sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Haastepaljastuksia

Perjantai-illan simpukat olivat kunnon suksee! Instagramiin ehdin nappaamaan kuvankin, ne kun eivät kauaa odottele. Ajattelin, että tuollaisen gratinointikuorrutteen kanssa aloittelijan on helppo tutustua simpukoihin. Tosin mikä vaan, missä on voita, basilikaa, valkosipulia ja sitruunamehua, maistuu varmasti hyvältä... E tutki simpukoita innoissaan, ja oli syönyt monta jo, kun minä vielä keräsin rohkeutta. Luulin niiden olevan sitkeitä tai niljakkaita, mutta nämä ylittivät kaikki odotukset ja ennakkoluulot. Helppoa herkuttelua!

gratinoidut sinisimpukat, safkaa 2


Sain Juhlahuuman Jenniltä kivan haasteen, jota sunnuntai-illan ratoksi olen mietiskellyt. Kiitos tästä!

Mistä unelmoit?
Siitä, että kaikki lapset saisivat elää turvallisen lapsuuden rakastavassa kodissa. (Katsoin eilen elokuvan Tumman veden päällä, ja ahdistuin taas niin paljon siitä, mitä monet lapset joutuvat kokemaan, ja kantamaan niitä muistoja läpi elämän.)

Uskotko intuitioon?
No periaatteessa, mutta jään aina jahkailemaan muita vaihtoehtoja! :D Haluaisin siis luottaa intuitioon vahvemmin ja uskoa tehneeni oikein intuition pohjalta.

Mistä innostut?
Vieraista, juhlien järjestämisestä ja ystävien tapaamisesta, sekä tietty hyvästä ruoasta!

Aamu vai ilta?
Ehdottomasti aamu. Tykkään aikaisista aamuista, koska silloin on koko päivä edessä ja saa nähdä päivän valkenevan. Parasta on, jos saa herätä yksin, tepsutella varovasti keittiöön ja mennä sohvalle syömään aamupalaa viltin alle hyvän lehden kanssa. Iltaisin olen nuutunut, enkä jaksa tehdä mitään. Jätän kaikki tavaratkin lojumaan, vaikka normaalisti se ärsyttää minua suunnattomasti!

Sanat vai kuvat?
Jos pitäisi valita esim. kuvablogin ja "tekstiblogin" välillä, valitsisin luultavasti tekstiblogin. Kombo on kuitenkin paras. 

Mottosi?
 Kun parisuhde voi hyvin, niin perhe ja lapset voivat hyvin.

Kaunein maisema? 
Saaren kansanpuistossa (Tammelassa) ajellessa vettä näkyy molemmin puoli tietä, aurinko paistaa ja vihreyttä on joka puolella.

Maaseutu vai kaupunki?
Äh, olen huono vastakkainasetteluissa, koska en oikein osaa olla missään asioissa ehdoton. :) Olemme kotoisin maaseudulta, joten keskelle kaupunkia kerrostalokotiin emme osaa kuvitella perhettämme. Tämänhetkinen asuinpaikka on hyvä yhdistelmä molempia - vieressä on meri ja metsää, silti Turkuun ajaa kymmenessä minuutissa. (Asettaa muuten vähän haasteita tontin/unelmakodin löytämiseen.)

Mielenkiintoinen ajatus?
- (Ainuttakaan pientä mielenkiintoista ajatusta, eikä varsinkaan elämän suurta kysymystä liiku päässä... Jätän seuraavalle!)

Miksi bloggaat?
Halusin jonkun mukavan harrastuksen, kun sain opinnot valmiiksi ja tiesin jääväni töistä äitiyslomalle piakkoin. Samaan aikaan kiinnostuin valokuvaamisesta ja nämä tietty kulkevat käsi kädessä. Se, että harrastuksessa voi kehittyä, on minulle tärkeää, ja valokuvausta haluaisinkin opiskella lisää.

Luen itse paljon erilaisia blogeja, vaikkakin usein kovin nopeasti ja silmäillen. Haen inspiraatiota sisustukseen, herkutteluun ja arkeen, ja saan niistä paljon hyvää mieltä. Olen oppinut näkemään enemmän kauneutta ympärilläni.

Valitsin lukulistaltani seuraavat toisistaan eroavat blogit, joihin haluaisin haasteen jakaa (toivottavasti nappaatte!):


Rauhallista sunnuntai-iltaa ja reipasta uuden viikon alkua! :)

Katri
SHARE:

6 kommenttia

 1. Kiitos haasteesta! Vastaan pikimmiten :)

  Me ei olla vielä koskaan tehty simpukoita. Niitä on nyt näkynyt sattumalta vähän joka blogissa ja mediassa, joten pitäisi varmaan kokeilla itsekin. Ravintolassa en ole koskaan uskaltanut tilata, kun en ole ollut lainkaan varma, miten niitä syödään ;) Parempi testailla ensin kotona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, minullakin on vielä opeteltavissa se perinteisempi simpukoiden syöminen ilman, että kuoret lentelevät pitkin pöytiä. :) Tämä oli "matalan kynnyksen kokeilu".

   Poista
 2. Oi että nuo simpukat, täytyy myöntää että näyttävät hyville!!!! :) Kiva kun tartuit haasteeseen, oli kiva lukea sun vastauksia :) Ja olisi ihanaa jos Turkuun olisi vain lyhyt ajomatka, ihan paras kaupunki ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maistuivat muuten juuri niin herkullisilta kuin näyttävät (voilla on ehkä osuutta asiaan!). Turku on kiva symppis pieni kaupunki, jonka pystyy hahmottamaan helposti. Olin kyllä ihmeissäni tänne muuttaessa, kun ihmiset eivät katsoneet silmiin, bussipysäkillä ei rupateltu ja murre kuulosti hämäläisen korvaa kamalalta! Turkulaisethan puhuvat ihmisistä, eläimistä ja jopa asioista "hän", eikä se, mikä oli ihan älytöntä minusta. Nyt se on ikävä kyllä tarttunut omaankin puheeseen, ja E puhuu vallan turkua, kun on päiväkodissa omaksunut murteen. :)

   Poista
 3. Kiitos haasteesta, yritän tehdä sen heti! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig