotiin <3. Puuliesi on koko talon sydän ja varmasti sopiva "hidastaja" hätäselle rouvalle. Meilläkin olisi tarpeen ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Kiitos Katja! On tosi ihana tuo liesi, oi että enpä olisi tosiaan uskonut.. Oli oikeasti aika jännä kun piti vaan lisätä pökköä ja odotella, milloin alkaa tapahtua! :D Liian nopeaan toimintaan olen tottunut.. :) No, en sentään ilman induktiota enää pystyisi elämään, joten toki se tuli keittiöön myös.. :)

   Poista
 4. Teidän koti kuulostaa ihan taivaalliselta! Onnea uuteen kotiin. Olisipa kiva nähdä tämä huvikumpu joskus livenä. :) Vanhassa kodissa (edeltävää edellisessä) oli puuliesi ja olihan se <3 - ehkä vielä joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heeh, no juu kyllä me ollaan aika onnellisia tästä! Kannatti käydä katsomassa, kannatti tarjota ja kannatti rempata, vaikka vähän väsytti! Onneksi ei ollut isompi projekti.. No hei teidän pitää tulla tänne joskus käymään!! Ja toivottavasti teidänkin talohaaveet käyvät vielä toteen. :) Keväämmällä alkaa taas asuntokauppakin vilkastua, ties mitä helmiä tulee tyrkylle!

   Poista
 5. Täältäkin rutkasti onnea uuteen kotiin! Ihanaa, että pääsitte muuttamaan näin sopivasti ennen joulua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Oili! Tosiaan, onneksi vanhan kotimme ostanut pariskunta halusi muuttaa tässä ennen joulua, joten saimme pari kuukautta remppa-aikaa varmoina siitä, että oma kämppä tulee myytyä ja samalla tuli hyvä deadline, että ennen joulua on päästävä muuttamaan. Näin kun jälkeenpäin ajattelee, niin kaikki tuntuu menneen loistavasti! Ihanaa, kun remppa on ohi!!

   Poista
 6. Onnea uuteen kotiin! Näyttää niin ihanalta teidän uusi kolo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Inkeri!! On tämä aika ihana kolonen, pikku hiljaa alkavat tavarat löytää paikkansa, mutta me ollaan ajatuksissamme täällä oltu jo pari kuukautta. :)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig