torstai 8. syyskuuta 2016

Romantiikannälkään, maalaishäät

Voi mihin nämä viikot menevät! Viime aikoina olen miettinyt, miten ihmeessä ehdin aiemmin blogata useamman kerran viikossa.. Kovasti tekisi mieli nytkin, kuvia ja juttuja jää julkaisematta aivan liikaa mutta kun ei vaan kaikkea voi tehdä. Siihen olen oppinut viime aikoina nöyrtymään. On pitänyt priorisoida ja hyväksyä se, että nyt ei vaan ole aikaa eikä paukkujakaan kaikkeen mitä haluaisi tehdä..

Viime aikoina olen toisaalta saanut kuvata paljon, joten kyllä tästä tilanteesta saa myös olla tosi iloinen! Kerroinkin aiemmin, että sain kuvata ystävieni häissä muutama viikko sitten. Kysyin etukäteen varsinaiselta hääkuvaajalta, häiritseekö häntä jos minäkin kuvaisin. Nimittäin se olisi tosi tarpeellista harjoitusta... Miten muuten voisi kuvata elämänsä ensimmäisiä häitä, ellei olisi harjoitellut jonkun vaikkapa tutun häissä ilman, että tarvitsee olla ainoana vastuussa kuvista? Eihän minulla ole toista runkoakaan vielä, ja paaaljon paljon pitää kehittyä, mutta juuri sitä varten etsin tällaisia harjoitustilanteita. 


Kyselin juhlapaikalla valokuvaajalta paljon kaikenlaista ja loppuillasta rohkaistuin myös kysymään, voisiko hän katsoa kuvani ja antaa rehellistä palautetta. Vitsi miten jännitti kysyä, kun pelkäsin että haluanko tosiaan kuulla todellisen tuomion.. Mutta ilokseni palaute olikin tosi hyvää ja sain myös pari hyvää vinkkiä liittyen mm. kuvasuhteisiin sekä kontrastiin, mutta toisaalta kuvankäsittelylliset asiat ovatkin vähän enemmän tyyliseikkoja. Mutta se on ehdottomasti asia, jossa haluan kehittyä luovemmaksi. Miten saada kuviin oikea tunnelma oikeanlaisella käsittelyllä? Haetaanko  vaaleampaa, vähäkontrastisempaa ja eteeristä tunnelmaa vai vahvempaa ja ehkä dramaattistakin tunnelmaa?
Häät oli loihdittu (joo, nimenomaan varmaan taikasauvalla heilautettu) vanhaan navettaan, joka on jo muutaman vuoden toimittanut pikemminkin konehallin virkaa. Se on vaatinut lukemattomia työtunteja jo paljon aiemmin, ja oli kuulemma aika kova loppukirikin kaiken järjestelyn kanssa. Että kyllä niissä kotihäissäkin on aivan oma hommansa! Puitteet olivat aivan täydellisen rennon maalaisromanttiset ilman pitsihässäköitä. Illan hämärtyessä valonauhat ja kynttilät valaisivat krouveja seiniä ja heinäpaaleja. 

Lapsille oli tehty monenlaista nurkkausta, vipelsihän niitä mukana parisenkymmentä. Suosituin taisi olla traktorinrenkaiden ympärille tehty kaahailurata, joka oli niinikään erotettu mahtavalla heinäpaalirivistöllä. Meidän vauhtipää siellä tietty yhtenä rymyämässä... Siinä vaiheessa ei enää tarvinnut varoa vaatteitakaan kun pihassa piti luonnollisesti heti koittaa kuinka lujaa pystyy mekko päällä juoksemaan..!

Ihana kesähääfiilis tuli taas!! <3 Kunpa näitä olisi enemmän... 

Suuret kiitokset E ja J kun sain kuvata ja kiitos kaikille, jotka antoivat luvan kuvansa julkaisuun! 

Rentouttavaa viikonloppua kaikille! Me lähdemme huomenna viettämään hääpäivää ja lauantaina olisi tarkoitus mennä testaamaan sitä uutta telttaa, kun on luvattu vielä lämpimiä öitä... Voin jo niin tuntea, mikä raukeus minustakin taas löytyy sunnuntaiaamuna! :)

FB | IG

Katri
SHARE:

19 kommenttia

 1. Kauniita kuvia 💕 Menisit ihan ammattilaisesta 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos, mutta oma rima on aika korkealla, kun on seuraillut vallan noita suomen parhaita häävalokuvaajia.. :| Mutta ei kukaan hetkessä huipuksi tule, joten olen kyllä valmis treenaamaan! :)

   Poista
 2. Wau Katri! Aivan ihania kuvia! Kyllä sä oot niin pro! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Voi kiitos Anniina! :O Pitkä tie on kuljettu, ja paljon pidempi vielä edessä.. On tämä vaan niin ihana harrastus!!

   Poista
 3. Upeita kuvia. Olet tainnut harjoittelusi jo harjoitella. Ihan valmista jälkeä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja, mutta tämä on siitä ihana ja haastava laji, että koko ajan voi kehittyä.. Mulla on pitkä lista asioita, joissa haluaisin kehittyä! Mutta ei se mitään, sen vuoksi harjoittelenkin.. Ihanaa kun tulee tällaisia tilaisuuksia, että voi harjoitella tositoimia!

   Poista
 4. Ihanat kuvat ja häät niin upean kauniit! Huokuu tuo tunnelma tänne asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Satumainen tunnelma, ihanan rennot juhlat ja silti niin kauniiksi laitettu!

   Poista
 5. Wau mitä kuvia! Ja, niin kauniit häät sekä morsiuspari. Kuvista ehdoton suosikkini on nuo kuraiset kädet. Ihanasti ajateltu lapsille mieluista ohjelmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kuratassu oli kyllä minunkin lemppari! :D Ja oikeastaan monta sellaista kuvaa mitä en voinut julkaista.. Olen kyllä tosi iloinen tästä kokemuksesta! Kyllä se taitaa paikkansa pitää, että kun lapset viihtyvät niin vanhemmatkin viihtyvät.. :)

   Poista
 6. Eipä tässä voi muuta sanoa kuin, että.. Todella kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! :) Minullakin oli niin kivaa kun sain näitä tilanteita seurata ja käydä kuvia läpi! Joukossa oli ihan helmiä, joita en voinut julkaistakaan.. <3

   Poista
 7. Eipä tässä voi muuta sanoa kuin, että.. Todella kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 8. Tässähän menee ihan sanattomaksi, tosi upeita kuvia olet ottanut! Palkkaisin sut heti töihin jos meillä olisi jotain kuvattavaa :) Ihana tunnelma myös näissä häissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Voi että! Kiitos vaan Anu! Harjoitusta vaan, sitä se on ollut ja tulee olemaan, kova palo on kehittyä koko ajan.. Häissä oli tosi kaunis ja mukava tunnelma!

   Poista
 9. Upea kuvakertomus! Onnea ja iloa syksyysi! Terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Kurkkasin itsekin vielä kuvat läpi ja tosiaan, niistä tuli aika kiva kertomus joka eteni alusta illan loppuun! :) Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 10. Tosi hienoja kuvia, joista välittyy ihana tunnelma!
  Häät ovat aina ihania ja niissä on kyllä kovasti järjestelemistä.
  Itsekin haluaisin kovasti kehittyä valokuvaajana. Kamera on ihan hyvä (vaikkakin jo vanha), mutta en oikein ole ehtinyt perehtyä sen käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaimalle! :) Suosittelen, että laita vaan manuaalille asetukset, sitten on pakko opetella! Ja jos haluat kurkata, niin kirjoitin viime syksynä pienen rautalankamallin ohjeen valokuvauksen ihan perusteista.. Se on kuulemma auttanut monia käsittämään miten asiat liittyvät yhteen. http://www.tohkeissaan.fi/2015/12/hamarakuvausvinkit-joulukoti.html

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig