lauantai 20. joulukuuta 2014

Eka joulu uudessa kodissa

Hehkutinkin jo eilen, miten ihanaa on kun ehdimme sittenkin laittamaan joulua uuteen kotiin. Olin pakannut joulukoristeet yhteen laatikkoon ajatuksena, että ainakin nämä täytyy saada purettua ja laitettua esille. Mutta hyvin kävi tosiaan, saamme sittenkin ottaa vastaan ensimmäisen joulun uudessa kodissa ja ihan suht siisteissäkin olosuhteissa. Kaikennäköistä pientä nyppimistä toki on, mutta ei niistä nyt jaksa välittää. Ihaninta on, että on taas aikaa käydä yhdessä kävelyllä ja ottaa päiväunia. Tänään kävimme katselemassa lähitienoota ja kauriit hyppivät parinkymmenen metrin päästä tien yli. Melko maalla ollaan, vaikka vain 15 km Turun keskustasta.

mosa interior

joulukoti, joulukoristelu

christmas home ikea rottinkituoli

skandinaavinen joulu, jouluinen asetelma, joulu esillepano


Mä olen niin innoissani, kun pystyn taas kuvaamaankin paremmin, koska täällä on paljon enemmän valoa kuin vanhassa kodissamme. Päivällä on tietysti luonnonvaloa enemmän, koska ruokailutilassa on paljon ikkunapinta-alaa, mutta muutenkin valoa on enemmän. Laitoimme keittiöön ja olohuoneeseen kuusi upotettavaa tehokasta lediä, joista saa vaihtaa värilämpötilaa muistaakseni 3000-5500 kelviniä. Vanhassa kodissa harmitti usein se, etten pystynyt ottamaan liikkuvista lapsista kuvia (ilman salamaa ja liian korkeaa ISO-arvoa), koska valoa oli auttamattomasti liian vähän, ja liian pitkillä valotusajoilla kuvat tärähtivät ja liikkuvista lapsista tuli epätarkkoja. Epätarkkuutta en ole täysin pystynyt vieläkään minimoimaan, joten joko kohinaa tai epätarkkuutta varmasti on kuvissa. Mutta uuden kameran hankintaa kestän nyt odottaa paremmin, kun voin ylipäätään kuvata! 


tuikkuasetelma, kynttiläasetelma, joulukoristeet
jouluasetelma


Joulukuusen olisin voinut mielelläni jättää ihan paljaaksi koristeista, niin nätti se on! Saimme oikein hartaudella mietityn kuusen, nimittäin pappani kävi tuomassa sen meille kotipaikkakunnaltamme sadan kilometrin päästä! Oli kuulemma katsellut ja hoitanut sitä jo monta vuotta, että tuosta saakin jollekin nätin kuusen. Se oli oikein mieluisa yllätys, ihanasti ajateltu. Ja kyllähän tuollainen suurempi kuusi maksaisi ihan älyttömästi...


jouluasetelma, vanha puulaatikko, joulukoristelu, lyhty ratiaIhmettelin, miten pienempi on antanut kuusen olla aivan rauhassa, samoin kuin tuon puulaatikkoviritykseni. Kuusi taisi tuntua vähän pistelevältä, joten sen kummemmin hän ei ole sitä käynyt tökkimässä. Sen sijaan isompi kantoi kortensa kekoon joulukoristeluihin... "Äiti mä rupean nyt sisustelemaan!" Selvä, sitten meni asetelmat uusiksi. :)

Minä taidan nyt aloittaa vanhojen joululehtien selailun, jos vaikka löytäisin jotain leipomisinspiraatiota! Saaristolaisleipiä tein tänään ajatuksena viedä niitä muutamalle ihanalle, mutta ne olivatkin uunissa liian kauan.. :( Aina ei mene niin kuin strömsössä, mutta voihan sitä yrittää huomenna uusiksi!

Lempeitä päiviä, leppoisia iltoja! P.s., virittelin mistelinoksan, katsotaan saisinko siitä pari kuvaa huomiseksi! ;)

Katri
SHARE:

2 kommenttia

  1. Joulu tulee pienemmälläkin. Olen oppinut vuosien myötä hölläämään. Niin ihana kuin olisi muistaa kaikkia läheisiä jollakin aivan erityisellä, mutta vielä ei ole ollut sellaista aikaa elämässä, että saisi ne hyvällä mielellä tehdä. Uskon sellaisenkin koittavan, kun lapset vielä kasvaa :) Tunnelmallista joulua teille

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan totta.. Mitä vähemmän touhottaa, sitä enemmän ehtii nauttia näistä päivistä ennen joulua. Ihmiset lataavat aattoon niin paljon, vaikka se on ohi muutamassa tunnissa.. Enemmän saa irti ja pääsee tunnelmaan, kun tössöttelee vähitellen, ja sen mitä ei kerkiä, antaa olla. Harva asia kuitenkaan on kovin tärkeää! Ihanaa joulua teillekin! :)

      Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig