keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Jouluttaa ja punottaa

Viime viikonloppuna sain laitettua vähän joulua kotiin, ja ai että siitä tuli hyvä fiilis! Minulla on ollut koko koti vähän heikun keikun viime kuukaudet, samasta syystä kuin blogitaukokin - aika meni vaan kaikkeen muuhun. Asiat saattoivat olla samoilla paikoillaan keskeneräisinä viikko tolkulla, koska en vaan viitsinyt miettiä, mitä tuohonkin laittaisi. Esimerkiksi olohuoneen hylly oli ainakin kolme kuukautta ihan tyhjänä sen jälkeen kun olin tarvinnut siinä olevia tavaroita johonkin stailaukseen. 

Heti kun aloin pöyhiä joulutarvikelaatikkoa, tunsin että tänä vuonna haluan ehdottomasti laittaa punaista esille. Monena vuonna se on ollut vähän njääh, mutta nyt oikein haluan tuntea, kuinka se hehkuu! Pöytäliinana on kahdeksan vuotta sitten Indiskasta ostamani verhokappa. Muistan, kun hankin sen rivitaloasuntomme keittiön ikkunaan sinä vuonna, kun meistä oli tullut perhe. Lasten joulukalenteri odottaa jo ikkunalla, ja lapsetkin taitavat vähän odottaa. Me puolestamme odotamme niitä kuningasajatuksia, että mitä sinne laitetaan (ja että muistaisimme joskus laittaa ne jo illalla valmiiksi, ettei tarvitsisi aamulla keksiä ihmeellisiä harhautuksia). Lasten joulukalenterin tein muistaakseni seuraavana vuonna, kun esikoinen oli vuoden. Joka vuosi ihmettelen sitä viitseliäisyyttäni aikoinaan. Se varmaan liittyi niihin äitimyytteihin, jotka silloin vetosivat nuoreen äitiin. Että pitäisi tehdä sitä ja tätä ollakseen hyvä äiti... Imelsin myös perunalaatikkoa yötä päivää ja käärin kattilaa maton sisään, kun en muuten löytänyt paikkaa, jossa se pysyisi sopivan lämpimänä. *huutonaurua* Sittemmin olen ottanut järjen käteen ja höllännyt vannetta.

lasten joulukalenteri, perheen perinteet joulu, lapsiperhejoulu


Tänään olimme esikoisen kanssa Kaarinan Kansalaisopiston järjestämällä aikuisten ja lasten joululeivontakurssilla, ja saatiin kotiinviemisiksi mukavasti jouluntuoksua. Tuli ihan pakonomainen tarve tehdä piparkakkutaikina lähipäivinä!  Nuo leivontapäivät ovat olleet siitä ihan kivoja, että tulee vietettyä esikoisen kanssa yhteistä aikaa hääräten siellä yläasteen kotitalousluokassa. Tässä on tosin parit synttäritkin järjesttävänä viikonloppuna, joten ehkä hoidetaan ne ensin alta pois... Mukavaa loppuviikkoa!
SHARE:

4 kommenttia

 1. Kauniit kuvat ja asetelmat. Ja, täällä toinen höllääjä. Vähempikin riittää ja silti kaikki on tyytyväisiä! Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just näin! Itseasiassa kaikki ovat varmasti tyytyväisempiä, kun höösää vähemmän. :) Samoin teille, kiitos!

   Poista
 2. Kauniit kuvia! Minäkin yritän höllätä ja miettiä mikä kaikki on oikeasti tarpeen tehdä. Hetkittäin onnistuukin. Rentoa ja mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan että jatkat samaa linjaa. :) Tai kokeile, mitä tapahtuu, ja huomaat ehkä että kaikki ovat vielä tyytyväisempiä, kun ei ole niin paljon höösää.. Itsellekin tulee aika hyvä mieli kun ottaa enemmän niitä iltoja sohvan nurkassa glögin kanssa! :) Kiitos, samoin teille!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig