tiistai 16. joulukuuta 2014

Jos vielä etsit joulufiilistä...

christmas decoration
.. niin poikkea helmeen, Adalmiinan Helmeen Paimioon. Kävin siellä tunnustelemassa joulufiilistä jo lokakuun lopussa, mutta joulufiilis ehti vähän hälvetä tässä kaiken hässäkän keskellä. Nyt kun kiire on laantunut, oli mukava palata näihin kuviin. Heti tuli se sama lämmin tunne, kuin tuona pimeänä syksyisenä iltana Paimion perämetsillä, ulkotulin valaistua pihatietä navetan pihaan kurvatessani.

puiset kynttilänjalatMielikuvani Adalmiinan Helmestä oli kovinkin maalaisromanttinen, mutta ilokseni ja yllätyksekseni ainakaan joulupuoti ei ollut lainkaan niin rönsyilevän romanttinen, kuin olisin luullut. Ihanan rouheita ja aitoja pintoja, kuparia ja tumman harmaata.

Tuohon sänkyyn olisi niin tehnyt mieli kellahtaa! Ihanan muhkea petaus... Tuolloin mukaani lähti vain tuikkukippo (niitähän ei voi koskaan olla liikaa) ja tikkari, mutta kaupan päälliseksi sain ihanan jouluolon, joka vielä melkein parin kuukauden päästä palasi niin hyvin mieltä lämmittämään. Joulun alla minulla on ollut tapana käydä Loviisan Aitassa, mutta tänä vuonna en ole ehtinyt... Se voisikin olla viikonlopun ohjelmanumero - kaakaolle ja haahuilemaan! Ne muutamat paketit omille ja kummilapsille on jo hankittu, joulusiivousta en sen kummemmin tee ja ruokapuoltakaan en viitsi montaa päivää etukäteen touhuta, joten eiköhän tässä voi ihan lungisti ottaa. 

Muistan viime vuonnakin miettineeni, että mistä se joulukiire oikein tulee. Ehkä ne valmistelut muuttuvat sitten jotenkin suuremmiksi lasten ja lahjatoiveiden kasvaessa, ja ruokaakin varmaan pitää tehdä jotenkin enemmän, mutta vielä joulunalusaika on meillä aika rauhallista... Olemme tulleet siihen tulokseen, että kaikkia laatikoita ja kinkkua ei tehdä, kun niistä ei kukaan niin kovin välitä. Porkkanalaatikkoa tekisi mieli kyllä puulieden uunissa vähän haudutella.. Sen sijaan panostamme kaloihin, juustoihin, salaatteihin ja johonkin savustettuun karitsanpotkaan (vai mitä lie se on parina vuonna ollut..). Parasta on se, ettei tarvitse juosta etsimässä lahjoja. Jää aikaa olemiseen.

Mites teidän joulunalusviikko, onko kiirus? Siitä tulikin mieleeni, että jotain itse tehtyjä pikkuviemisiä olisi kyllä kiva keksiä, olisiko ideoita? 
SHARE:

6 kommenttia

 1. Oi voi mitkä kuvat! Jaa joulukiire, ei. Suunnittelen ruokalistan viikonloppuna ja ne sitten tugetaan hakemaan kyllä, mutta ei muuten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että ei ole kiirettä! Minä ihan ahdistun siitä kauppojen ryysiksestä.. Harmi, että sinne on pakko mennä, jos aikoo saada esim. mahdollisimman tuoretta kalaa.. Minulla on menu vielä vähän hakusessa, joten ehkäpä sittenkin vielä kehittelen itselleni kiireen, kun pähkäilen jälkiruokavaihtoehtojen välillä. :)

   Poista
 2. Kyllä tässä pieni jouluhässäkkä aina saadaan aikaiseksi vaikka lahjamäärää onkin karsittu :) Tulisipa vielä valkoinen joulu! Ihanaa joulunaikaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se taitaa vakio olla, että pieni viimehetken hässäkkä tulee.. Aina unohtuu jotain, ja tulee mieleen että olisi kiva muistaa sitä ja sitäkin jotenkin.. Meillä on pellot ihan vihreinä, ei tietoakaan joulukuusta! :D Mutta toivottavasti tosiaan vähän valkeutta saadaan! :)

   Poista
 3. Ihana tunnelma Adalmiinan Helmessä <3 Kauniimpaa joulupuotia ei olekaan.
  Meilläkin on ja ouluvalmistelut hyvällä mallilla. Lahjat on ostettu, vielä mennään leipoa taatelikakkuja ja maustekakkuja ystäville joulumuistamiseksi.
  Rentoa joulunaikaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli kyllä kaunista.. Huoh.. Joka paikkaa teki mieli vain ihastella.. Jotain kakkuja olisi kyllä kiva leipoa.. Tai ylipäätään jotain, en ole kunnolla häärännyt keittiössä pariin kuukauteen! :) Rauhallista joulunaikaa teillekin! :)

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig