perjantai 14. helmikuuta 2014

Iloa ystävänpäivänä!

Ystävien, rakkaiden ja rakastavaisten päivä! Tai turhan krääsän myyntipäivä, miten sen nyt ottaa. Kauppareissulla suljin silmäni roinalta ja keskityin tyrkkytulppaaneihin sekä miettimään illan syötäviä. Saan peräti kaksi ihanaa ystävää illaksi kylään ja sitäkös sietää juhlistaa herkuilla, ehkä myös kuohuvalla!

Tänä vuonna minua ilahdutti suuresti se, että melkein sain mieheltä kukkia! Hän oli kuulemma ajatellut niitä hankkia, mutta koska joutuukin olemaan koko perjantain pois, niin ei voikaan... :D Ööö, ei niitä tietenkään olisi voinut torstaille ennakoida? Kävi hän kuitenkin aamuseitsemältä hakemassa lähileipomosta munkit, pisteet siitä. Olen siis todella otettu pelkästä aikeesta, koska olen kohta yhdeksän vuotta vihjaillut koittanut vääntää rautalangasta, että kukat olisivat niin ilahduttavia. Hän ei oikein välitä ystävänpäivistä, vuosipäivistä ym., koska "määhän rakastan sua joka päivä ja melkein joka päivä osotankin, täytyykö sitä nyt erikseen toitottaa!".

tulppaanikimppu, tulppaanit

tulppaanikimppu, tulppaanit

Otimme kuitenkin vähän varaslähtöä ystävänpäivään perheen kesken, ja teimme eilen marenkeja. Ei se vaahto tälläkään kertaa pysynyt kupissa, mutta tuollaisia nappeja varten ei tarvitsekaan. Koostumus oli silti tosi hyvä! Keskelle pyöräytettiin vielä suklaatippa. Osan marengeista tein "leivoksiksi", siis täytin vaniljatuorejuustolla, mutta ovat ehkä parempia ilman.

meringues


Kahvikin ehti (luonnollisesti) jäähtyä kuppiin, koska vauvaa janotti enemmän kuin minua... *edit. Perun puheeni! Nuo täytetyt marengit olivatkin aivan tajuttoman hyviä, kun ne olivat tunnin verran odotelleet. Marenki oli ihanasti pehminnyt, ja koko höskä suli suuhun!*

Ihanaa ja herkullista ystävänpäivää kaikille!!

Katri

SHARE:

12 kommenttia

 1. Kauniita tulppaaneita. Ihanaa ystävänpäivää.

  VastaaPoista
 2. Voih♥ Ensi vuonna varmasti kukat päätyvät jo ihan maljakkoonkin saakka, nyt oltiin jo niin lähellä sitä:D Kauniita marenkeja, nam! Ihanaa ystävänpäivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No saa nähdä! Huomasin, että tämä 'äläodotamitään' -asenne on aika hyvä, koska nyt todella toimi se perinteinen 'ajatus on tärkein'! :) Ja vielä vakaasti uskon, että hän ihan oikeasti oli aikonut niitä tuoda! :D

   Poista
 3. Mä oon tähän mennessä saanut kaksi kertaa kukkia. Viimeisin näistä oli heti häiden jälkeen, kun olin kipeänä. Syynä oli ehkä kaason pitämä puhe, jossa hän siteerasi joskus vuosia sitten kirjoittamaani vastausta, kun kysyttiin unelmien miestä. Tuo usein kukkia, tekee kotitöitä ja muistuttaa Mr. Darcya ;) Kaaso sanoikin puheessaan, että kukkia voin onneksi modernina naisena ostaa itse, kotityöt jaetaankin meillä tasan, mitä voi jo pitää lottovoittona, ja yhtäläisyydet näiden kahden herran välillä voin arvioida itse :) En tiedä sitten oliko tämä jäänyt kaivelemaan miespolon mieltä, mutta kerran niitä kukkia tosiaan tuli. Sen jälkeen olen taas siirtynyt moderni nainen -linjalle ;)

  Mikähän siinä on, että kovin harvat miehet tuntuvat ymmärtävän, miten helpolla naiset saisi onnellisiksi tuomalla yksinkertaisen kukkakimpun? Se ei maksa paljoa ja niitä saa melkeinpä joka nurkalta. Olen yrittänyt tolkuttaa tätä lähipiirin ukoille, mutta vastaukseksi on tullut lähinnä epäuskoista tuhahtelua. Hirveä kasa irtopisteitä jää nyt näiltä herroilta saamatta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kuin omasta suustani! (Hauskaa muuten tietää olevansa moderni nainen! :D) Sitä minäkin olen yrittänyt toitottaa, että pienellä vaivalla saisi ilahdutettua niin kovasti. Mutta tähän mieheni aina toteaa, että eikö se ole tärkeämpää, että hän osoittaa arkisilla teoilla (ne kotityöt, lasten hoito ja kasvatus) välittämistään? No onhan se tietty, ja olen tullut siihen tulokseen, että kaikkea ei voi saada, ja mieluummin valitsen tämän paketin. Ehkä niitä ei kiinnosta irtopisteet! :D

   Poista
 4. Oi mitä herkkumarenkeja! Nami! Tuo sinun miehesi kommentti oli kyllä ihan niin kuin omani suusta :D Monesti anoppi on kehoittanut miestäni kukkia minulle tuomaan, mutta on kuulema aina vastannut, ettei se H niitä OIKEASTI tarvi/halua... Siis täh?! Enkö? :D Onneksi anoppi on usein hoitanut sitten kukkapuolen mieheni puolesta. Hih. Ihanaa ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä ihmeestä miehesi on päätellyt ettet oikeasti halua kukkia?! Ihanaa, että anoppikin yrittää häntä vielä koulia! :D Miesten järjenjuoksua ei voi ymmärtää.. Minä otan varman päälle ja ostan kukkia kun tekee mieli, enkä odota mitään - ja kotirauha säilyy! :D

   Poista
 5. Voi miten kaunis tulppaanikimara maljakossa. Herkulliset värit! Tuo aamuvarhainen munkinhakureissu tuo kyllä pisteet miehellesi. Ja eikös ne miehet ostele kukkia vaan pahanteon jälkeen...en minäkään ole kimppuja kovin usein saanut ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä varmaan hälytyskellot soivat sitten jos joskus saan kukkia! :) Jep, löysin ihanan värisiä tulppaaneita! Nyt harmittaa, etten ole muistanut kantaa maljakkoa yöksi viileämpään eteiseen (kestäisivät paljon pidempään)..

   Poista
 6. Ihanat marenkinapit! :) Ja tuo munkkireissu on niiiiin paljon enemmän!! ♥ Meillä mies toi vaaleanpunaisen kimpun, mutta kun mä oon sellainen ystävänpäivän hulluttelija, niin ei kai olis tyhjin käsin kotiin uskaltanut edes tulla :D:D Mutta ihanaa kun muistetaan, vaikka arjessa muistaminenhan se aina parhautta on ♥ Ihanaista ystävänpäivän iltaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marenkinapeista tuli niin hyviä, kun tuorejuusto oli vähän pehmittänyt niitä.. No juu, sinun miehelläsi oli ehkä hieman paineita!! :D Onhan se mukavaa, että on arjesta irrottavia päiviä, jolloin voi tehdä pientä ekstraa.. Sinulla oli kyllä niin inspiroivia ja ihania postauksia koko viime viikko!!

   Poista

Kiitos kun rustasit kommentin ilokseni!

© Tohkeissaan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig